İstanbul'da yarın (salı) okullar tatil mi? | İstanbul Valiliği'nden açıklama bekleniyor

İstanbul'da yarın (salı) okullar tatil mi? | İstanbul Valiliği'nden açıklama bekleniyor

Yoğun kar yağışı yurt genelinde kendini göstermeye devam ediyor. AKOM'dan alınan bilgilere göre, Sibirya'nın soğuk hava ile yoğun ve kuvvetli kar yağışının bugün ve salı gününde yeniden etkili olması bekleniyor. Kar yağışının devam etmesinin ardından öğrenciler okulların salı günü de tatil edilip edilmeyeceğini merak etmeye başladı. İstanbul Valiliği'nin konu ile ilgili akşam saatlerinde açıklama yapması bekleniyor. Kar yağışı öğle saatlerinde etkisini artıracak, gece yarısına kadar devam edecek.

Cuma gününden itibaren İstanbul'da etkisini sürdüren kar yağışı bu gece de devam etti. Kar yağışıyla beraber Sabah saatlerinde hava sıcaklığında da büyük düşüş yaşandı.

Gaziosmanpaşa Meydanı'nda bulunan termometre saat 04.47'de -4 dereceyi gösterdi. Mahalle aralarındaki araçların üstlerinin tamamen karla kaplandığı gözlenirken, yol kenarlarında ise park edilmiş çok sayıda araç olduğu görüldü.

 

BU 3 GÜNE DİKKAT!

AKOM'dan alınan bilgilere göre, Sibirya'nın soğuk hava ile yoğun ve kuvvetli kar yağışının bugün ve Salı günleri yeniden etkili olması bekleniyor. 3 gün boyunca fırtınamsı rüzgar ve kar yağışı nedeniyle kara, hava ve deniz ulaşımında aksamalar yaşanabilir.

METEOROLOJİDEN İSTANBUL AÇIKLAMASI

İstanbul'da halen aralıklarla devam etmekte olan kar yağışının, öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak gece saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

EK ÖRTÜ OLUŞACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da kar yağışının öğle saatlerinde etkisini artıracağını belirtti. Yapılan açıklamada, "İstanbul'da halen aralıklarla devam etmekte olan kar yağışının, bugün öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak gece saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir. Mevcut kar örtüsü üzerine güney kıyılarda 5 cm, iç ve kuzey kesimlerde 10- 15 cm arasında ek örtü oluşturması beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği; ulaşımda aksamalar, buzlanma, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

İSTANBUL'DA 10 OCAK SALI GÜNÜ (YARIN) OKULLAR TATİL Mİ?

Yurtta kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bir çok ilde eğitim öğretim yapılmayacak. Kar yağışının artarak devam ettiği illerde öğrenciler okulların salı günü de tatil olup olmayacağını merak ediyor. Valiliklerden ilerleyen saatlerde açıklama gelmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN