IŞİD'den yeni fetva: Kadınlar ve çocuklar öldürülebilir

IŞİD'den yeni fetva: Kadınlar ve çocuklar öldürülebilir

IŞİD, İngilizce ve Tükrçe başta olmak üzere toplam 8 ayrı dilde yeni bir fetva yayınladı. Rumiyah adlı dergide yayınlanan yeni fetvada, kadınların ve çocukların öldürülebileceği yazıldı.

IŞİD bu ayki Rumiyah dergisinde saldırı çağrısında bulundu. Dergide, savaşta kadın ve çocukların hangi hallerde öldürülebileceği hakkında fetva yayınlayan IŞİD, şu açıklamada bulundu: 

"Bu sayımızda yine çokça tartışılan ve sorulan sorulardan biri olan savaşta kadın ve çocukların öldürülmesinin İslam’daki yerine değindik. Nitekim İslam Devleti’nin kâfirlerin ülkelerinde gerçekleştirdiği istişhadî ve diğer operasyonlarında bazen kadın ve çocuklar da ölmektedir. Bunun caiz olmadığını iddia edenlere bu konunun İslam’daki yerini izah etmeye gayret ettik. Şöyle ki; savaşta, genel anlamda kadın ve çocukların öldürülmesinin caiz olmadığını, lakin gece baskınları, mancınık atışları, canlı kalkan yapılmaları ve benzeri durumlarda bunların direkt hedef alınmadan öldürülmelerinin caiz olduğunu, sünnetten ve İslam âlimlerinden deliller getirerek beyan ettik. Dolayısıyla çocuk ve kadınların ölümüne sebebiyet verecekse de tank, top, havan, füze ve diğer gelişmiş silahlarla kâfirlere saldırmak caizdir." 

HEDEFTE ASKERLER VE POLİSLER

IŞİD, ayrıca dergide kendi kontrol ettiği toprakların dışındaki mıntıkalardaki üyelerine çağrıda bulunarak, asker ve polislerin hedef alınması emri verdi. Nitekim dergi bunu şöyle ifade etti:

"Tüm müvahhid Müslümanlara çağrımız ise; Rabbinizin emri gereği müşrikleri, tağutları, tağutların askerlerini, polislerini, onları savunan belamlarını ve onların tüm destekçilerini bulduğunuz yerde öldürün. Onlar, her gün sizin kardeşlerinizi öldürüyorlar. Sizler de onları yakaladığınız her yerde öldürün."  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN