IŞİD Musul’dan kaçan çocukları vuruyor

IŞİD Musul’dan kaçan çocukları vuruyor

Irak’ın ikinci büyük kenti Musul’u terör örgütü IŞİD’den kurtarmak için başlatılan operasyonda 46 gün geride kaldı. Irak hükümeti sivillere evlerinde kalma talimatı vermesine rağmen çatışma bölgelerinden kaçış sürüyor.

 Son iki günde iki binin üzerinde sivilin IŞİD kontrolündeki mahalleleri terk ettiği belirtiliyor. Ancak savaştan kaçmak o kadar da kolay değil. Zira IŞİD’in mahalledeki binalara konuşlandırdığı keskin nişancılar, çocuklar da dahil halka ateş açıyor.

Iraklı bir komutan, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada son iki günde 15 çocuğun IŞİD’in keskin nişancıları tarafından vurulduğunu bildirdi. Reuters’in Samah mahallesinden geçtiği fotoğrafta, keskin nişancı ateşi sonucu kaybettiği oğlunun cenazesinin yanında bekleyen bir baba görülüyor. Musul operasyonunun başından bu yana 70 binden fazla sivil şehri terk etti. Kentte kalan siviller ise su şebekesinin çatışmalar nedeniyle hasar görmesinden dolayı susuz kalmış durumda.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN