Son dakika haber! İstanbul'da okullar tatil edildi! Vali Vasip Şahin Twitter'dan duyurdu

Son dakika haber! İstanbul'da okullar tatil edildi! Vali Vasip Şahin Twitter'dan duyurdu

Son dakika! İstanbul'da Pazartesi günü okullar tatil edildi. İstanbul'da bugün (pazartesi) okullar tatil mi? sorusu cevap buldu. Vali Vasip Şahin Twitter hesabından okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı. Milyonlarca kişinin merakla beklediği tatil açıklamasını Twitter'dan yapan Vali Şahin "İlimizde zaman zaman devam eden kar yağışı ve yoğun buzlanma nedeniyle eğitim-öğretime yarın (pazartesi) 1 gün süre ile ara verilmiştir" dedi.

İstanbul'da yeniden etkisini arttıran kar yağışı "Yarın (pazartesi) okullar tatil mi?" sorusunu bir kez daha gündeme getirdi. Milyonlarca öğrenci ve veli, İstanbul'da 9 Ocak 2017 pazartesi günü okullar tatil mi? sorusunun cevabını merak etti. Gözler İstanbul Valiliği'ne çevrilmişten beklenen açıklama İstanbul Valisi Vasip Şahin'in Twitter hesabından geldi. Vali şahin şu açıklamayı yaptı: 

İlimizde zaman zaman devam eden kar yağışı ve yoğun buzlanma nedeniyle eğitim-öğretime yarın(pazartesi) 1 gün süre ile ara verilmiştir.

İSTANBUL'DA SALI GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ? 

Karar'a konuşan İstanbul Valiliği yetkilisi okulların tatil edilmesi için son hava durumu raporuna ve Pazartesi sabahı buzlanma olup olmayacağına bakılacağını söylemişti. Şimdi ise Salı günü de etkisini sürdürecek kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Salı günü okullar tatil mi sorusu da gündeme geldi. Vali Şahin 1 gün için tatil kararı alındığını açıkladı. Valilik yetkilisi yaptığı değerlendirmede Pazartesi günü tatil kararı alınıp alınmayacağını şöyle özetledi: 

Pazartesi günü öğleden sonra ve akşam saatlerinde buzlanma ve kar yağışına bakılacak. Salı için kar yağışıyla ilgili hava durumu raporu incelenecek ve buna göre okulların tatil edilip edilmeyeceğine karar verilecek. Saat 17:00 sularında okulların tatil edilip edilmeyeceğine karar verilecek. Buzlanma ve kar yağışında değişiklik olmazsa okullar tatil edilebilir. Okulların tatil edilip edilmeyeceği tüm bunların ışığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda karara bağlanacak. Tatil kararını doğrudan Valimiz de verebilir. 

YARIN İSTANBUL'DA HAVA DURUMU NASIL

İstanbul Valiliği, okulları tatil etmek için Pazartesi sabahı buzlanma ve yoğun kar yağışı olup olmayacağın baktı ve tatil kararı verdi. Peki salı günü İstanbul'da hava durumu nasıl? Buzlanma olacak mı? Tatil kararı için olumsuz koşullar oluşacak mı? Bu sorulara verilecek cevap aslında "Yarın İstanbul'da okullar tatil mi?" sorusunun cevabını da belirleyecek. Gelelim İstanbul hava durumuna. Yarın İstanbul'da kar etkisini sürdürecek. Sıcaklıklar sabah saatlerinde ekside. Bu da buzlanma olacağı anlamına geliyor. Tatil bekleyenler için bu artı puan. Kar yağışının da Pazartesi günü süreceği tahmin ediliyor ki bu da ikinci artı puan. Yeni hava koşulları tatil kararı bekleyen milyonlarca öğrenci, veli ve memurun yanında. 

17-01/08/aaaa-1483878454.JPG

İstanbul hava durumu için biraz daha detaya bakalım. Aşağıdaki 3 günlük grafik incelendiğinde Pazartesi günü İstanbul'da en yüksek sıcaklık değeri 1 derece ki bu günün her saati için yollarda buzlanma anlamına geliyor. En düşük sıcaklık değeri ise -5 derec. Bu da sabah saatlerinde trafiğin kilitlenmesine neden olacak buzlanma demek. Bu nedenlerle İstanbul Valiliği'nin kentte sorunlara neden olmamak için tatil kararı almasını zorunlu kılıyor. Tabii son karar Vali Vasip Şahin'in...

Salı günü ise İstanbul hava durumu Pazartesi ile neredeyse aynı. Çarşamba ise karla karışık yağmur ve nispeten düzelen hava sıcaklıkları görülüyor. Perşembe de benzer bir tablo var. İstanbul'un gün gün hava durumu ayrıntılarına aşağıdaki linketn ulaşabilirsiniz:

İSTANBUL ANLIK VE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Salı günü okulların tatil edilip edilmeyeceği ile ilgili son dakika gelişmelerini de aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz. 

SALI GÜNÜ İSTANBUL'DA OKULALR TATİL Mİ?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN