İstanbul'da okullar yarın (salı) tatil edildi | İstanbul'da kar tatili Valilik açıkladı! Son dakika

İstanbul'da okullar yarın (salı) tatil edildi | İstanbul'da kar tatili Valilik açıkladı! Son dakika

İstanbul'da yarın okullar tatil edildi. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği haber İstanbul Valiliği'nden geldi. Yoğun kar yağışının günlük hayatı olumsuz etkilediği İstanbul'da 10 Ocak Salı günü için eğitime bir gün süre ile ara verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada İstanbul'da kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının çarşamba gününe kadar etkisini artırarak devam edeceği belirtilmişti. 

İstanbul'da okulları yarın tatil edildi. İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 10 Ocak Salı günü bir gün süre ara verildiğini duyurdu. İstanbul Valisi Vasip Şahin önceki gün sosyal medyadan yaptığı açıklama ile okulların bugün için tatil edildiğini duyurmuştu. gün içerisinde kamu çalışanları için mesai saatlerinin 15:30'a çekildiği duyuruldu. Kar yağışlarının olumsuz etkilediği İstanbul'da tedbirler devam ediyor. Son olarak Valilik, 10 Ocak Salı günü (yarın) okullar tatil edildi dedi. Ayrıntılar haberimizde.

17-01/09/9b0fa27962c9e4796340bfcbcbdcb2c1-1483971204.jpg

İSTANBUL'DA YARIN OKULLAR TATİL 

Milyonlarca öğrencinin Vali Vasip Şahin'den beklediği açıklama akşam saatlerine doğru yapıldı. Yapılan açıklamada İstanbul'da yarın okulların tatil edildiği duyuruldu. Balkanlardan gelen etkili kar yağışı yeni yıl itibariyle İstanbul'da etkisini göstermeye başlamıştı. Pazartesi günü (bugün) ara verilen eğitim öğretime yarın da devam edilemeyeceği belirtildi.

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, İstanbul'da kar yağışı gün boyunca devam edecek. Termometrelerin 5 derece ve altını göstereceği ilde yetkililer vatandaşları yoğun kar yağışı ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

17-01/09/sq-1483970922.jpg

Yağış sırasında Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi beyaza bürünürken, vatandaşlar kar yağışı nedeniyle yürümekte zorlandı. Birçok kişi şemsiyelerini açarak kardan korunmaya çalışırken, bazı vatandaşlar ise karda dolaşarak kar yağışının tadını çıkardı.

Olumsuz hava koşulalrını dikkate alan İstanbul Valiliği Salı günü (yarın) için okulların tatil edildiğini açıkladı.

KAR YAĞIŞI HAYATI OLUMSUZ ETKİLEMEYE DEVAM EDİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacak, batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak. Cuma gününden itibaren İstanbul'da etkisini sürdüren kar yağışı bu gece de devam etti. Kar yağışıyla beraber Sabah saatlerinde hava sıcaklığında da büyük düşüş yaşandı.

Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu, Mersin, Bingöl, Erzurum, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Antalya'nın doğu, Ağrı'nın batı ilçeleri yağışlı geçecek.

AKOM UYARDI: BU 3 GÜNE DİKKAT!

AKOM'dan alınan bilgilere göre, Sibirya'nın soğuk hava ile yoğun ve kuvvetli kar yağışının bugün ve Salı günleri yeniden etkili olması bekleniyor. 3 gün boyunca fırtınamsı rüzgar ve kar yağışı nedeniyle kara, hava ve deniz ulaşımında aksamalar yaşanabilir

17-01/09/hangi-illerde-okullar-tatil-edildi-iste-kar-tatili-ilan-edilen-okullar-son-dakik-1481704729-1483971182.jpg

KAR KALINLIĞI DAHA DA ARTACAK

Yurt genelinde şiddetli şekilde devam eden kar yağışının etkisini ilerleyen günlerde de sürdüreceği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul'da halen aralıklarla devam etmekte olan kar yağışının, bugün öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak gece saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir. Mevcut kar örtüsü üzerine güney kıyılarda 5 cm, iç ve kuzey kesimlerde 10- 15 cm arasında ek örtü oluşturması beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği; ulaşımda aksamalar, buzlanma, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU HARİTASI17-01/09/harita-1483971262.jpg

TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU | BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Haftanın son günü ülkenin orta kesimlerinde kuvvetlenen kar yağışı ulaşımda aksamalara yol açtı. Doğu'da şiddetli don ve buzlanma devam ediyor. Güney'deki şiddetli sağanaklar salı günü daha da aşırı yağarak yine sel ve su baskını riskini artıracak.

İstanbul'da dün hafif yağan kar, bugün aralıklı olarak sürecek.

İzmir'de yağış kesiliyor ama don etkili etkili olacak.

Marmara'da bugün aralıklı kar yağışı görülecek.

İç Anadolu'da yoğun kar tüm bölgeyi etkileyecek. Eskişehir tarafı daha soğuk, -8 derece. Bugün kar Sivas-Niğde arasında yoğun yağmaya devam edecek.

Ege'de salı günü ise şiddetli yağmur geliyor. Sel riski var.

Akdeniz kışı bol yağışlı geçiriyor. Bölge genelinde yine şiddetli yağmur ve rüzgar var. Salı günü ise yine sel ve su baskınlarına yol açacak kadar aşırı yağışlar geliyor.

9 OCAK PAZARTESİ OKULLARIN TATİL OLDUĞU İLLER

Yoğun kar yağışı yurt genelinde etkisini sürdürüyor. Dün sabah saatleri itibariyle etkisini gösteren kar yağışları sonrası birçok ilin valiliği 9 Ocak Pazartesi günü için eğitime bir gün süre ile ara verildiğini duyurmuştu. İşte bugün okulların tatil olduğu il ve ilçeler; 

İSTANBUL

İstanbul'da Pazartesi günü okullar tatil edildi. İstanbul'da yarın (pazartesi) okullar tatil mi? sorusu cevap buldu. Vali Vasip Şahin Twitter hesabından okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı. Milyonlarca kişinin merakla beklediği tatil açıklamasını Twitter'dan yapan Vali Şahin "İlimizde zaman zaman devam eden kar yağışı ve yoğun buzlanma nedeniyle eğitim-öğretime yarın (pazartesi) 1 gün süre ile ara verilmiştir" dedi.

BOLU

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 9 Ocak Pazartesi günü Bolu merkez ve ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. Engelli ve hamile kamu görevlileri de pazartesi günü izinli sayılacak. Öte yandan özel eğitim rehabilitasyon merkezileri ile halk eğitim merkezleri de tatil edildi.

SAKARYA

Sakarya’da da okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edildi.

Cuma gecesinden beri etkisini arttırarak yağan kar yağışı sonrası Sakarya Valiliği, 9 Ocak Pazartesi günü il genelinde okulları tatil ettiğini açıkladı.

AMASYA

Amasya'da kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildi. Amasya Valisi Salih Işık yaptığı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğuna işaret etti. Meteoroloji verilerine göre kar yağışının süreceğini belirten Işık, "İlimizde devam eden yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde eğitim ve öğretime yarın bir gün süreyle ara verilmiştir" dedi.

Engelli ve hamile memurların da yarın izinli sayılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

ÇANAKKALE

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kar ve buzlanma nedeniyle il merkezi ve bazı ilçelerde eğitime ara verildiğini duyurdu. İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, "09/01/2017 Pazartesi günü il merkezindeki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm özel/resmi okullar ve kurumlar, kar/buzlanma nedeniyle bir gün tatil edilmiştir. Ayrıca Milli Eğitim çalışanı engelli ve hamile personel 09/01/2017 Pazartesi günü bir gün idari izinlidir" dedi.

Çanakkale merkez ile Çan, Lapseki, Ezine, Yenice, Biga, Bayramiç ve Ayvacık ilçelerinde 9 Ocak Pazartesi günü 1 gün, Gelibolu ilçesinde 9-10 Ocak tarihlerinde 2 gün eğitime ara verildi. Gökçeada, Bozcaada ve Eceabat ilçelerinde eğitime devam edilecek.

BURSA

Bursa Valiliği, beklenen olumsuz hava koşulları sebebiyle okulların tatil edildiğini açıkladı.

Bursa Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, "Olumsuz hava şartlarının devam etmesi beklendiğinden, il genelindeki tüm anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır" denildi. 

Öte yandan meteoroloji yetkilileri, Bursa’da gece sıcaklığın -10 dereceye kadar düşeceğini belirterek, don olaylarına karşı vatandaşları tedbirli olunması konusunda uyardı.

AKÇAKOCA

Düzce Akçakoca'yı etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle 9 Ocak Pazartesi günü okullar tatil edildi. Akçakoca Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, pazartesi günü kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Akçakoca Hıfzıssıhha kararıyla okullar tatil edildi. Ayrıca, hamile, engelli memurlar idari izinli sayılacak.

KIRKLARELİ

Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım açıklamasında yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yarın il genelinde tüm okulların tatil edildiğini söyledi. Aşım, ''Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okullar yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle yarın tatil edildi. Bazı bölgelerimizde kar kalınlığı 1,5 metreye yükselmiş durumda. Bu nedenle eğitime bir gün ara verdik.'' dedi. Bu arada Valilikten yapılan yazılı açıklamada da kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin yarın idari izinli sayılacağı belirtildi. 

NEVŞEHİR

Nevşehir’de dün gece saatlerinden itibaren yağan yoğun kar nedeniyle Nevşehir Valiliği il genelinde okulları 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile tatil etti. Nevşehir Valiliği tarafından aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelliler ve hamile bayanların da bir gün izinli sayılacağı açıklandı.

SAMSUN

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Vezirköprü, Ladik, Havza, Kavak, Asarcık ve Çarşamba ilçelerinde yarın 1 gün süreyle eğitime ara verildiği öğrenildi. Yetkililer, kar yağışının etkili olması haline kent merkezinde de okulların tatil edilebileceğini kaydetti.

17-01/09/650x344-adiyamanda-egitime-kar-engeli-iste-kar-tatili-olan-iller-1482357645733-1483971620.jpg

EDİRNE

Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, etkili kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde tüm okulların tatil edildiğini söyledi. Valilik kararı ile eğitime yarın 1 gün süreyle ara verildiğini bildiren Özcan, ''Edirne'de il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okullar, kar ve buzlanma nedeniyle yarın tatil edilmiştir.'' dedi. Bu arada valilikten yapılan yazılı açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

ZONGULDAK

Zonguldak Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimiz Merkez bağlı belde ve köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde yaygın, örgün ve özel eğitim kurumlarında okullar yarın 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu görevlilerimiz de 1 gün idari izinlilerdir" denildi. Zonguldak Valisi Ali Kaban da kar tatilini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Vali Kaban’ın paylaşımında, "Zonguldak’a güzel bir kar yağıyor. Beklenen oldu sonunda. Yarın okullar tatil. Keyfini çıkarın" ifadeleri yer aldı.

YALOVA

Bursa, Zonguldak ve Çanakkale'den sonra Yalova'dan da kar tatili haberi geldi. Edinilen bilgilere göre 9 Ocak Pazartesi günü Yalova'da okullar tatil edildi. Yurt genelinde iki gündür etkili şekilde yağmaya devam eden karın ardından öğrenciler sabırsızlıkla tatil haberlerini beklemeye başladı. Bursa, Zonguldak ve Çanakkale'den sonra bir yeni tatil haberi de Yalova'dan geldi. Yalova'dan gelen açıklamaya göre, 9 Ocak Pazartesi günü okullar tatil edildi. 

İstanbul'da yarın okullar tatil edildi. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği haber İstanbul Valiliği'nden geldi. Yoğun kar yağışının günlük hayatı olumsuz etkilediği İstanbul'da 10 Ocak Salı günü için eğitime bir gün süre ile ara verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada İstanbul'da kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının çarşamba gününe kadar etkisini artırarak devam edeceği belirtilmişti.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN