İsrail Savunma bakanı Avigdor Lieberman: Ruhani suikasta uğrayabilir

İsrail Savunma bakanı Avigdor Lieberman: Ruhani suikasta uğrayabilir

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, İran ve Hamas ile ilgili önemli açıklamalar yaparak, Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin suikaste uğramasının kendisi için sürpriz olmayacağını söyledi.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, İran ve Hamas ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Lieberman, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin bir suikaste kurban gitmesinin şaşırtıcı olmayacağını söyledi.

Üst düzey Hamas yetkilisi Mazin Fukaha'nın öldürülmesinin örgüt için bir cinayet olduğunu söyleyen Lieberman, "Kesin olarak bunun bir iç suikast olduğunu söyleyebiliriz. 19 Mayıs'ta İran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce birileri İran Cumhurbaşkanı Ruhani'ye de suikast düzenlerse bu benim için sürpriz olmayacak." ifadelerini kullandı.

3 KİŞİNİN İDAM EDİLDİĞİNİ DUYURMUŞTU

Hamas, Kassam Tugayları komutanlarından Mazin Fukaha'nın öldürülmesiyle ilgili olarak İsrail'i suçlamıştı. Gazze'deki İçişleri Bakanlığı olayla ilgili olarak İsrail ile işbirliği yaptığını açıkladığı 3 kişinin idam edildiğini duyurmuştu.

İran, 1979'daki devrimden bu yana İsrail'i meşru bi rülke olarak tanımıyor. İran'ın Hamas'ı İsrail'in bölgedeki otoritesine karşı geniş bir biçimde desteklediği biliniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN