Konya'da yarın okullar tatil mi? Konya Valiliği tatil açıklaması yaptı mı? | 9 Ocak Pazartesi

Konya'da yarın okullar tatil mi? Konya Valiliği tatil açıklaması yaptı mı? | 9 Ocak Pazartesi

Konya'da kar bastırdı! Peki Konya'da yarın (Pazartesi) okullar tatil mi? Yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı Konya'yı da beyaza bürürken, kentte eğiteme yarın ara verilip verilmeyeceği merak konusu oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumu raporuna göre, Konya'da 11 Ocak Çarşamba gününe kadar kar yağışı sürecek. Haberimizden pazartesi günü Konya'da okullar tatil mi? sorusunun cevabını bulabilirsiniz.

Son dakika haber: Konya'da pazartesi günü kar tatili var mı? Kar yağışının şiddetini artırması ile Konya vatandaşların ve öğrencilerin gözü kar tatili açıklamasına çevrildi. Peki, Konya Valiliği'nen pazartesi günü kar tatili açıklaması geldi mi? Önümüzdeki haftanın ortalarına kadar kar yağışının devam edeceği Konya'da kar yağışı ve hava durumuna ilişkin gelişmeler, son dakika valilik açıklamalarını haberimizden takip edebilirsiniz.

9 OCAK PAZARTESİ KONYA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 

Konya'da yoğun kar yağışının etkili olduğu illerden... İç Anadolu Bölgesi ve özellikle Konya'da da kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Sıcaklık, Cuma günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla, hafta sonu iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede, 8 ila 15 derece azalacak. Kar yağışı yarın yani Pazartesi günü de etkili şekilde sürecek. Bu nedenle Konya'da kar tatili beklentisi yüksek.  

KONYA ANLIK HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN

Konya'da pazartesi günü okullar tatil mi? sorusu için Konya Valiliği tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Olası kar tatili açıklaması ve son dakika hava durumu gelişmelerini sayfamızdan anlık olarak takip edebilirsiniz.

17-01/07/5578145-1483797881.jpg

PAZAR GÜNÜ KAR YAĞIŞINDA DURUM

8 Ocak pazar günü ise balkanlar üzerinden gelen kar dalgası doğu anadolu bölgesini de etki alanına katacak. Pazar günü yurdun doğusundan batısına hemen her yerinde kar yağışı etkili olacak. 

SICAKLIK 15 DERECE DÜŞECEK

Balkanlar üzerinden gelen kuvvetli kar yağışı dondurucu soğukları da beraberinde getiriyor. Cuma günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla, hafta sonu iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede (8 ila 15 derece) azaldı.


SON DAKİKA KAR TATİLİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Konya gibi kar yağışının etikli olduğu İstanbul dahil birçok ilde yarın (9 Ocak 2017 Pazartesi) okullar tatil edildi. İşte tatil kararı alınan o iller: İlk kar tatili haberi ise Bursa Valiliği'nden geldi.

BURSA VALİLİĞİ'NDEN TATİL AÇIKLAMASI

Bursa Valiliği, beklenen olumsuz hava koşulları sebebiyle okulların tatil edildiğini açıkladı. Bursa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Olumsuz hava şartlarının devam etmesi beklendiğinden, il genelindeki tüm anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır" denildi.Öte yandan meteoroloji yetkilileri, Bursa'da gece sıcaklığın -10 dereceye kadar düşeceğini belirterek, don olaylarına karşı vatandaşları tedbirli olunması konusunda uyardı.

ZONGULDAK'TA DA OKULLAR TATİL

Zonguldak Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimiz Merkez bağlı belde ve köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde yaygın, örgün ve özel eğitim kurumlarında okullar yarın 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu görevlilerimiz de 1 gün idari izinlilerdir" denildi. Zonguldak Valisi Ali Kaban da kar tatilini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Vali Kaban’ın paylaşımında, "Zonguldak’a güzel bir kar yağıyor. Beklenen oldu sonunda. Yarın okullar tatil. Keyfini çıkarın" ifadeleri yer aldı.

AKÇAKOCA'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Düzce Akçakoca'yı etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle 9 Ocak Pazartesi günü okullar tatil edildi. Akçakoca Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, pazartesi günü kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Akçakoca Hıfzıssıhha kararıyla okullar tatil edildi. Ayrıca, hamile, engelli memurlar idari izinli sayılacak.

ÇANAKKALE'NİN BAZI İLÇELERİNDE TATİL

Çanakkale'de kar ve buzlanma nedeniyle merkez ilçe ve bazı ilçelerde okullar yarın tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, "09/01/2017 Pazartesi günü il merkezindeki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm özel/resmi okullar ve kurumlar, kar/buzlanma nedeniyle bir gün tatil edilmiştir. Ayrıca Milli Eğitim çalışanı engelli ve hamile personel 09/01/2017 Pazartesi günü bir gün idari izinlidir" dedi. Çanakkale merkez ile Çan, Lapseki, Ezine, Yenice, Biga, Bayramiç ve Ayvacık ilçelerinde 9 Ocak Pazartesi günü 1 gün, Gelibolu ilçesinde 9-10 Ocak tarihlerinde 2 gün eğitime ara verildi. Gökçeada, Bozcaada ve Eceabat ilçelerinde eğitime devam edilecek.

YALOVA VALİLİĞİNDEN TATİL AÇIKLAMASI

Yurt genelinde iki gündür etkili şekilde yağmaya devam eden karın ardından öğrenciler sabırsızlıkla tatil haberlerini beklemeye başladı. Bursa, Zonguldak ve Çanakkale'den sonra bir yeni tatil haberi de Yalova'dan geldi. 

KASTAMONU'DA DA OKULLAR TATİL 

Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğu vurgulandı. Açıklamada, Kastamonu merkezindeki tüm okullar ile merkeze bağlı taşımalı eğitim yapılan okullarda 9 Ocak Pazartesi günü eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu.

KIRKLARELİ'NDE YARIN OKULLA TATİL EDİLDİ

Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım açıklamasında yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yarın il genelinde tüm okulların tatil edildiğini söyledi.

Aşım, ''Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okullar yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle yarın tatil edildi. Bazı bölgelerimizde kar kalınlığı 1,5 metreye yükselmiş durumda. Bu nedenle eğitime bir gün ara verdik.'' dedi.

NEVŞEHİR'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Nevşehir’de dün gece saatlerinden itibaren yağan yoğun kar nedeniyle Nevşehir Valiliği il genelinde okulları 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile tatil etti. Nevşehir Valiliği tarafından aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelliler ve hamile bayanların da bir gün izinli sayılacağı açıklandı.

BALIKESİR

Balıkesir Valiliği, olumsuz hava şartları nedeniyle Susurluk, Bandırma, Erdek, Savaştepe, Dursunbey, Manyas, Marmara, Kepsut ve Gönen ilçelerinde ilkokul, ortaokul ve liselerde 1 gün süre ile eğitime ara verildiğini duyurdu. Ayrıca aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bir gün süreyle idari izinli sayılacağı belirtildi.

SAMSUN

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Vezirköprü, Ladik, Havza, Kavak, Asarcık ve Çarşamba ilçelerinde yarın 1 gün süreyle eğitime ara verildiği öğrenildi. Yetkililer, kar yağışının etkili olması haline kent merkezinde de okulların tatil edilebileceğini kaydetti.

EDİRNE

Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, etkili kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde tüm okulların tatil edildiğini söyledi. Valilik kararı ile eğitime yarın 1 gün süreyle ara verildiğini bildiren Özcan, ''Edirne'de il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okullar, kar ve buzlanma nedeniyle yarın tatil edilmiştir.'' dedi. Bu arada valilikten yapılan yazılı açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

Konya'da kar bastırdı! Peki Konya'da yarın (Pazartesi) okullar tatil mi? Yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı Konya'yı da beyaza bürürken, kentte eğiteme yarın ara verilip verilmeyeceği merak konusu oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumu raporuna göre, Konya'da 11 Ocak Çarşamba gününe kadar kar yağışı sürecek. Haberimizden pazartesi günü Konya'da okullar tatil mi? sorusunun cevabını bulabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN