İngiltere Başbakanı May'ın danışmanı istifa etti | Son dakika haberleri

İngiltere Başbakanı May'ın danışmanı istifa etti | Son dakika haberleri

İngiltere Başbakanı Theresa May'in en yakın danışmanlarından Nick Timothy, erken genel seçimlerde alınan sonucun ardından istifa ettiğini açıkladı. Timothy'nin ardından May'in bir diğer danışmanı Fiona Hill de görevini bıraktığını açıkladı.

Muhafazakar Parti'nin parlamentodaki çoğunluğunu kaybettiği seçimlerin ardından bazı vekiller Theresa May'e seçim kampanyasını hazırlayan danışmanlarını kovma çağrısı yapmış aksi takdirde parti içerisinde liderlik mücadelesine hazır olması gerektiğini söylemiştlerdi.

Nick Timothy ve Fiona Hill, Theresa May'in en yakın danışmanları olarak biliniyor. 

KOALİSYON İÇİN GÖRÜŞECECEĞİNİ AÇIKLADI

İngiltere'de dün gerçekleştirilen erken seçimin ilk sonuçlarına göre, iktidardaki Theresa May'in liderliğindeki Muhafazakar parti mecliste çoğunluğu kaybetti. Jeremy Corbyn'in İşçi Partisi'nin sandalye sayısı ise yükseldi. Başbakan May'in koalisyon hükümeti kurulması için kreliçeyle görüşeceği açıklandı. İngiliz basını ise seçim sonuçlarını 'Oynadığı kumarı kaybetti' şeklinde servis etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN