‘İhanetin finali’ 15 Temmuz

‘İhanetin finali’ 15 Temmuz

Erzurum’da bir öğretmenin ByLock yazışmaları deşifre edildi. Örgüt ablasının, 2016’nın başında “Süreç yaz sonu itibariyle bitti. Finale yakışır duruş sergileyin” dediği ortaya çıktı.

Erzurum’daki FETÖ davasında tutuklu yargılanan örgüte ait dersanede öğretmenlik yapan Esra Akay’ın (28) ısrarla “Kullanmadım” dediği ByLock’tan 229 mesaj gönderdiği ortaya çıkarken, programın içerik dökümlerinde darbe girişiminin imalı mesajlarla örgüt üyelerine iletildiği tespit edildi.

Örgüt üyeliği suçlamasıyla 15 yıla kadar hapsi istenen Akay’ın ‘ea15’ kullanıcı adı ile 17 Ağustos 2014’ten itibaren kullanmaya başladığı ByLock’la 11 kez arama yaptığı, 9 da kendisinin arandığı Akay’ın 192 mesaj ve 106 mail aldığı, 229 mesaj ve 3 mail gönderdiği tutanak altına alındı.

Yazışmaların 35 sayfalık deşifresinde, Melek Ak isimli abladan 2 Ocak 2016’da saat 06.21’de Akay ve diğer örgüt mensuplarına atılan mesaj yer aldı. 15 Temmuz darbe girişimine atıf yapılan mesajın ilgili kısımları şöyle: “Finalde Allah’ın size biçmiş olduğu role bakın. Finale yakışır duruş sergileyin. Bu süreç (yaz sonu itibariyle) bitti. Artık imtihan faslındayız ta ki bütün karakterler iyice gün yüzüne çıksın, hamlar haslardan tamamen ayrılsın Bu belanın tamamen def olması ise esbab olarak çekilen ızdırap ve külliyet kesbeden duanın karşı tarafın duasına galebe çalmasına bağlı. Şu an dünyadaki yedi milyar insanın en bahtiyarları bu süreçte hizmette sabit duran, yer değiştirmeyenlerdir.

Ötede size neler kazandırdığını bir bilseydiniz sevinçten çıldırırdınız. Hele bir de tutuklananların derecesini bilseydiniz kendinizi tutuklatmak için gider kendinizi ihbar ederdiniz. Ama zalimin işini kolaylaştırmak Cenab-ı Hakk’a terbiyesizlik sayılır.” -DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN