İstanbul okullar yarın (pazartesi) tatil mi? İstanbul Valiliği'nden son bilgi: Saat 17:00'de...

İstanbul okullar yarın (pazartesi) tatil mi? İstanbul Valiliği'nden son bilgi: Saat 17:00'de...

Son dakika haber: İstanbul'da yarın okullar tatil mi? 9 Ocak Pazartesi İstanbul'da okullar tatil edilecek mi sorusunun cevabı merakla bekleniyor. Karar'ın ulaştığı İstanbul Valiliği yetkilileri tatil kararının akşam saat 17:00 sularında alınacağını belirtti. Vali Vasip Şahin'in henüz tatil için talimat vermediği, akşam saatlerinde buzlanma ve kar yağışının değerlendirilip tatil kararının verileceği öğrenildi. Vali Şahin'in Twitter hesabından yaptığı son paylaşım ise kafaları karıştırdı. İstanbul kar tatili ile ilgili son dakika gelişmelerini sürekli güncellenen sayfamızdan takip edebilirsiniz.

KARAR HABER MERKEZİ / İSTANBUL

Son dakika İstanbul kar tatili haberleri: 9 Ocak Pazartesi İstanbul'da okullar tatil mi? Cuma günü başlayan yoğun kar yağışı İstanbul'da hayatı durdururken, kar kalınlığı yer yer 1 metreyi geçti. Sabah saatlerinde etkisini azaltan kar yağışı öğleden sonra yeniden başladı. İstanbul'da milyonlarca öğrenci ve veli 'yarın okullar tatil mi?' sorusunu soruyor. Kar tatili haberi için gözler İstanbul Valililiği'nin yapaccğı açıklamada. Karar.com İstanbul Valiliği yetkililerinden son durumu öğrendi.

VALİLİK YETKİLİSİNDEN KAR TATİLİ AÇIKLAMASI

Karar'ın ulaştığı Valilik yetkilileri henüz kar tatili kararırın alınmadığını, öğleden sonra kar yağışı ve buzlanma konusundaki son verilerin değerlendirileceğini açıkladı. İstanbul'da yarın (pazartesi) okullar tatil mi sorusuna cevap arayanlar sayfamızdan anlık olarak son dakika haberlerini takip edebilir.

Valilik yetkilisi okulların tatil edilip edilmeyeceği yönündeki sorumuza şu cevabı verdi: İstanbul Valisi Vasip Şahin'in henüz okulların tatil edilmesiyle ilgili talimatı yok. Öğleden sonra ve akşam saatlerinde buzlanma ve kar yağışına bakılacak. Yarın kar yağışıyla ilgili hava durumu raporu incelenecek ve buna göre okulların tatil edilip edilmeyeceğine karar verilcek. Saat 17:00 sularında okulların tatil edilip edilmeyeceğine karar verilecek. Buzlanma ve kar yağışında değişiklik olmazsa okullar tatil edilebilir. 

VALİ VASİP ŞAHİN KAR TATİLİ KARARI ALACAK MI?

İstanbul Valililk yetikilisinin "Okullar tatil mi?" sorusuna veridiği cevap böyle. Peki İstanbul hava durumu yarın nasıl olacak? Kar tatili kararı buna bağlı. Şimdi hem İstanbul hava durumuun hem de İstanbul Valisi Vasip Şahin'in kar tatili ile vereceği muhtamel kararla ilgili ne düşündüğüne bakalım.  

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre kar yağışının etkisi çarşamba gününe kadar sürecek. İstanbul Valiliği kar tatili açıklaması yaptı mı? Vali Vasip Şahin Twitter hesabından kar tatili ile ilgili açıklama yaptı mı? Ayrıntılar ve son dakika gelişmelerine haberimizden anlık olarak ulaşabilirsiniz.

(Not: Haberimiz en son bilgilerle güncellenmektedir. Haber içinde verilen linklerle İstanbul tatil ile ilgili son dakika bilgilerine de ulaşabilirsiniz)

17-01/08/5579496-1483869026.jpg

9 OCAK PAZARTESİ İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Milyonlarca öğrenci ve veli İstanbul Valisi Vasip Şahin'den gelecek olan "İstanbul'da yarın okullar tatil" haberini bekliyor. Soğuk hava dalgası ve yoğun kar yağışının etkisi altında aldığı İstanbul'da belediye ekipleri kapanan yolları ve ulaşımı normale döndürmek için fazladan mesai yaparak çalışıyor. Kar yağışının etkisini sürdüreceği uyarısının ardından gözler kar tatili haberine çevrildi. Peki, yarın İstanbul'da okullar tatil mi?

VASİP ŞAHİN TWITTER HESABINDAN AÇIKLAMA YAPTI MI?

İstanbul Valisi Vasip Şahin tarafından, 9 Ocak Pazartesi günü için henüz kar tatili açıklaması yapılmadı. Ancak İstanbul'un hava durumu raporu tatil ihtimalini güçlendiriyor. Bu durum Vali Vasip Şahin'in yapacağı açıklamayı daha da merakla bekletiyor. Vali Vasip Şahin'in Twitter hesabını buradan kontrol edebilirsiniz. Gelelim İstanbul hava durumu raporu ve yarın kar yağışının olup olmayacağı bilgisine.

SON DAKİKA KAR TATİLİ HABERLERİNE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

İstanbul Valisi Vasip Şahin'in twitter'dan yapacağı olası kar tatili açıklaması için milyonlarca öğrenci heyecanla bekliyor. Önceki yıllarda da öğrenciler Vali Şahin'in açıklama yapmasını heyecanla ve sosyal medya üzerinden yaptıkları mizahi paylaşımlarla beklemişti. Vali Vasip Şahin şu ana kadar okulların tatil edileceği ile ilgili bir açıklamayı henüz yapmadı.

17-01/08/080120151515057179100_2.jpgGeçen yıl sosyal medya üzerinden Vali Vasip Şahin'e seslenen öğrecilerin ilgisi ile valinin ismi twitter'da dünya genelinde en çok konuşulan üç konu arasına girmişti. 

17-01/08/hhh.JPG

VALİ VASİP ŞAHİN'İN TWİTTER PAYLAŞIMI KAFALARI KARIŞTIRDI

Vali Vasip Şahin'den tatil açıklaması beklenirken, Twitter hesabından İstanbul'daki kar yağışına rağmen kentte yolların açık olduğunu, olumsuz bir gelişme olmadığını yazması tatil bekleyenleri için olumsuz bir mesaj olarak yorumlandı. Paylaşımı okuyanlar kar yağışına rağmen okulların tatil edilmeyeceği yönünde yorumlarda bulundu. 

BELEDİYEDEN KAR YAĞIŞI UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, kar  yağışının başladığı günden itibaren 1347 araç ve iş makinesiyle 9 bölgede, 7 bin  personelle görev yaptı.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM)  yapılan açıklamaya göre, 6 Ocak Cuma akşam saatlerinde İstanbul'u etkisini altına  alan yoğun kar fırtınası özellikle Çatalca, Silivri, Büyükçekmece, Avcılar,  Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy, Mahmutbey olmak üzere il genelinde etkili oldu.

Gece de aralıklarla devam eden ve bölgesel olarak tipi şeklinde etkili  olan kar yağışı trafikte olumsuzluk yaşatmadı. İBB ekipleri gece boyunca TEM karayolunda, kara yolları ekiplerine  araç ve tuz takviyesi yaparak yolun açık tutulmasını sağladı. İlçe belediyelerine de ek tuz takviyesi yapılırken, karayollarının  tıkanmasının ve yaşanan kazaların kış lastiği takılmamasından kaynaklandığı  belirlendi.

Bu arada trafikte bekleyen vatandaşlara da kumanya, çay ve hazır çorba  dağıtıldı. İBB ekipleri, kar yağışının başladığı günden itibaren 1347 araç ve iş  makinesi ile 9 bölgede, üç vardiya halinde 7 bin personelle görev yaptı. İBB Yol Bakım Daire Başkanlığına bağlı kar küreme ekiplerince de gece  saatlerinden sabaha kadar 8 bin 689 toz tuz, 36 ton solisyon kullanıldı. Öte  yandan 723 evsiz vatandaş da Zeytinburnu Spor Kompleksinde misafir ediliyor.

17-01/08/5578145-1483800114-1483868354.jpg

Metro ve tramvay hatları 24 saat kesintisiz hizmet verdi. Gece boyunca, ilgili ekipler üst geçit, meydan ve otobüs duraklarında  kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul'daki metro ve tramvay hatlarında  24 saat kesintisiz hizmet verirken, metrobüs hattına da ek seferler konuldu.

İSTANBUL'DAN KAR MANZARALARI

Bu sabah 08.00 itibarıyla kar kalınlığı, Çatalca Subaşı mevkinde 110,  Arnavutköy'de 60-65, Büyükçekmece ve Sultangazi'de 55-60, Başakşehir, Esenyurt,  Beylikdüzü, Gaziosmanpaşa'da 45-50, Ağva-Teke, Beykoz, Sarıyer ile Zekeriyaköy'de  40, Alemdağ, Ömerli, Alibeyköy, Kağıthane, Maslak'da 30-35, Uğur Mumcu,  Bahçelievler, Küçükçekmece'de 25, çekmeköy, Ümraniye ve Sancaktepe'de 20,  Ataşehir, Maltepe, Kadıköy, Üsküdar, Şile, Beşiktaş ile Bakırköy'de 15-18,  Pendik, Kartal ve Tuzla'da da 10 santimetre olarak ölçüldü.

Kar yağışı Anadolu Yakasında etkili olmak üzere kent genelinde  aralıklarla devam ediyor.

İSTANBUL HAVA DURUMU... YARIN VE SALI GÜNÜ KAR YAĞIŞI VAR

Meteoroloji'nin yaptığ son hava durumu tahminlerine göre İstanbul'da yarın yani 9 Ocak Pazartesi günü için hava durumu kar yağışlı olarak görünüyor. Pazartesi günü -5 derece olan en düşük sıcaklık Salı -4 Çarşamba ise -2 olarak tahmin ediliyor. Aşağıdaki Meteoroloji verilerine göre İstanbul'da kar yağışı sürecek. Ancak Çarşamba günü etkisini yitirecek. Bu durum İstanbul okullar tatil mi sorusunu soran milyonlarca kişi için iyi bir tablo... 

17-01/08/aaaa.JPG

TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Afyonkarahisar, Diyarbakır çevreleri ile Kütahya ve Denizli'nin doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Orta ve Doğu Akdeniz'in kıyı kesimleri, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Antalya'nın doğusunun iç kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneyi ve kuzeydoğu kesimleri, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Yarın, Pazartesi ve Salı türkiye geneli hava durumu şöyle: 

17-01/08/01.png

17-01/08/02.png

17-01/08/03.png

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güneyli, Marmara, Ege, İç Anadolu'nun batısı ile Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'de 'de kuvvetli olarak (40-60 Km/sa) esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

İSTANBUL'DA BUZ GİBİ DENİZE GİRDİLER

Ankara: Çok bulutlu, bugün (Pazar) aralıklı kar yağışlı -1

İstanbul: Çok bulutlu, bugün (Pazar) öğle saatlerine kadar hafif kar yağışlı -2

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 4

Adana: Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı, iç kesimlerinin yüksekleri yer yer yoğun kar yağışlı 11

Antalya: Çok bulutlu, doğu ilçelerinin kıyılarında kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışlı 12

Samsun: Çok bulutlu, karla karışık yağmur, iç kesimleri yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı 5

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer sisli 2

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar batı ilçeleri aralıklı yağmur, akşam saatlerinden itibaren il geneli aralıklı karla karışık

İstanbul'da yarın okullar tatil mi? 9 Ocak Pazartesi İstanbul'da okullar tatil edilecek mi sorusunun cevabı merakla bekleniyor. Karar'ın ulaştığı İstanbul Valliği yetkilileri tatil kararının akşam saat 17:00 sularında alınacağını belirtti. Vali Vasip Şahin'in henüz tatil için talimat vermediği, akşam saatlerinde buzlanma ve kar yağışının değerlendirilip tatil kararının verileceği öğrenildi. Vali Şahin'in Twitter hesabından yaptığı son paylaşım ise kafaları karıştırdı. İstanbul kar tatili ile ilgili son dakika gelişmelerini sürekli güncellenen sayfamızdan takip edebilirsiniz. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN