IŞİD, el-Kaide'cilerin başına ödül koydu!

IŞİD, el-Kaide'cilerin 
başına ödül koydu!

IŞİD'in sosyal medya üzerinden yayımladığı "Ölü Arananlar" listesinde el-Kaide militanlarıyla ilgili detaylı bilgiler yer alıyor.

IŞİD, Libya'daki el-Kaide savaşçılarını içeren "Ölü Arananlar" başlıklı bir liste yayımladı. Sosyal medya üzerinden yayımlanan listede, militanlarla ilgili detaylı bilgiler yer aldı.

El-Kaide'nin Libya kolu Derne Mücahidleri Şura Meclisi mensuplarının kimlik bilgileri, fotoğrafları, hangi gruptan oldukları, hangi çatışmalara girdikleri gibi bilgilerinin ifşa edildiği savaşçılardan bazılarının, son günlerde IŞİD ile girilen çatışmalarda öldüğü belirtildi.

15-08/26/1-1440572450.jpg
IŞİD, el-Kaide lideri Eymen Zevahiri'yi de "ölü arıyor"

"IŞİD, CIA'ya bilgi aktarıyor"

El-Kaide taraftarları ise, IŞİD'in bu hamlesini, Kaide militanlarının bilgilerini CIA'ya aktarmak için yapılan bir hamle olarak yorumladı.

15-08/26/2-1440572488.jpg

IŞİD ayrıca el-Kaide militanlarının "ajan ve mürted" olduğunu iddia etti. bulunduğu bölgelerde kendisiyle benzer ideolojiyi savunan yapılanmaları ajan ilan etmesiyle bilinen IŞİD, son dönemde Afganistan'da Taliban'ı da ajan ilan etmiş ve örgütün Nangarhar şehrindeki liderini pusuda öldürmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN