Irak ordusu ve Peşmerge güçleri Musul'u DEAŞ'tan kurtarmaya yönelik son operasyonu başlattı

Irak ordusu ve Peşmerge güçleri Musul'u DEAŞ'tan kurtarmaya yönelik son operasyonu başlattı

2016 yılının Ekim ayından bu yana Musul'u DEAŞ'ın elinden kurtarma operasyonunu yürüten Irak ordusu ve Peşmerge güçleri, terör örgütüne son darbeyi vurmaya hazırlanıyor. Musul'da DEAŞ'ın elinde kalan son mahalleleri kurtarmak için operasyon başlatıldı.

Cuma günü, uçaklarla DEAŞ'ın elinde kalan bölgelere broşürler atan ve sivillere bölgeyi acil terk etme çağrısı yapan Irak güçleri, bugün şehrin tamamını kontrol altına almak için harekete geçti.

Musul'un merkezindeki 'Eski Şehir'de ve buraya bitişik üç mahalleyi daha elinde tutan DEAŞ'a yönelik başlatılan operasyonun, örgütü şehirden tamamen temizlemeye ve son darbeyi indirmeye yönelik olduğu belirtildi.

2016 YILINDA OPERASYON BAŞLAMIŞTI

Ekim 2016'da başlayan Musul operasyonunda Dicle Nehri'nin doğusunda kalan mahalleler Ocak ayı itibariyle DEAŞ'tan temizlenmiş, sonrasında şehrin Batı yakası için operasyon başlatılmıştı.

DEAŞ'ın Rakka'dan sonra ikinci başkenti olarak görülen ve DEAŞ elebaşı Ebubekir Bağdadi'nin de bir dönem üs olarak kullandığı kentte çok şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN