İstanbul'da yarın hava nasıl olacak? | Pazar, pazartesi, salı kar yağışı var mı? Meteoroloji açıklad

İstanbul'da yarın hava nasıl olacak? | Pazar, pazartesi, salı kar yağışı var mı? Meteoroloji açıklad

Soğuk hava dalgası İstanbul'u etkisi altına aldı. Peki 8 Ocak Pazar, 9 Ocak Pazartesi ve 10 Ocak Salı günü İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? Kar yağışı etkisi sürdürecek mi? Metetoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yoğun kar yağışının uzun süre devam edeceği ve hayatı olumsuz etkilemeyi sürdüreceği belirtildi. Peki, önümüzdeki hafta İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? Ayrıntılar haberimizde.

İstanbul'da kar ne zaman kadar yağacak? Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasının yurdu etkisi altına almasıyla birlikte İstanbul'da kara kışa teslim oldu. Cuma akşamı itibariyle yoğunluğunu artıran kar yağışı tüm şehirde hayatı olumsuz etkiledi. Peki; pazar, pazartesi ve salı günü İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? Kar yağışı devam edecek mi? Metetoroloji Genel Müdürülüğü yetkililerinin yaptığı son dakika açıklamaları ve ayrıntılı hava durumu raporunu yazımızda bulabilirsiniz. 

17-01/08/5578441-1483800550.jpg

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

İstanbul, Balkanlardan gelen soğuk hava etkisiyle birlikte beyaza büründü. Dün akşam itibariyle başlayan ve gece boyunca devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yoğun kar yağışının etkisini önümüzdeki hafta çarşamba gününe kadar sürdüreceği belirtildi.

İSTANBUL ANLIK HAVA DURUMU RAPORU

Yetkililer zorunlu olunmadıkça trafiğe çıkılmaması ve toplu taşımanın tercih edilmesi uyarısında bulundu.

17-01/07/5578145-1483800114.jpg

VALİ VASİP ŞAHİN: 24 SAAT GÖREV BAŞINDAYIZ

İstanbul beyaz esaretin etkisi altına girdi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışıyla ilgili olarak, resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Vali Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentte sokakta bulunan 2 bin 580 kişinin barınma merkezlerinde ağırlandığını belirterek, ilgili tüm kamu kurumlarının temsilcilerinden oluşan kriz merkezinin, kar nedeniyle yaşanacak olaylara müdahale ve koordinasyon için 24 saat görev başında olduğunu söyledi.

17-01/07/vali_vasip_sahin_twitter_adresi_rekor_kirdi_h4950.jpg

Avcılar Haramidere'de tır kayması nedeniyle kapanan Edirne-İstanbul TEM Otoyolu'nun ulaşıma açıldığını ifade eden Vali Şahin, şunları dile getirdi: ''Avcılar rampasında kayan araçlara müdahale ediliyor. Karayolları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri karla mücadeleye devam ediyor. Boğaz Köprüleri, Kuzey Marmara Otoyolu, TEM ve E-5 güzergahları ulaşıma açık, yoğun kar yağışı nedeniyle trafik yavaş seyrediyor. Sürücülerin kurallara ve uyarılara riayet etmeleri, zincir takmaları, ulaşım güvenliği bakımından önem teşkil etmektedir.''

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU | HARİTAYA TIKLAYIN

17-01/07/basliksiz-1-1483800285.jpg

TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Giresun, Adıyaman, G. Antep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güney Ege kıyıları, Akdeniz kıyıları ile Giresun, Ordu, Malatya, Elazığ, Adıyaman, G. Antep ve Kilis çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak yağışların, Akdeniz'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in batısında yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte sis bekleniyor.

17-01/07/5578260.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurdun batı kesimlerinde hissedilir derecede (8 ila 15 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güneyli, Marmara, Kıyı Ege ile Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

İstanbul: Çok bulutlu, yoğun kar yağışlı -1

Ankara: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yer yer yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

Bursa: Çok bulutlu ve yoğun kar yağışlı -2

İzmir: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 2

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor. 14

Antalya: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gürültülü sağanak yağışlı 14

Samsun: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu ve sağanak yağışlı 21

Trabzon: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 20

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli 2

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 10

Soğuk hava dalgası İstanbul'u etkisi altına aldı. Peki 8 Ocak Pazar, 9 Ocak Pazartesi ve 10 Ocak Salı günü İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? Kar yağışı etkisi sürdürecek mi? Metetoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yoğun kar yağışının uzun süre devam edeceği ve hayatı olumsuz etkilemeyi sürdüreceği belirtildi. Peki, önümüzdeki hafta İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? Ayrıntılar haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN