İstanbul seçim sonuçları son durum: İşte Erdoğan ve Muharrem İnce'nin oy oranları | 2018

İstanbul seçim sonuçları son durum: İşte Erdoğan ve Muharrem İnce'nin oy oranları | 2018

İstanbul seçim 2018 sonuçlarındaki son durumu haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. 24 Haziran seçimlerinde İstanbul'da oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim sonuçlarını saat 18.00 sıralarında açıklamaya başlayacak. AK Parti ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan mı önde? yoksa CHP adayı Muharrem İnce mi seçimi önde götürüyor? Seçim 2018'in sen kritik illerinden olan İstanbul'daki seçim sonuçlarını ve son dakika gelişmelerini Karar.com'dan sizlere aktarıyoruz.

İstanbul'da seçim sonuçları heyecanla bekleniyor. 24 Haziran İstanbul seçim sonuçlarındaki son durumu vatandaşlar araştırıyor. Peki İstanbul'da hangi parti önde? AK Parti mi, CHP mi yoksa İYİ Parti mi seçimi önde götürüyor? İstanbul seçim 2018 sonuçlarını, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) sandıkların sayılmaya başlamasının ve seçim yasaklarının sona ermesiyle açıklayacak. İstanbul'da 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde yaklaşık 9 milyon seçmen oy kullandı. Türkiye'nin en fazla seçmene sahip olduğu il olan İstanbul'da seçim sonuçlarını, partilerin oy oranlarını ve son dakika haberlerini SEÇİM 2018 sayfamızdan takip edebilirsiniz. 

İSTANBUL SEÇİM 2018 SONUÇLARINDA SON DURUM NEDİR?

Türkiye'de vatandaşlar ve siyasi partiler seçim sonuçlarına kilitlenmiş durumda. 24 Haziran Pazar günü sandık başına giderek oy veren vatandaşlar, sonuçları araştırmaya başladı. Özellikle AK Parti-MHP Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce arasında kıyasıya yarış sürüyor. İstanbul'da hangi adayın önde olduğunu, 9 milyon seçmenden kaç kişinin Erdoğan'ı kaç kişinin Muharrem İnce'yi seçtiğini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. YSK'dan resmi sonuçların gelmesiyle birlikte Karar.com'dan İstanbul seçim sonuçlarına ulaşabilirsiniz. 

İSTANBUL'DA 1 KASIM 2015 GENEL SEÇİMLERİNDE DURUM NEYDİ?

Geçmiş dönemlerde yapılan seçimler de vatandaşlar tarafından araştırılıyor ve karşılaştırma yapılıyor. Sizler için derlediğimiz haberimizde 1 Kasım 2015 genel seçimlerinden İstanbul sonuçlarını öğrenebilir, partilerin oy yüzdelerini inceleyebilirsiniz. 

18-06/23/7-haziran-ist.jpg

İSTANBUL'DA 7 HAZİRAN 2015  SEÇİMLERİNDE DURUM NASILDI?

İstanbul'da 7 Haziran seçimlerinde de AK Parti ile CHP arasında çekişme yaşandı. İstanbul'lu seçmenler bu tarihte sandık başına giderek tercihlerini yapmıştı. 7Haziran'da AK Parti yüzde 40,9 oy alarak tek başına iktidarı kaybetmişti. CHP ise yüzde bir oy kaybıyla yüzde 29 oy almıştı. Seçimlerde MHP ise oy oranını yükselterek yüzde 11,7 oya ulaştı.

18-06/23/1-kasim-ist-1529779818.jpg

1 Kasım 2015 genel seçimleri öncesinde yapılan 7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgede Ak Parti %40,91 , Cumhuriyet Halk Partisi %29,42 , Milliyetçi Hareket Partisi %11,07 ve Halkların Demokratik Partisi %12,43 oy oranları ile İstanbul ilinde en çok oy oranına sahip partiler olmuştu

EN FLAŞ AÇIKLAMAYI ERDOĞAN KOALİSYON ÇIKIŞI İLE YAPTI. ANCAK MUHALEFET CEVAP VERMEDİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 Haziran seçimlerinde Meclis'te çoğunluğu sağlamayadıkları takdirde koalisyona gidebileceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Radyo eskiden evde vardı. Artık araçta var. Adeta yoldaş. Haberini de müziğini de radyoda dinliyor takip ediyor. Bizim en çok üzerinde durduğumuz yolda gelirken şu anda haberleri dinledim şu şu bilgiler yansıdı filan. Frekans boyutunda güçlü radyolar olduğu zaman onların ulaşabildiği yerler çok daha güçlü farklı ülkelere ulaşabiliyor. Artık internetten de dinlenebiliyor.

Evimizde o zaman bir tane radyomuz vardı. Malum o zaman büyükçe önü sanki kumaştan ekose olan bir radyomuzu hatırlıyorum. Bizim mesela evimizde televizyonumuz dahi yoktu. Siyah beyaza çok sonra kavuştuk. Rahmetli babam o büyük radyolardan bir tane evimize almıştı.

GİYİLEN GALOŞLARI TEKRAR TEKRAR SATIYORLARDI

Bir defa 16 yıl önce Türkiye neredeydi ona bakmak lazım. Bir defa eğitimde adeta yok denilebilecek bir konumdaydık. 70-100 öğrencili sınıflar. Doğru dürüst öğretmen yok, kitaplarınızı alamıyorsunuz. Sağlık zaten büyük bir felaket. Hele SSK'nın başında sayın Kılıçdaroğlu'nun dönemlerde büyük felaketti. Giyilen galoşları tekrar tekrar satıyorlardı. Rahmetli Savaş Ay'ın programında bakıyorsunuz mazaret üretiyor. Sen mazaret üretme makamında değilsin orada. Biz Türkiye'yi dört ana sütun üzerinde ayağa kaldıracağız dediğimiz, sağlık, adalet, eğitim, emniyetti. Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine nasıl çıkaracağız düşüncesindeydik. Buna sessiz devrim diye batı söyledi biz söylemedik. Artık vesayetçi rejim sarsıldı. Biz bununla beraber atılan adımlarla hissedilir görülebilir bir şeyi gerçekleştirdik. Şu anda bizim 280 bin yeni derslik inşa ettik. Ben okuduğumda sınıfımda 75 öğrenci vardı. Şu anda öğrenci ortalaması 32. Biz bunu daha da aşağı çekeğiz yeterli bulmuyoruz.

EĞİTİM SİSTEMİ

Eğitimde neredeydik nereye geldik. 75 üniversitemiz vardı şimdi 205. Üniversitenin olmadığı il yok. Mesela ben TEOG sistemine bu kalkacak dedim. Sağdan soldan gürültüler geldi. Şimdi seviniyorlar. Artık Türkiye özellikle imtihan sistemleri oturtma düzeyini yakaladı. Bizim dönemimizde sadece üniversite imtihanına giriyorduk. Şimdi bunlardan aldığımız derslerle en ideal olanını YÖK'te yakaladı ona göre de iyileştirme noktasına geldi. Sürekli eğitimde en ileri ülkeler hangi noktada bütün bunlara bakalım diyorum YÖK başkanımıza da.

NİHAİ KARAR VERECEK OLAN LİDERDİR

Benim yanımda şu anda müsteşarlarım, danışmanların üst düzey bütün bunlar var. Ben hayatımı istişare üzerine kurmuş bir liderim. Benim yanımda şu anda her konuya yönelik başmüsteşarlar, başdanışmanlar var. Diyelim eğitimle ilgili arkadaşları çağırır istişaresini yaparım. Kaldı ki milli eğitim bakanımı da çağırırım konu eğitimse. Zaman zaman katılmayanlar oluyor. Bizde ben yok biz var. Ben diyemeyiz. Zaman zaman bana ters düşenler olabilir. Ters düşenin kanaatini de paylaşmak zorunda değilim. Nihai kararı verecek olan tabii liderdir. Zaman zaman bazı kurumlarımızda yaşıyoruz bunu. O kurumlar, bağımsız kurumlar havasıyla kendilerine göre adımlar atıyorlar, peki faturayı kim ödüyor? Faturayı siyasetçi ödüyor. Faturayı ödeyen, istişaresini yaptıktan sonra kararını da o verir.

ZAMAN AYIRACAK OLURSAM HİZMETTE GERİ KALIRIM

Gazeteleri sabah okurum. Kalkıp onları aramak görüşmek gibi derdim yok. Köşe yazarlarını okumaya değer bulursam okurum. Hakareti zaten yanımdaki mesai arkadaşlarıma ve avukatlarıma havale ederim. Zaman ayıracak olursam onlara, hizmette geri kalırım. 

MUHALEFETİN PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞ SÖYLEMİ

Bir defa 16 Nisan'da biz Türkiye'de bir anayasa oylaması yapmadık mı?  Millet o defteri kapattı. Artık bir parlamenter demokrasi diye bir şey söz konusu değil. Kalkıp anayasal olarak anayasayı değiştime gücünü parlamentoda yakalayabilirlerse buyursun değiştirsinler. Ya da millete gidecek gücü bulurlarsa gitsinler. Pazar günü neticeyi göreceğiz milletimiz bakalım nasıl bir takdirde bulunacak.

YENİ DÖNEMDE PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI SÜRECİ VAR

İttifakların içerisinde de koalisyonlar oluşmaz diye birşey yok. Mesela Cumhur İttifakı'nda böyle bir şey oluşur mu göreceğiz. 300'ün altına kalırsa o zaman bir koalisyon arayışına gidilebilir o da ayrı konu. Cumhurbaşkanının partisinden kopması diye bir şey yok. Yeni dönemde partili cumhurbaşkanlığı süreci var. Tarafsızlığa gelinec o başka bir şey. Bir diğer konu parlamento içinden istediğiniz kişiyi kabinenize alırsınız ama üyeliği düşer. Dışarıdan da alabilirsiniz. Yemin etmek artık ben partili değilim demek değil. Tarafsız davranacağına yemin etmektir. 16 Nisan'la birlikte bunlar kalktı. Burada en önemli olan parlamentodan alacağı kişi artık parlamento üyesi olmayacak. Mesela şu anda yeni bir şey duydum. Şu anda başkanlık yarışında olanları yardımcısı olarak atayacağını söylüyor. Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi'nin İYİ Parti'nin HDP'nin böyle bir derdi yok ki. Onlar zaten müşterek çalışıyorlar onlarla.

KOALİSYONA YEŞİL IŞIK

Erdoğan yeterli sayıda milletvekili çıkarılamaması durumunda koalisyona gidebileceklerini de söyledi. Cumhurbaşkanı "300'ün altında kalırsa o zaman bir koalisyon arayışına gidilebilir'' dedi.

Erdoğan şöyle konuştu: 

"Cumhurbaşkanının partisinden kopması diye bir şey yok. Yeni dönemde partili cumhurbaşkanlığı süreci var. Tarafsızlığa gelince o başka bir şey. Bir diğer konu parlamento içinden istediğiniz kişiyi kabinenize alırsınız ama üyeliği düşer. Dışarıdan da alabilirsiniz. Yemin etmek artık ben partili değilim demek değil. Tarafsız davranacağına yemin etmektir. 16 Nisan’la birlikte bunlar kalktı. Burada en önemli olan parlamentodan alacağı kişi artık parlamento üyesi olmayacak. Mesela şu anda yeni bir şey duydum. Şu anda başkanlık yarışında olanları yardımcısı olarak atayacağını söylüyor.”

Cumhurbaşkanı'nın diğer gündem maddeleriyle ilgili açıklamaları şöyle: 

15 TEMMUZ GECESİ

O gece ilk kaçan (Kılıçdaroğlu) oldu. Belgeleri var ona rağmen hala yalan diyor. Buna artık bu ülkenin milyonları şahit.

(FETÖ şu anda hala Türkiye'de bir etkinliği var. Bu seçimde nereyi destekliyor sizce?) Bunu söylemek politik olarak yanlış olur. Bunların tabanı ibadet ortası ticaret tavanı da ihanettir. Ben FETÖ mağduru diye bir şeyi tanımlama yetkisine sahip değilim. Bu yetki polisindir yargınındır. Şu anda yargı bir kısmını tutuklamıştır bir kısmını mahkum etmiştir. Mahkum edilenleri de Kılıçdaroğlu'nun bırakma yetkisi var mı?

FETÖ TUTUKLULARI

Kesinleşmiş mahkumiyet neyi yapıyorsun. Bu yargıdan da anlamıyor. Tutuklu olanlar içerisinden mağduriyet süreci başka mahkumiyetten başka bir şey. İşten el çektirilmiş o yönden bir mağduriyet söz konusu olabilir. Yargı kararını veriyor ve KHK'larla biz görevlerine geri iade ettik zaten.

SİYASİ YASAKLA ALAKASI YOK

Ben bir defa siyasi yasaklıydım. Ziya Gökalp'e ait şiiri okuduğum içine içeri atıldım. Ama bu makamlara gelişin önünü açtı. Bu söyledikleri şeylerin siyasi yasakla alakası yok. FETO siyasi yasaklı değil niye gelmiyor? Amerika niye bırakmıyor? Bu 15 Temmuz'un nerelere uzandığının kanıtıdır. Yargı bunları yargılıyor Bay Muharrem'de gazete küpürü diyor. Kendi avukatları baktılar bizi haklı çıkarıyor raporları. Ama bunu söyleyemiyor. Adalet Bakanlığı'nın yaptığı çalışmayı sen nasıl hafife alırsın.

BU ADAM DERSHANE İŞLETEMEMİŞ

 Muharrem İnce devlet yönetimi nedir bilmiyor. Bu adam dershane işletememiş. Personelinin sigorta ücretlerini ödemediği için hepsi ayrılmışlar. Uluslararası bir hukuk var. Sana şimdiden bir müjde mi verdiler? Demek ki ben buradan bunu söyler de artı bir yolu nasıl kapabilirim.

KANDİL OPERASYONLARI

Biz yeni bombalamaya başlamadık. Bunlara kalsa bunlar Afrin'e Cerablus'a girmemizi de istemiyordu. Biz bunları dinlemedik. Bunları seçimle ilişkili olarak mı yaptık? Olması gerekiyordu onun için yaptık.

BUNLAR KANDAN BESLENİYOR

HDP, PKK'nın siyasi görüntüsüdür. PYD var YPG var onlar yan kuruluşlarıdır. HDP siyasi ayağıdır. Bu şansını da büyük ölçüde kaybetti. Hepsi yurtdışına kaçmaya başladılar. Bizim dokunulmazlığımızı kaldırsınlar ne gerekiyorsa yapsınlar dediler sonra kaçmaya başladılar. 7 Haziran seçiminden sonra Demirtaş Diyarbakır'dakileri sokağa çağırdı. 53 Kürt kardeşimiz orada öldürüldü. Yasin Börü diye kardeşimiz orada öldürüldü. Bunun sorumlusu Demirtaş. Bay Kemal YSK ona müsaade etti diyor. YSK'nın her verdiği kararın doğru olduğunu iddia edebilir miyiz? Bir de vicdan var. 53 kardeşimizi görmezden gelebilir miyiz? Mahkum olmuş olsaydı aday olamayacaktı. Tutuklu olduğu için aday olabildi. Hukuki boşluktan istifade ele faydalanmak istedi. Benzer olay Suruç'ta yaşandı. Suruç'un faili de odur. Milletvekilimiz esnafı dolaşıyor. Orada bizi sen PKK'lı olduğumuzu HDP'li olduğumuzu bilmiyor musun diyor. O da çıkıyor. Sonrasında kapıda bunlara vurmaya başlıyorlar ve milletvekilimizin ağabeyini orada öldürüyorlar. Elinde zaten PKK'nın paçavrası o öldürenin elinde. Geldiğimizden beri inkar politikalarını, bütün asimilasyonları kaldırdık. TRT'ye kanal kurdurttuk. Kürtçe propaganda yapılabilir hale geldi. Bu işin önünü açan biziz. Buna rağmen hala bizim hak ve özgürlüklerimiz verilmedi. Bunlar kandan besleniyor.

UBER TARTIŞMASI

Erdoğan UBE'in yasaklanacağını açıkladı ve "O organizasyonun başındaki, benden randevu istedi, vermedim." dedi. 

BEDELLİ ASKERLİK

Bedelli askerlik konusunu ben bir Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetiyle düşünerek konuşmam. Terörle mücadele ederken milletim bana yine devam derse benim görüşmem gereken yer bu konuyu genelkurmay başkanlığı, milli savunma bakanlığı ve danışmanlarımdır. Birikim var bunu biliyoruz. Eritme noktasında özellikle terör mücadelesi devam ederken ne kadar yapılabilir onlarla konuşuruz. 16 yıllık bir tecrübenin sahibiyim biz söylediğimiz zaman doğru söyleyeceğiz. Biz daha önce bedelli askerlik çıkardık. Yine otururuz değerlendirmelerimizi yaparız bakarız. Milletim sizinle devam derse, ben bu konuyu Genelkurmay Başkanımızla, yardımcılarımızla konuşuruz. Çünkü beklenti var biliyoruz. Ama terörle mücadele devam ederken, bunun nasıl olacağını yetkilerle görüşeceğiz.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Kılıçdaroğlu diyor ki 'Ben yüzbinlerce öğretmeni alacağım.' Ya nereye alıyorsun? Bunlar dürüst değil, samimi değil, yalan söylüyorlar. Bakın biz geldiğimizden beri 580 bin öğretmen aldık. Bizden önce böyle bir şey yok ama bakın biz ihtiyaca göre alıyoruz. Yeri geliyor 40 bin öğretmen aldık, yeri geldi 30 bin aldık. Şimdi bu yıl da 10 bin almıştık, 20 bin daha alacağız.

PARTİLERİN SEÇİM VAATLERİ

AK PARTİ: MİLLET KIRAATHANESİ

1-) Seçimden sonra ilk iş OHAL’i kaldırmak olacak. Cemevlerine hukuki statü tanınacak.

2-) Yürütmenin daha güçlü, yasamanın daha itibarlı, yargının da daha bağımsız olması sağlanacak.

3-) Hayvanları koruma yasası çıkarılacak.

4-) Eğitimde tam gün modeli getirilecek.

5-) Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin emeklilik ek göstergeleri 3600’e çıkarılacak.

6-) Atatürk Havalimanı arazisi başta olmak üzere büyük şehirlerdeki eski stadyumların yerine millet bahçeleri kurulacak. Tüm şehirlerde ücretsiz
çay, kahve ve kek servisi yapılacak kütüphaneli millet kıraathaneleri oluşturulacak.

7-) Her yıl 100 bin gence eğitimlerini sürdürdükleri şehirde yaz tatilinde 3 aylık dönemde asgari ücret karşılığında sosyal çalışma imkânı getirilecek.

8-) Mega endüstri bölgeleri kurulacak. 30 büyükşehirde yapımı devam eden şehir hastaneleri ve yüksek hızlı tren projeleri yaygınlaştırılacak. Türkiye’nin otomobil projesinin prototipi 2019’da tamamlanacak, 2021’de ticari üretime geçilecek.

9-) Karadeniz ile Marmara arasında 45 kilometrelik alanda yapılacak Kanal İstanbul projesi hayata geçirilecek.

10-) Dünyanın en büyükleri arasında yer alacak üçüncü havalimanının ilk etabı 29 Ekim 2019’da açılacak.

CHP: HER MAHALLEYE KREŞ

1-) İlk 48 saatte OHAL kaldırılıp hukukun üstünlüğü egemen kılınarak emirle çalışmayacak, bağımsız, etkin ve gecikmeyen yargı düzeni kurulacak. KHK mağdurları görevlerine dönecek, kapatılan askeri liseleri tekrar açılacak.

2-) Yeni ve çağdaş bir Anayasa yapılarak, kuvvetler ayrılığına dayalı güçlü bir parlamenter rejim oluşturulacak.

3-) Kürt sorunu, 3B (Barışacağız, büyüyeceğiz, adil bölüşeceğiz) ile çözülecek. Okullarda Türkçe, anadil ve farklı bir yabancı dil eğitimi olacak.

4-) Herkesle kavga eden devlet görüntüsünden hızla çıkılarak, komşular başta olmak üzere dünyayla sağlıklı ilişkiler kurulacak.

5-) Her aileye bir ev, her eve bir maaş, öğretmenlere her 24 Kasım’da bir maaş ek ödeme, üniversite öğrencilerine de 19 Mayıs ve 29 Ekim’lerde 500’er TL gençlik ve Cumhuriyet bursu verilecek.

6-) Öğretmen, polis ve hemşirelere 3600 ek gösterge verilecek, çiftçiye mazot 3 lira olacak, asgari ücret 2 bin 200 lira, en düşük emekli maaşı 1500 lira olacak. Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyeti giderilecek.

7-) Çalışan kadınlar için her mahalleye kreş açılacak, bebek bezi, süt ve bebek mamasında KDV indirilecek.

8-) Eğitimde tekli sisteme geçilecek.

9-) Atıl bırakılan meralar, sanayi, işgücü ve deniz daha aktif olarak kullanılacak. Endüstri 4.0’ın gerektirdiği üretim yapısı ve teknolojisi geciktirilmeden ülkemize kazandırılacaktır.

10-) Hayvanlara yönelik suçlar kabahat olmaktan çıkarılıp ceza kanunu kapsamına alınarak cezalandırılacak.

MHP: KADER KURBANLARINA AF

1-) PKK’lılar, FETÖ’cüler ve diğer teröristler ile çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri hariç olmak üzere kader kurbanlarına af çıkarılması için girişimler sürdürülecek.

2-) Üniversiteye giriş sınavı kaldırılacak.

3-) Hayvan hakları düzenlemesi hayata geçirilecek.

4-) Askerlik süresi prim ödemeksizin emeklilik hizmetine sayılacak.

5-) Asgari ücretten vergi alınmayacak.

6-) Vatandaşlar, kredi ve kredi kartı borçları ve yüksek faiz sarmalının neden olduğu yoksulluk tuzağından kurtulacak.

7-) Esnaf ve çiftçilerin vergi ve prim yükümlülükleri hafifletilecek.

8-) Esnafı yok eden AVM ve zincir marketler ile belediye işletmelerine yönelik tedbirler alınacak.

9-) Esnaf ve sanatkârların geçmiş hizmetlerine borçlanma hakkı tanınacak.

10-) Staj ve çıraklık süreleri emeklilik hizmetine sayılacak.

İYİ PARTİ: KREDİ BORCU SİLİNECEK

1-) OHAL kaldırılıp bu konudaki keyfiliğe son verilecek, mağduriyetler giderilecek.

2-) Güçlendirilmiş parlamenter sistem yeniden inşa edilecek. Bağımsız ve tarafsız yargı ile anayasal sistemin denge-denetim mekanizması yeniden tesis edilecek.

3-) Okul öncesi ve temel eğim zorunlu hale getirilecek; 1 yılı okul öncesi, 12 yılı temel eğitim olmak üzere 13 yıla çıkarılacak.

4-) YÖK kaldırılıp akademik özgürlük tesis edilecek, üniversitelerin bölünmesiyle ilgili karar iptal edilecek. Askeri okullar yeniden yapılandırılacak; GATA ve Kuleli Askeri Lisesi başta olmak üzere tüm askeri okullar yeniden açılacak.

5-) Hayvanları korumaya yönelik çağa uygun düzenlemelere gidilecek.

6-) TRT satılacak. Şeker fabrikalarının satışı iptal edilip TÜRKŞEKER yeniden yapılandırılacak. Her yıl 50 milyar dolarlık fabrika yatırımı yapılacak.

7-) Gençlere iş sahibi olana kadar her ay 500 lira vatandaşlık maaşı; emeklilere yılda iki kez bayramlarda 1500’er lira ‘İYİ bayramlar ikramiyesi’ verilecek. Türkiye Dayanışma Fonu kurularak, yasal takibe düşen 5 milyon vatandaşın tüketici kredisi ve kredi kartı borçları satın alınıp silinecek.

8-) Polis, sağlıkçı ve öğretmene 3600 ek gösterge verilecek.

9-) Yeni Suriye politikasıyla Türkiye’deki Suriyelilerin vatanlarına dönmeleri sağlanacak.

10-) İsrafı önleme politikaları geliştirilerek, makam aracı, uçağı ve gereksiz bina kiralamaları ile temsil ve ağırlama giderleri de dahil kamuda etkin tasarruf önlemleri uygulanacak.

SAADET PARTİSİ: DOĞUM YAPAN KADINA 3 YIL İZİN

1-) OHAL kaldırılıp adalet yeniden tesis edilerek mağduriyetler giderilecek.

2-) Kamu yararını, halkın menfaatini, insanların temel hak ve hürriyetlerini güvence altına almak amacıyla birbirinden ayrı fakat birbirini denetleyen ve dengeleyen kuvvetler ayrımı sistemi tesis edilecek.

3-) Devletin hiçbir işi kapalı kapılar ardında, kamuoyundan gizli yapılmayacak, şeffaflık ve hesap verilebilirlik kamu yönetiminin vazgeçilmezi olacak.

4-) Eğitimden istihdama, kamu ihalelerinden atamalara kadar her alanda adam kayırma, torpil ve iltimas ortadan kaldırılacak, liyakati esas alan adil bir sistem kurulacak.

5-) Tüketime ve gösterişe ayrılan kamu kaynakları üretime ve istihdama yönlendirilerek hızlı ve yaygın bir kalkınma hamlesi başlatılacak.

6-) Yolsuzlukla mücadele edilecek, devletin imkânlarını kötüye kullananlardan mutlaka hesap sorulacak.

7-) Doğum yapan kadına 3 yıla kadar doğum izni, parasızlıktan evlenemeyen gençlere faizsiz kredi verilecek.

8-) YÖK kaldırılıp, ‘üniversitelerarası kurul’un yapısı yeniden düzenlenecek, rektörleri akademisyenlerin seçeceği bir sistem kurulacak.

9-) Hastaneler ‘şifahene’lere dönüştürülecek, acil durumlar için kullanılan hava ambulansları güçlünün elinde VIP taşımacılık değil ihtiyacı olan
herkesin hizmetine sunulacak.

10-) Kamu malını ne yiyeceğiz ne de yedireceğiz.

18-06/23/il-il-24-haziran-secim-sonuclari.jpg

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN