İngiltere Brexit sürecini resmen başlattı | Son dakika haberleri

İngiltere Brexit sürecini resmen başlattı | Son dakika haberleri

İngiltere, Lizbon Anlaşmasının 50. maddesini işleterek, Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma (Brexit) sürecini resmen başlattı.

İngiltere Başbakanı Theresa May'in AB'den çıkış sürecini resmen başlatan mektubu Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk'a ulaştı.

İNGİLTERE AB'DEN AYRILIYOR

Nisan 2017 - Avrupa Konseyi Başkanı Tusk, Komisyon’a müzakereleri yürütmesi için yetki vermeleri adına 27 üye ülkeyi acil zirveye çağıracak. Zirveden sonra, Avrupa Komisyonu, liderlerin verdiği yetkiye dayanarak müzakerelerin prensipleri üzerine bir rehber yayınlayacak. Nisan/Mayıs 2017 - Müzakereler başlıyor. İngiltere’nin 50’inci maddeyi resmen işletmesinden sonra ayrılma koşulları ve gelecekteki ilişkilerin nasıl şekillendirileceği müzakere edilecek. Sonbahar 2017 - İngiltere hükümeti AB’den ayrılmak ve AB ile ilişkili bütün yasaların devreden kalkması yasasını oylayacak.

Ekim 2018 - Müzakereler sona erecek. Müzakereler sonunda varılacak anlaşmanın AB tarafından kabul edilmesi için AB üyesi ülkelerin yüzde 72’sinin onayı gerekecek. Ekim 2018 - Mart 2019 arası - İngiltere Parlamentosu, Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu yapılan herhangi bir anlaşma üzerinde oylama yapacak. Mart 2019 - İngiltere resmen AB’den ayrılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN