İncir çekirdeğini dolduran güzellik

İncir çekirdeğini dolduran güzellik

Aydın’da yürütülen bilimsel çalışma sonucu incir çekirdeği yağının omega 3 ve E vitamini yönünden zengin olduğu tespit edildi. Yağın göz çevresi kırışıklıkları, morluk, yanık, yara, doğum lekesi, çatlak tedavisinde olumlu sonuç verdiği belirtiliyor.

Dünya kuru incir üretiminde ilk sırada yer alan Aydın’da yürütülen bilimsel çalışmayla incir çekirdeği yağının omega 3 ve E vitamini açısından zengin olduğunun tespit edilmesi, ürünün sağlık için kullanımını hızla artırıyor. Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmokokinetik Araştırma Uygulama Merkezi’nde yapılan çalışmada incir çekirdeğinden elde edilen yağın içerik analizi yapıldı.      

Yoğun omega 3 ve E vitamini tespit edilen incir çekirdeği yağının içeriğindeki asit ve vitaminlerin özellikle cilt sorunlarıyla ilgili destekleyici tedavi özelliğine sahip olduğunun tespiti üzerine bundan faydalanmak için çalışmalar artırıldı.

Yaklaşık 15 kilogram incirden 1 kilogram yağ çıkarılırken bu yağın özellikle göz çevresi kırışıklıkları, morluk, yanık, yara, doğum lekesi, çatlak ve selülit tedavisinde yardımcı etkiye sahip olduğu belirtiliyor. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neslihan Şendur ise incir çekirdeği yağının sağlığa faydalarıyla ilgili bir araştırma bulunmadığını ancak Ege Üniversitesi’nde yapılan içerik analizleri doğrultusunda bazı faydalarından söz edilebileceğini söyledi. Şendur “Bir nemlendirici özelliği olabilir deride, içerdiği vitaminlerin zenginliği açısından derinin kırışıklığının giderilmesinde ve deri çatlaklıklarının tedavisinde faydası olabilir. Ancak bu konuda henüz bir bilimsel araştırma yapılmadı” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN