İhraç edilen öğretmenler ve akademisyenler listesi (675 sayılı KHK 29 Ekim 2016)

İhraç edilen öğretmenler ve akademisyenler listesi (675 sayılı KHK 29 Ekim 2016)

675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen öğretmenler listesine haberimizden ulaşabilirsiniz. KHK ile üniversitelerden ihraç edilen akademisyenler, asker, Sağlık Bakanlığı çalışanı ve diğer memurların listesi de belli oldu. İşte FÖTÖ ve PKK bağlantısı gerekçesiyle binlerce kamu personeli için ihraç işleminin yapıldığı KHK ile ilgili tüm detaylar.

OHAL kapsamında 29 Ekim'de yayınlanan 675 sayılı kararname ile 10 bin 159 memur kamudan ihraç edildi. Terör örgütleri FETÖ ve PKK bağlantısı olduğu gerekçesiyle ihraç edilenler en çok Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenleri ile Adalet Bakanlığı çalışanları arasından oldu. KHK'da TBMM çalışanları da yer aldı. TSK'dan da 101 asker ihraç edildi. Tüm detaylar haberimizde... 

HANGİ KURUMDAN KAÇ KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

BMM’den 32 kişi, Diyanet’ten 249 personel, Adalet Bakanlığı’ndan 2 bin 534 kişi, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 2 bin 219 personel, Sağlık Bakanlığı’ndan 2 bin 774 kişi, üniversitelerden ise bin 267 kişinin görevine son verildi. Yargıtay, Sayıştay ve birçok bakanlıktan da memurlar ihraç edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden de 101 personel ihraç listesinde yer aldı.

GÖREVE İADE EDİLENLER

15 Temmuz darbe girişiminden sonra yapılan ihraçlarda ilk kez KHK ile görevine iade edilenler de oldu. TSK ikisi general 39 personel, TBMM’de 3, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda 1 kişi, MEB'de 31 personel göreve iade edildi. Generaller, Tümamiral Bekir Sıtkı Cebeci ve Tuğgeneral Melih Hamdi Ünal oldu. Bu kişilere geriye dönük olarak haklarının ödenmesi de benimsedi. Yurtdışında öğrenim gören 68 öğrencinin ilişiği kesilirken, yine yurtdışında bulunan 25 öğrencinin hakları ise geri verildi.

Aşağıdaki linleri tıklayarak Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TBMM, AFAD'ın da aralarında bulunduğu kamu kurum ve kuruluşlarından ihraç edilenlerin tam listesine ulaşabilirsiniz. İhraç edilen öğretmenler, bakanlık çalışanlarının sıralı listesini bulabilirsiniz. 

İHRAÇ EDİLEN ÖĞRETMENLER VE AKADENMİSYENLERİN LİSTESİ - 675 SAYILI KHK

675 SAYILI KHK İLE İHRAÇ EDİLEN ADALET BAKANLIĞI VE DİĞER KURUMLARDA ÇALIŞANLARIN LİSTESİ

675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen öğretmenlerin listesini haberimizden bulabilirsiniz. KHK ile üniversitelerden ihraç edilen akademisyenler, asker, Sağlık Bakanlığı çalışanı ve diğer memurların listesi de yayınlandı. 

Öte yandan OHAL'le kapatılan kurum ve kuruluşlara sağlanan fon, kredi ve benzeri finansal hizmetlerden dolayı banka ve finans kuruluşları ile çalışanlarına cezai sorumluluk yüklenmeyeceğine dair de düzenleme yapıldı.

ÖRGÜTLA BAĞLANTISI OLMAYAN FİNANS İŞLEMLERİNE DÜZENLEME

Son kararnameye göre bu durum işlem tarihi itibarıyla FETÖ/PDY terör örgütüne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olduğunun değerlendirildiğine dair Maliye Bakanlığı tarafından hakkında bildirimde bulunulmayan gerçek ve tüzel kişilere sağlanan söz konusu finansal enstrümanlar için de geçerli olacak.

675 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre ülke genelinde ilan edilen olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan kanun hükmünde kararnameler gereğince kapatılan kurum ve kuruluşlara veya faaliyetleri sonlandırılarak ticari sicil kayıtları resen terkin edilen şirketlere veya işlem tarihi itibarıyla FETÖ/PDY terör örgütüne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olduğunun değerlendirildiğine dair Maliye Bakanlığı tarafından hakkında bildirimde bulunulmayan gerçek ve tüzel kişilere ilgili mevzuatı uyarınca sağlanan fon, kredi ve benzeri finansal hizmetlerden dolayı banka ve finans kuruluşları ile çalışanlarına cezai sorumluluk yüklenemeyecek.

SINIR ÖTESİ OPERASYONLARA TAZMİNAT

675 sayılı KHK ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı da açıklama yaptı. Bakanlık yapılan değişiklikleri şöyle sıraladı: 

-İç güvenlik harekatında olduğu gibi sınır ötesi operasyonlarda görev alan TSK personelimize de ilave tazminat ödemesi yapılacak.

-Uzman erbaşlarımızın TSK'da görev yapabilecekleri yaş haddi 45'ten 52'ye yükseltildi.

- 7. hizmet yılını tamamlamış ve 10. yılını bitirmemiş Astsubaylarımıza bir defaya mahsus, subaylığa geçiş sınavına müracaat hakkı verildi

- Hava Harp Okulu'nda olduğu gibi Kara ve Deniz Harp Okulları ile Astsubay MYO'larına da ara sınıftan öğrenci alım imkanı getirildi.

2 YILLIK UZMAN ERBAŞLARA İNFAZ KORUMA MEMURLUĞU

-Tüm mühendislik fakültesi mezunu gençlerimizin Hava Kuvvetlerimizde dış kaynaktan pilot olabilmesinin önü açıldı.

- TSK'da en az 2 yıl uzman erbaş olarak görev yapan ve kendi isteğiyle ayrılmış olanlara, infaz koruma memuru olabilme hakkı getirdik,

TERÖR SUÇLARINDA AVUKATLA GÖRÜŞME KAYDEDİLECEK

29 Ekim'de yayınlanan 676 Sayılı KHK ile de terörle mücadele güvenlik güçlerinin ve savcıların soruşturma yapma imkanını genişleten düzenleme yapıldı. Buna göre, devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, milli savunmaya, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk ile Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlardan mahkum olanların avukatlarıyla yaptıkları görüşmeler teknik cihazlarla kaydedilebilecek.

Düzenlemenin detayı şöyle:

"Türk Ceza Kanunu'nun 220'nci maddesinde ve İkinci Kitap Dördüncü Kısım Dördüncü, Beşinci, Altıncı ve Yedinci bölümlerinde tanımlanan suçlar ile 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlardan mahkum olanların avukatları ile görüşmelerinde, toplumun ve ceza infaz kurumunun güvenliğinin tehlikeye düşürüldüğüne, terör örgütü veya diğer suç örgütlerinin yönlendirildiğine, bu örgütlere emir ve talimat verildiğine veya yorumları ile gizli, açık ya da şifreli mesajlar iletildiğine ilişkin bilgi, bulgu veya belge elde edilmesi halinde, Cumhuriyet Başsavcılığının istemi ve infaz hakiminin kararıyla, üç ay süreyle; görüşmeler teknik cihazla sesli veya görüntülü olarak kaydedilebilir, hükümlü ile avukatın yaptığı görüşmeleri izlemek amacıyla görevli görüşmede hazır bulundurulabilir, hükümlünün avukatına veya avukatın hükümlüye verdiği belge veya belge örnekleri, dosyalar ve aralarındaki konuşmalara ilişkin tuttukları kayıtlara el konulabilir veya görüşmelerin gün ve saatleri sınırlandırılabilir."

675 SAYILI KHK İLE İLGİLİ DİĞER HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN