Salı günü hangi illerde okullar tatil? Valilik açıkladı: İstanbul, Edirne, Çanakkale, Tokat |

Salı günü hangi illerde okullar tatil? Valilik açıkladı: İstanbul, Edirne, Çanakkale, Tokat |

Salı günü okullar tatil mi? Yarın hangi il ve ilçelerde okullar tatil edilecek? Valiliklerden yapılan açıklamada 10 Ocak Salı günü İstanbul, Edirne, Tokat, Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ ve Yalova'da okulların tatil edildiği açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ülke genelinde yoğun kar yağışlarının etkisini artırarak devam edeceğini belirtti ve yoğun kar yağışı ile buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı. Peki yarın hangi şehirlerde okullar tatil? İstanbul, Ankara, Konya, Bursa, İzmir, Trabzon, Samsun, Kayseri Valilikleri salı günü kar tatili açıklaması yaptı mı? Ayrıntılar haberimizde.

Salı günü okullar tatil mi? Yarın hangi illerde ve ilçelerde eğitime ara verilecek? Yarın İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Tokat, Çanakkale ve Yalova'da okulların tatil edildiği açıklandı. Yoğun kar yağışının esir aldığı illerde il valilikleri 10 Ocak Salı günü için kar tatili açıklaması yaptı mı? Soğuk hava dalgsı ve yoğun kar yağışı yurdun çeşitli bölgelerinde kendisini hissettiriyor. Özellikle batı illerde kar yağışı aralıksız sürerken gözler okulların tatil edilip edilmeyeceğine çevirdi. Peki, Ankara, İstanbul, Trabzon, Konya, Kayseri, Gaziantep, Samsun, İzmir, Adana, Karaman Valilikleri kar tatili açıklaması yaptı mı? Ayrıntılar ve son dakika gelişmeleri haberimizde.

İSTANBUL'DA YARIN OKULLAR TATİL

İstanbul'da yarın okullar tatil edildi. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği haber İstanbul Valiliği'nden geldi. Yoğun kar yağışının günlük hayatı olumsuz etkilediği İstanbul'da 10 Ocak Salı günü için eğitime bir gün süre ile ara verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada İstanbul'da kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının çarşamba gününe kadar etkisini artırarak devam edeceği belirtilmişti. 

17-01/09/basliksiz-1-kurtarildi-1483094868.jpg

İstanbul'da okulları yarın tatil edildi. İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 10 Ocak Salı günü bir gün süre ara verildiğini duyurdu. İstanbul Valisi Vasip Şahin önceki gün sosyal medyadan yaptığı açıklama ile okulların bugün için tatil edildiğini duyurmuştu. gün içerisinde kamu çalışanları için mesai saatlerinin 15:30'a çekildiği duyuruldu. Kar yağışlarının olumsuz etkilediği İstanbul'da tedbirler devam ediyor. Son olarak Valilik, 10 Ocak Salı günü (yarın) okullar tatil edildi dedi. Ayrıntılar haberimizde.

EDİRNE

Edirne'de, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime 1 gün daha ara verildi. Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, valilik kararı ile olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okulların yarın da tatil edildiğini söyledi. Bu arada, valilikten yapılan yazılı açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

YARIN OKULLARIN TATİL OLDUĞU İLLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

YALOVA

Yalova Valiliği il genelindeki okulları bir gün tatil etti. Bugün okulları tatil eden valilik, elverişsiz hava şartlarının devam etmesi üzerine okulları yarın da tatil etti. İl genelinde okullar 11 Ocak 2017 Çarşamba günü yeniden eğitime başlayacak.

ÇANAKKALE

Çanakkale 'de dört gündür etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle kent merkezi ile 11 ilçede olumsuz hava şartları nedeniyle okullar yarın için tatil edildi. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kent genelinde dört gündür etkili olan kar yağışı ve buzlanmadan dolayı okulların yarın (salı) günü de tatil edildiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, kent merkezi ile Ayvacık, Biga, Bayramiç, Çan, Gelibolu, Ezine, Eceabat, Yenice, Lapseki, Gökçeada ve Bozcaada ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle okullarda 1 gün süreyle eğitime ara verildiği ifade edildi. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ’da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime verilen ara 1 gün daha uzatıldı. Tekirdağ Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Olumsuz hava koşulları nedeniyle 10 Ocak 2017 (yarın) tarihinde Tekirdağ ili genelinde resmi ve özel tüm ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süre ile tatil edilmiştir. Hamile ve engelli kamu görevlileri idari izinli sayılacaktır” denildi.

KIRKLARELİ

Kırklareli’nde olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın da tatil edildi. Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 10 Ocak 2017 Salı günü Kırklareli merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm özel ve resmi eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca kamu çalışanı engelli ve hamile personellerde aynı gün idari izinlidir” denildi.

TOKAT

Tokat'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, yaptığı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğunu söyledi. Öğrencileri zor durumda bırakmamak için okulların yarın da tatil edildiğini belirten Yazıcı, "İl Hıfzıssıhha Kurulu, yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verdi. Aynı zamanda engelli ve hamile memurların yarın izinli. 

TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

17-01/09/harita-1483961730.jpg

YARIN HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yurdun büyük kesiminde soğuk havanın ve yoğun kar yağışının etkisini sürdüreceği belirtildi. Şehirlerin karla kaplandığı ve ulaşımın ana yollar üzerinden sağlandığı illerde gözler il valilikleri tarafından yapılacak olan kar tatili açıklamasına çevrilmiş durumda. Peki, yarın hangi il ve ilçelerde eğitime ara verilecek? Son dakika gelişmelerinden sizi haberdar ederek tüm kar tatili haberlerini aktaracağız.

İSTANBUL'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Milyonlarca İstanbullu Vali Vasip Şahin'in yapacağı açıklamaya kilitlendi. Soğuk hava dalgası ve yoğun kar yağışı etkisini sabah saatleri itibariyle daha da artırarak göstermeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumu raporunda İstanbul'da kar yağışının çarşamba gününe kadar yoğun şekilde etkisini sürdüreceği belirtildi. Peki, kar yağışının sürdüğü İstanbul'da yarın okullar tatil mi? 

17-01/09/sq-1483960389.jpg
İstanbul Valiliği tarafından 10 Ocak Salı günü okullar tatil açıklaması henüz yapılmadı. Konuya ilişkin yapılacak olan açıklamaları ve son dakika gelişmelerini haberimizden anlık olarak takip edebilirsiniz.

İSTANBUL'DA TIR'LARA KAR YASAĞI

İstanbul Valiliği, megakentte devam eden kar yağışı nedeniyle TIR'ların trafiğe çıkışını yasakladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre yoğun karyağışının şiddetini artırarak akşam geç saatlere kadar etkisini sürdüreceği belirtildi.

Açıklamada, "Kış lastiği kullanmayan sürücülerin trafiğe çıkmamaları önemle duyurulur. Valilik kararıyla tırların trafiğe çıkmaları yasaklandı." ifadelerine yer verildi. İstanbul Belediyesi, TEM ve D-100'de kış lastiği veya zincir takmayarak yolda kalan 250 TIR ve ağır vasıta itfaiye ile yol bakım ekipleri tarafından çekildiğini açıkladı. Cuma günü akşam saatlerinde TEM'de 11 TIR kaymış, uzun kuyruklar oluşmuştu. 

KAR YAĞIŞI HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR

ANKARA'DA SALI GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ?

Ankara'da yarın okullar tatil mi? Hafta boyunca yoğun kar yağışına teslim olacak olan Ankara'da gözler, Ankara Valiliği'nin yapacağı kar tatili açıklamasına çevrildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü etkili kar yağışının yurt genelinde hüküm süreceği ve hafta boyunca etkisini göstereceğinin altını çizdi. Peki Ankara'da 10 Ocak Salı günü eğitime ara verilecek mi? Son dakika kar yağışı haberleri ve valilik açıklamasını haberimizden takip edebilirsiniz.

ANKARA ANLIK HAVA DURUMU RAPORU

Ankara Valiliği tarafından 10 Ocak Salı günü kar tatili konusuna ilişkin bir açıklama henüz yapılmadı. Konu ile ilgili son dakika gelişmesi ve valilik açıklaması olduğunda anlık olarak haberimizden ulaşabilirsiniz. 

9 OCAK PAZARTESİ OKULLARIN TATİL OLDUĞU İLLER

Yoğun kar yağışı yurt genelinde etkisini sürdürüyor. Dün sabah saatleri itibariyle etkisini gösteren kar yağışları sonrası birçok ilin valiliği 9 Ocak Pazartesi günü için eğitime bir gün süre ile ara verildiğini duyurmuştu. İşte bugün okulların tatil olduğu il ve ilçeler; 

İSTANBUL

İstanbul'da Pazartesi günü okullar tatil edildi. İstanbul'da yarın (pazartesi) okullar tatil mi? sorusu cevap buldu. Vali Vasip Şahin Twitter hesabından okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı. Milyonlarca kişinin merakla beklediği tatil açıklamasını Twitter'dan yapan Vali Şahin "İlimizde zaman zaman devam eden kar yağışı ve yoğun buzlanma nedeniyle eğitim-öğretime yarın (pazartesi) 1 gün süre ile ara verilmiştir" dedi.

ÇANAKKALE

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kar ve buzlanma nedeniyle il merkezi ve bazı ilçelerde eğitime ara verildiğini duyurdu. İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, "09/01/2017 Pazartesi günü il merkezindeki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm özel/resmi okullar ve kurumlar, kar/buzlanma nedeniyle bir gün tatil edilmiştir. Ayrıca Milli Eğitim çalışanı engelli ve hamile personel 09/01/2017 Pazartesi günü bir gün idari izinlidir" dedi.

Çanakkale merkez ile Çan, Lapseki, Ezine, Yenice, Biga, Bayramiç ve Ayvacık ilçelerinde 9 Ocak Pazartesi günü 1 gün, Gelibolu ilçesinde 9-10 Ocak tarihlerinde 2 gün eğitime ara verildi. Gökçeada, Bozcaada ve Eceabat ilçelerinde eğitime devam edilecek.

SAKARYA

Sakarya’da da okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edildi.

Cuma gecesinden beri etkisini arttırarak yağan kar yağışı sonrası Sakarya Valiliği, 9 Ocak Pazartesi günü il genelinde okulları tatil ettiğini açıkladı.

AMASYA

Amasya'da kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildi. Amasya Valisi Salih Işık yaptığı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğuna işaret etti. Meteoroloji verilerine göre kar yağışının süreceğini belirten Işık, "İlimizde devam eden yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde eğitim ve öğretime yarın bir gün süreyle ara verilmiştir" dedi.

Engelli ve hamile memurların da yarın izinli sayılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

YURTTAN KAR MANZARALARI

BURSA

Bursa Valiliği, beklenen olumsuz hava koşulları sebebiyle okulların tatil edildiğini açıkladı.

Bursa Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, "Olumsuz hava şartlarının devam etmesi beklendiğinden, il genelindeki tüm anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır" denildi. 

Öte yandan meteoroloji yetkilileri, Bursa’da gece sıcaklığın -10 dereceye kadar düşeceğini belirterek, don olaylarına karşı vatandaşları tedbirli olunması konusunda uyardı.

BOLU

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 9 Ocak Pazartesi günü Bolu merkez ve ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. Engelli ve hamile kamu görevlileri de pazartesi günü izinli sayılacak. Öte yandan özel eğitim rehabilitasyon merkezileri ile halk eğitim merkezleri de tatil edildi.

EDİRNE

Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, etkili kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde tüm okulların tatil edildiğini söyledi. Valilik kararı ile eğitime yarın 1 gün süreyle ara verildiğini bildiren Özcan, ''Edirne'de il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okullar, kar ve buzlanma nedeniyle yarın tatil edilmiştir.'' dedi. Bu arada valilikten yapılan yazılı açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

17-01/09/9c23320eca4163f920852ba8c865d31a-1483961172.jpg

ZONGULDAK

Zonguldak Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimiz Merkez bağlı belde ve köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde yaygın, örgün ve özel eğitim kurumlarında okullar yarın 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu görevlilerimiz de 1 gün idari izinlilerdir" denildi. Zonguldak Valisi Ali Kaban da kar tatilini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Vali Kaban’ın paylaşımında, "Zonguldak’a güzel bir kar yağıyor. Beklenen oldu sonunda. Yarın okullar tatil. Keyfini çıkarın" ifadeleri yer aldı.

YALOVA

Bursa, Zonguldak ve Çanakkale'den sonra Yalova'dan da kar tatili haberi geldi. Edinilen bilgilere göre 9 Ocak Pazartesi günü Yalova'da okullar tatil edildi. Yurt genelinde iki gündür etkili şekilde yağmaya devam eden karın ardından öğrenciler sabırsızlıkla tatil haberlerini beklemeye başladı. Bursa, Zonguldak ve Çanakkale'den sonra bir yeni tatil haberi de Yalova'dan geldi. Yalova'dan gelen açıklamaya göre, 9 Ocak Pazartesi günü okullar tatil edildi. 

AKÇAKOCA

Düzce Akçakoca'yı etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle 9 Ocak Pazartesi günü okullar tatil edildi. Akçakoca Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, pazartesi günü kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Akçakoca Hıfzıssıhha kararıyla okullar tatil edildi. Ayrıca, hamile, engelli memurlar idari izinli sayılacak.

KIRKLARELİ

Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım açıklamasında yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yarın il genelinde tüm okulların tatil edildiğini söyledi. Aşım, ''Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okullar yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle yarın tatil edildi. Bazı bölgelerimizde kar kalınlığı 1,5 metreye yükselmiş durumda. Bu nedenle eğitime bir gün ara verdik.'' dedi. Bu arada Valilikten yapılan yazılı açıklamada da kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin yarın idari izinli sayılacağı belirtildi. 

17-01/09/adiyaman-da-4-ilcede-okullara-kar-tatili-6872118_x_o-1483961183.jpg

NEVŞEHİR

Nevşehir’de dün gece saatlerinden itibaren yağan yoğun kar nedeniyle Nevşehir Valiliği il genelinde okulları 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile tatil etti. Nevşehir Valiliği tarafından aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelliler ve hamile bayanların da bir gün izinli sayılacağı açıklandı.

SAMSUN

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Vezirköprü, Ladik, Havza, Kavak, Asarcık ve Çarşamba ilçelerinde yarın 1 gün süreyle eğitime ara verildiği öğrenildi. Yetkililer, kar yağışının etkili olması haline kent merkezinde de okulların tatil edilebileceğini kaydetti.

Yarın hangi illerde okullar tatil? Yoğun kar yağışının yurdu etkisi altına alması ile milyonlarca kişi '10 Ocak Salı günü hangi illerde okullar tatil?' sorusunu sormaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ülke genelinde yoğun kar yağışlaının etkisini artırarak devam edeceğini belirtti ve yoğun kar yağışı ile buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı. Peki yarın hangi şehirlerde okullar tatil? İstanbul, Ankara, Konya, Bursa, İzmir, Trabzon, Samsun, Kayseri Valilikleri salı günü kar tatili açıklaması yaptı mı? Ayrıntılar haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN