İşte Suriye'de vurulan hedefler! Suriye haritasında isim isim ABD'nin vurduğu yerler

İşte Suriye'de vurulan hedefler! Suriye haritasında isim isim ABD'nin vurduğu yerler

Haberimizde ABD'nin Suriye'de vurulan hedefleri Suriye haritası üzerinden görebilirsiniz. Google'de son operasyondan sonra isim isim ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'de vurduğu yerler aranıyor. Suriye'deki son durum ve harita üzerinde vurulan noktalar....

14 Nisan sabahı Suriye'ye ABD, İngiltere ve Fransa'nın operasyonu ile güne başladık. ABD Suriye haritasında belli noktaların vurulduğunu duyurdu. Saldırıda başkent Şam'daki askeri noktalar hedef alındı. Vatandaşlar vurulan hedefleri Suriye haritası üzerinde aramaya başladı. Suriye'den gelen son durumu ve 3'lü itifak tarafından vurulan hedefleri haberimizde bulabilirsiniz. 

ABD Suriye'de bu sabah 7 Nisan'da Doğu Guta'da sivillere yönelik yapılan kimyasal silah kullanan Esad rejimi güçlerini vurdu. Kamuoyuna yapılan açıklamada bölgedeki son durum ve Suriye haritası üzerinde vurulan hedefler açııklandı. Son gelişmer komuoyu ile paylaşıldı. Vurulan hedefler arasında  Suriye'nin başkent Şam ile Hama, Humus, Dera ve Süveyda kentlerindeki askeri noktalar var.

18-04/14/suriyede-vurulan-hedeflerin-isimleri.jpg

SURİYE HARİTASINDA 5 NOKTA VURULDU

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye rejimine düzenlediği harekat anlarında, Pentagon'da ABD Savunma Bakanı James ile ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Josepf Dunford Suriye'de son durumu açıkladılar. Suriye haritasında 5 hedef vuruldu. 

Uluslararası ajanslardan gelen son dakika haberlerine göre; saldırıda başkent Şam'daki askeri noktalar hedef alındı. Mezze Havaalanı, 41.Tugay ve Araştırma Merkezi vurulanlar arasında. ABD’nin saldırılarda Tomahawk füzelerini kullandı. Suriye devlet televizyonu da hava saldırılarına uçaksavarlarla karşılık verildiğini bildirdi. Şam’daki yerel kaynaklar başkentteki bilimsel araştırma tesisinin bombalandığını ileri sürdü. Suriye’den yapılan açıklamada Kisva Bölgesi’nde 13 füzenin imha edildiği belirtildi.

ABD, İngiltere ve Fransa’nın birlikte Suriye’ye düzenlediği hava harekatının detayları belli olmaya başladı.

Bombardımanda Şam’da 9 olmak üzere Humus, Hama ve Dera’da toplam 16 noktanın vurulduğu, hedef alınan noktalardan ikisinin terör örgütü Hizbullah’a ait olduğu bildirildi.

ABD’nin Tomahawk atışlarını Kızıldeniz’de konuşlu gemilerinden gerçekleştirdiği kaydedildi. Bombardımanda ise B1 bombardıman uçaklarının kullanıldığı belirtildi. 

18-04/14/sim-isim-suriyede-vurulan-hedefler.jpg

İSİM İSİM SURİYE'DE VURULAN HEDEFLER 

- Cumhuriyet Muhafız Tugayı 105 - Şam 

- Hava savunma üssü - Jabal Qaseen Şam - Zeinab kışlası 

- Mezze askeri havaalanı - Ad Dumayr Hava Üssü 

- Bilimsel Araştırma - Şam  

- Bilimsel Araştırma - Jamraya Damascus- Büyük Genel 41 Özel Kuvvetler - Şam 

- Doğu Qalamoun`daki Al Rahiba Khomhuri muhafızlarının yakınındaki askeri yerler - Şam kırsal bölgesi 

- Alkaswa - Şam kırsalındaki bölgedeki yerler 
Kaynak: İşte Suriye'de vurulan hedefler! Operasyonun detayları belli oldu

ABD'DEN GELEN AÇIKLAMALARA GÖRE SURİYE'DE SON DURUM

ABD, geçtiğimiz yıl tek taraflı olarak Suriye'de tek bir noktayı, Han Şeyhun'daki kimyasal saldırının yapıldığı Şayrat Hava Üssü'nü vurmuştu. Bu kez daha kapsamlı bir harekat gerçekleştirildi. Hem Pentagon hem de ABD Genelkurmay Başkanı buna dikkat çekti. Vurulan yerler, Suriye'nin kimyasal silah programı ile ilintili noktalardı.

AFP Dunford, "Bu yıl geçen yılki saldırıya göre iki katından biraz üzerinde fazla silah kullandık. Harekat bir kereye mahsus gerçekleştirildi. Bundan sonrası Esad'ın kimyasal silah kullanıp kullanmayacağına bağlı" dedi.

AP Harekatta biri başkent Şam, diğer ikisi Humus yakınlarında olmak üzere üç hedef vuruldu. Şam bölgesinde bulunan bir bilimsel araştırma merkezi. Bu askeri tesis, Suriye'nin kimyasal ve biyolojik savaş teknolojisinin araştırma, geliştirme ve üretim merkeziydi. İkinci hedef ise Humus'un batısında yer alan bir kimyasal silah depolama merkezi. Burasının da Suriye'nin sarin gazının ana yeri ve öncül üretim tesisi olduğu değerlendirliyor. Üçüncü hedef ise kimyasal silah ve silah deposu ile bir komuta merkezi. Yerel kaynaklara göre, Şam'daki Cumhuriyet Muhafızları, Dumeyr Havaalanı, Şam Uluslararası Havaalanı çevresi, Cemeyre Bilimsel Araştırma Merkezi ile Humus yakınlarında Hizbullah güçleri, İran destekli güçler de hedefteydi. 

P Hedefler belirlenirken 3 unsura dikkat edildi. Kimyasal programla bağlantılı olması, bölgede rejim ve ona bağlı İran unsurları dışında yabancı güçlere yönelik riski azaltacak şekilde gerçekleştirilmesi ve sivil hassasiyeti. Harekatla ilgili Ruslara önceden bilgi verilmedi. 

Dunford, "Rusya'ya harekat öncesinde bilgi verilmedi. Rusya ile koordinasyon olmadı. Sadece hava sahasında iki tarafın karşı karşıya gelmesini engelleyecek çatışma riskini azaltmak için oluşturulan ileitşim hattı işletildi" dedi. 

AP Son harekat, Obama döneminde geçen yıl yine Nisan ayında düzenlediği harekata kıyasla daha kapsamlıydı. Geçtiğimiz yıl Suriye'deki Şayrat Üssü, 58 Tomahawk seyir füzeleriyle vurulmuştu.

 AP Bu kez suriye içersinde hem daha fazla sayıda nokta hedef alındı. Hem de harekata seyir füzeleri dışında Fransız ve İngiliz savaş uçakları da katıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN