İnşaat sektöründe satış rekorları kırılırken ciro endeksi azaldı

İnşaat sektöründe satış rekorları kırılırken ciro endeksi azaldı

Ekim ayında da satış rekoru kırarak hızla büyüyen inşaat sektöründe üçüncü çeyrek cirolarda azalma yaşandı. TÜİK verilerine göre ciro endeksi yüzde 6,9 geriledi.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 6,9, üretim endeksi de yüzde 4,2 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılının üçüncü çeyreğine (temmuz-eylül) ilişkin "İnşaat ciro ve üretim endeksleri" verilerini açıkladı.

Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 6,9 geriledi. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,3 arttı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat üretim endeksi, söz konusu çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,2, takvim etkilerinden arındırılmış inşaat üretim endeksi ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0,3 azalış gösterdi.

EKİM'DE SATIŞLAR REKOR KIRMIŞTI

Türkiye genelinde konut satışları 2016 Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %25,1 oranında artarak 130 274 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 21 094 konut satışı ve %16,2 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 14 449 konut satışı ve %11,1 pay ile Ankara, 7 889 konut satışı ve %6,1 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 10 konut ile Hakkari, 28 konut ile Ardahan ve 34 konut ile Şırnak oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN