Yarın hangi illerde okullar tatil? Valilik açıklaması! İstanbul, Ankara, Bursa | 9 Ocak Pazartesi

Yarın hangi illerde okullar tatil? Valilik açıklaması! İstanbul, Ankara, Bursa | 9 Ocak Pazartesi

Yarın hangi illerde okullar tatil? Yoğun kar yağışının yurdu etkisi altına alması ile birlikte öğrenci ve veliler 'Pazartesi günü hangi illerde okullar tatil?' sorusunu sormaya başladı. 9 Ocak Pazartesi okullar İstanbul, Bursa, Kırklareli, Akçakoca, Samsun, Edirne, Nevşehir, Balıkesir, Yalova ve Çanakkale'de Valilikleri yarın okulların tatil edildiğini açıkladı. Son dakika gelişmeleri ve kar tatili açıklamalarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

9 Ocak Pazartesi hangi illerde okullar tatil? Milyonlarca öğrenci ve veli bu soruyu soruyor. Özellikle Balkanlardan yurda giriş yapan soğuk hava dalgasının etkisi altına aldığı batı ve kuzey illerinde olumsuz hava şartları hayatı etkilemeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yoğun kar yağışının çarşamba gününe kadar süreceğinin belirtilmesi üzerine gözler yapılacak olan kar tatili açıklamalarına çevrildi. Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Karaman, Kayseri, Gaziantep valilikleri kar tatili açıklaması yaptı mı? İstanbul, Bursa, Kırklareli, Akçakoca, Samsun, Edirne, Nevşehir, Yalova, Balıkesir ve Çanakkale'de yarın okulların tatil edildiği açıklandı. Ankara Valisi okulların tatil olmadığını duyurdu. Ayrıntılar ve son dakika gelişmeleri haberimizde.

17-01/08/5578145-1483800114.jpg

9 OCAK PAZARTESİ KAR TATİLİ OLAN İLLER

Yurdu büyük kesimini etkisi altına alan ve günlük hayatı zorlaştıran kar yağışları çarşamba gününe kadar devam edecek. Meteoroloji'den yapılan açıklamada hava sıcaklıklarının düşeceği ve vatandaşların kar yağışı ve buzlanmaya karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Peki il valilikleri 9 Ocak Pazartesi kar tatili olan okullar ile ilgili bir açıklama yaptı mı?

SON DAKİKA | KAR TATİLİ OLAN İLLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

VALİ AÇIKLADI: İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL

İstanbul'da Pazartesi günü okullar tatil edildi. İstanbul'da yarın (pazartesi) okullar tatil mi? sorusu cevap buldu. Vali Vasip Şahin Twitter hesabından okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı. Milyonlarca kişinin merakla beklediği tatil açıklamasını Twitter'dan yapan Vali Şahin "İlimizde zaman zaman devam eden kar yağışı ve yoğun buzlanma nedeniyle eğitim-öğretime yarın (pazartesi) 1 gün süre ile ara verilmiştir" dedi.

ÇANAKKALE'DE YARIN OKULLAR TATİL

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kar ve buzlanma nedeniyle il merkezi ve bazı ilçelerde eğitime ara verildiğini duyurdu. İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, "09/01/2017 Pazartesi günü il merkezindeki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm özel/resmi okullar ve kurumlar, kar/buzlanma nedeniyle bir gün tatil edilmiştir. Ayrıca Milli Eğitim çalışanı engelli ve hamile personel 09/01/2017 Pazartesi günü bir gün idari izinlidir" dedi.

Çanakkale merkez ile Çan, Lapseki, Ezine, Yenice, Biga, Bayramiç ve Ayvacık ilçelerinde 9 Ocak Pazartesi günü 1 gün, Gelibolu ilçesinde 9-10 Ocak tarihlerinde 2 gün eğitime ara verildi. Gökçeada, Bozcaada ve Eceabat ilçelerinde eğitime devam edilecek.

BURSA'DA OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

Bursa Valiliği, beklenen olumsuz hava koşulları sebebiyle okulların tatil edildiğini açıkladı.

Bursa Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, "Olumsuz hava şartlarının devam etmesi beklendiğinden, il genelindeki tüm anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır" denildi. 

Öte yandan meteoroloji yetkilileri, Bursa’da gece sıcaklığın -10 dereceye kadar düşeceğini belirterek, don olaylarına karşı vatandaşları tedbirli olunması konusunda uyardı.

ZONGULDAK'TA DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Zonguldak Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimiz Merkez bağlı belde ve köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde yaygın, örgün ve özel eğitim kurumlarında okullar yarın 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu görevlilerimiz de 1 gün idari izinlilerdir" denildi. Zonguldak Valisi Ali Kaban da kar tatilini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Vali Kaban’ın paylaşımında, "Zonguldak’a güzel bir kar yağıyor. Beklenen oldu sonunda. Yarın okullar tatil. Keyfini çıkarın" ifadeleri yer aldı.

YALOVA'DA DA OKULLAR TATİL

Bursa, Zonguldak ve Çanakkale'den sonra Yalova'dan da kar tatili haberi geldi. Edinilen bilgilere göre 9 Ocak Pazartesi günü Yalova'da okullar tatil edildi. Yurt genelinde iki gündür etkili şekilde yağmaya devam eden karın ardından öğrenciler sabırsızlıkla tatil haberlerini beklemeye başladı. Bursa, Zonguldak ve Çanakkale'den sonra bir yeni tatil haberi de Yalova'dan geldi. Yalova'dan gelen açıklamaya göre, 9 Ocak Pazartesi günü okullar tatil edildi. 

AKÇAKOCA'DA OKULLAR TATİL

Düzce Akçakoca'yı etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle 9 Ocak Pazartesi günü okullar tatil edildi. Akçakoca Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, pazartesi günü kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Akçakoca Hıfzıssıhha kararıyla okullar tatil edildi. Ayrıca, hamile, engelli memurlar idari izinli sayılacak.

KIRKLARELİ'NDE YARIN OKULLA TATİL EDİLDİ

Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım açıklamasında yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yarın il genelinde tüm okulların tatil edildiğini söyledi.

Aşım, ''Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okullar yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle yarın tatil edildi. Bazı bölgelerimizde kar kalınlığı 1,5 metreye yükselmiş durumda. Bu nedenle eğitime bir gün ara verdik.'' dedi.

Bu arada Valilikten yapılan yazılı açıklamada da kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin yarın idari izinli sayılacağı belirtildi. 

NEVŞEHİR'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Nevşehir’de dün gece saatlerinden itibaren yağan yoğun kar nedeniyle Nevşehir Valiliği il genelinde okulları 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile tatil etti. Nevşehir Valiliği tarafından aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelliler ve hamile bayanların da bir gün izinli sayılacağı açıklandı.

SAMSUN

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Vezirköprü, Ladik, Havza, Kavak, Asarcık ve Çarşamba ilçelerinde yarın 1 gün süreyle eğitime ara verildiği öğrenildi. Yetkililer, kar yağışının etkili olması haline kent merkezinde de okulların tatil edilebileceğini kaydetti.

EDİRNE

Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, etkili kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde tüm okulların tatil edildiğini söyledi. Valilik kararı ile eğitime yarın 1 gün süreyle ara verildiğini bildiren Özcan, ''Edirne'de il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okullar, kar ve buzlanma nedeniyle yarın tatil edilmiştir.'' dedi. Bu arada valilikten yapılan yazılı açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

TÜRKİYE GENELİ ANLIK HAVA DURUMU RAPORU

Yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü şu saatlerde il valilikleri yarın okulların tatil olup olmayacağına yönelik henüz bir açıklama yapmadı. Olası kar tatili haberleri ve valilik açıklamalarını haberimizden anlık olarak takip edebilirsiniz.

17-01/08/istanbulda_kar_alarmi_iste_kare_kare_istanbul_1483726328_7844.jpg

BOLU

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 9 Ocak Pazartesi günü Bolu merkez ve ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. Engelli ve hamile kamu görevlileri de pazartesi günü izinli sayılacak. Öte yandan özel eğitim rehabilitasyon merkezileri ile halk eğitim merkezleri de tatil edildi.

SAKARYA

Sakarya’da da okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edildi.

Cuma gecesinden beri etkisini arttırarak yağan kar yağışı sonrası Sakarya Valiliği, 9 Ocak Pazartesi günü il genelinde okulları tatil ettiğini açıkladı.

AMASYA

Amasya'da kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildi.

Amasya Valisi Salih Işık yaptığı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğuna işaret etti.

Meteoroloji verilerine göre kar yağışının süreceğini belirten Işık, "İlimizde devam eden yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde eğitim ve öğretime yarın bir gün süreyle ara verilmiştir" dedi.

Engelli ve hamile memurların da yarın izinli sayılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

METEOROLOJİDEN 'EKSTREM SOĞUK' UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun batı ve iç kesimlerinde aşırı soğuk havanın etkili olmasının beklendiğini duyurdu. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, ’ekstrem soğuk hava dalgası’ nedeniyle buzlanma ve don olayı gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi:

TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU HARİTASI

17-01/08/har.jpg

"Yapılan son değerlendirmelere göre; balkanlar üzerinden gelen aşırı soğuk havayla birlikte bugün kuzeybatı kesimlerde, Cumartesi gününden itibaren Marmara, Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu ve Batı Akdeniz’de mevsim normallerinin 10-15 derece altında hava sıcaklıkları beklenmektedir. Hafta ortasına kadar etkili olması beklenen aşırı soğuk havayla birlikte meydana gelebilecek buzlanma, don, sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

17-01/08/5586038-kopya.jpg

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU

İstanbul'da cuma akşamı başlayan yoğun kar yağışı bu gece etkisini yitirerek yerini dondurucu soğuk havaya bıraktı. Termometreler sıcaklığın -2 derecelere kadar düştüğü gösterdi. Buz sarkıtlarına karşı vatandaşlar uyarıldı. Bazı ilçelerde kar kalınlığı bir metreyi buldu. Ana yollar açık olmasına rağmen çok sayıda ilçede ara sokaklar karla kaplı. Havanın soğumasıyla birlikte buzlanmaya karşı karayolları ekipleri aralıklarla yollarda tuzlama çalışması yaptı. TEM Otoyolu'nda ise bazı araçların sürücüler tarafından yol kenarına bırakıldığı görüldü.

BUZ SARKITLARINA DİKKAT!

Yoğun kar yağışı bu gece etkisini yitirerek yerini dondurucu soğuk havaya bıraktı. Köprü altlarında ve evlerin çatısında oluşan buz sarkıtları tehlike oluştururken sürücüler elektronik tabelalara yazılan yazılarla uyarıldı. Termometrelerde sıcaklığın -2 derecelere kadar düştüğü görüldü. Soğuk havanın gün içerisinde devam etmesi bekleniyor.

17-01/08/5586172.jpg

İZMİR, ÇANAKKALE, BALIKESİR...

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, bu geceden itibaren Çanakkale, Balıkesir, İzmir'in kuzeyi ve iç kesimleri ile Manisa genelinde yoğun kar yağışı beklendiğini bildirerek, muhtemel buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşları ve ilgilileri uyardı.
Müdürlükten yapılan açıklamada Ege'de bu gece ve yarın yoğun kar yağışının etkili olacağı vurgulanarak, "Bugün akşam saatlerinden itibaren Çanakkale, Balıkesir ve gece saatlerinden itibaren Manisa il geneliyle İzmir'in kuzey ve iç kesimlerinde etkili olması beklenen kar yağışlarının bu gece yarın yoğun olarak devam edeceği ve yer yer 20 santimetre üzerinde bir örtü bırakacağı tahmin ediliyor." bilgisi paylaşıldı.

ADANA, MERSİN, KAHRAMANMARAŞ, HATAY, OSMANİYE...

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, sabah saatlerinden itibaren Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye'nin bazı bölgelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağışların beklendiği bildirildi. Pazar günü akşam saatlerine kadar etkisini devam ettirmesi beklenen kuvvetli yağışın, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve yoğun kar yağışı şeklinde olacağının tahmin edildiği aktarıldı.

ANTALYA İÇİN DON VE BUZLANMA UYARISI

Meteoroloji, Antalya için buzlanma ve don uyarısında bulundu. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Balkanlar üzerinden gelen aşırı soğuk hava nedeniyle bölgede yarından itibaren sıcaklıkların mevsim normallerinin 10-15 derece altında olmasının beklendiği bildirildi. Açıklamada, Antalya bölgesinde 12 Ocak 2017'ye kadar sahil kesimlerde hafif, yer yer orta kuvvette, iç kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülmesi beklendiği vurgulandı. Başta zirai faaliyette bulunan üreticiler olmak üzere meydana gelebilecek buzlanma, don, sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.
17-01/08/5578441-1483800550-1.jpg

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin batı kesimlerinde hissedilir derecede (8 ila 15 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli, Marmara, Kıyı Ege ile Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Akdeniz'in kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak şeklinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR UYARISI: Yağışların Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in batısında yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ( görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksama, tipi şeklinde kar yağışı vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin doğusunda yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

BİLECİK °C, -2°C

Çok bulutlu ve yoğun kar yağışlı

BURSA °C, -2°C

Çok bulutlu ve yoğun kar yağışlı

EDİRNE °C, -6°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı.

ISTANBUL °C, -1°C

Çok bulutlu, yoğun kar yağışlı

Yarın hangi illerde okullar tatil? Yoğun kar yağışının yurdu etkisi altına alması ile birlikte öğrenci ve veliler 'Pazartesi günü hangi illerde okullar tatil?' sorusunu sormaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurt genelinde etkisini sürdüreceği duyurusu ile birlikte gözler il valiliklerine çevrildi. 9 Ocak Pazartesi okullar İstanbul, Ankara, Konya, Bursa, Adana, Trabzon, Diyarbakır, İzmir, Karaman, Samsun'da tatil mi? Son dakika gelişmeleri ve kar tatili açıklamalarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN