İran'dan Trump yönetimine: ABD vatandaşlarını ülkeye almayacağız

İran'dan Trump yönetimine: ABD vatandaşlarını ülkeye almayacağız

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran dahil 7 Müslüman ülke vatandaşlarına getirdiği 'vize yasağı'na misilleme uyarısı yaptı. Zarif "Bizim buna yanıtımız İran'a gelmek isteyen ABD'lileri ülkeye vize vermemek olacaktır" dedi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Fransız mevkidaşı Jean-Marc Ayrault ile Tahran'da ortak basın toplantısı düzenledi. Zarif vize yasağı ile ilgili "Bizim buna yanıtımız İran'a gelmek isteyen ABD'lileri ülkeye vize vermemek olacaktır" dedi.

Zarif duruma göre bireysel istisnalar da olabileceğini söyledi.

Daha önce İran Dışişleri Bakanlığı 'vize yasağı'na aynı şekilde misilleme uyarısı yapmıştı ancak Zarif, Tahran yönetiminin bu konuda 'geriye dönük' bir karar almayacağını ve geçerli vizesi olan tüm ABD'lilerin İran'a girebileceğini söyledi.

VİZE YASAĞI İLE İLGİLİ ÖZEL KOMİTE KURULDU

İran Dışişleri Bakanlığı ayrıca, ABD yönetiminin vize kısıtlaması nedeniyle yurt dışındaki vatandaşlarının yaşadığı sorunların çözümü amacıyla özel komite kurulduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi,  söz konusu komitenin ABD'deki İranlıların karşılaşması muhtemel sorunların önüne geçmek bazı kararlar aldığını ve bu kararların İran'ın yurt dışındaki diplomatik temsilcilerine iletildiğini aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN