İstiklal şairi gençlerimizin rol modeli

İstiklal şairi gençlerimizin rol modeli

Lise öğrencileri, Anadolu Mektebi’nin ‘Yazar Okumaları’ projesi kapsamında bir araya geldi, Safahat’tan pasajlar okuyup M. Akif’i andı. Programa katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstiklal Marşı şairinin her bakımdan gençlerin rol modeli olduğunu söyledi.

EROL METİN

Eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü’nün kuruculuğunu üstlendiği Anadolu Mektebi, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 80. yıldönümünde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Ankara Atatürk Lisesi’nde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sami Güçlü, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ve yazar Rasim Özdenören’in katılımıyla gerçekleşen panelde, Anadolu Mektebi’nin “Yazar Okumaları” projesinde yer alan lise ve üniversite öğrencileri, Safahat’ını okuyup anladıkları Mehmet Akif Ersoy’u anlattı.

Anadolu Mektebi öğrencilerinin sunumundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Sami Güçlü de, “Mehmet Akif’in 80’inci ölüm yıldönümü olan bugünde, onun yaşadığı hayata ve burada kısa süre içerisinde ortaya konan temel özelliklerini dikkate aldığımızda gençlerimizin onu anlamak için gösterdikleri gayreti, samimiyeti ve heyecanı birlikte izledik. Bugün Akif’in ruhu şad oldu” dedi. 
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da Anadolu Mektebi’nin “Yazar Okumaları” projesi için Prof. Dr. Sami Güçlü ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Mehmet Akif’in her bakımdan gençlerin rol modeli olduğunun altını çizen Yılmaz, “Akif bu milletin öz değerlerinin temsilcisidir. İnanıyorum ki gençlerimiz Safahat’ı ezbere bilecektir” dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN