İstinaf Mahkemesi bilezik cinayetinde iki kez müebbeti 'ağırlaştırdı'

İstinaf Mahkemesi bilezik cinayetinde iki kez müebbeti 'ağırlaştırdı'

İstinaf Mahkemesi, kolundaki 8 bilezik için yengesi ve amcasını öldüren sanık hakkındaki ilk derece mahkemesinin verdiği 'müebbet hapis cezası' hükmünü kaldırdı ve sanığa iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesince (istinaf), kolundaki 8 bilezik için yengesi ve amcasını kasten öldürme suçundan yargılanan sanık hakkındaki ilk derece mahkemesinin verdiği hüküm kaldırılarak, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu sanık Adem K'nin (30) Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle katıldığı duruşma, tarafların avukatları ile müştekilerin duruşma salonunda hazır bulunmalarıyla gerçekleştirildi.

İSTİNAF MAHKEMESİ CEZAYI AZ BULDU

Duruşmada, öz amcası Mustafa K. ile yengesi Tevhide K'yi kasten öldürme suçundan "müebbet hapis" cezasına çarptırıldığı hatırlatılarak savunması sorulan Adem K, atılı suçları işlemediğini, arkadaşlarının kendisini silahla tehdit ettiğini ileri sürdü. Adem K, "Bu tehditler sebebiyle Gümüşkonak köyünde buluştuk, 3 kişiyle benim arabama binerek köye gittik, onlar bana amcamı çağırmamı söyledi. Amcam dışarı gelince birden amcama vurmaya başladılar, amcam yere düştü, bayıldı. Ben evin içine kaçtım, evin içine de gelerek hem beni hem de Tevhide yengemi dövdüler. Ben bir şekilde oradan kaçarak evime döndüm, onlar nasıl döndü bilmiyorum." ifadelerini kullandı.

Yengesinin kolundaki bilezikleri alıp almadıklarına ilişkin soru üzerine ise sanık, "Tevhide yengemin kolunda bilezik var mıydı, görmedim. Gelen diğer kişilerin onun bileziğini alıp almadığını da bilmiyorum, ben kesinlikle bilezikler için öldürme suçunu işlemedim. İlk derece mahkemesinin verdiği kararı kabul etmiyorum, tahliyemi istiyorum." dedi.

Söz alan sanık avukatı ise delillerin yeterince toplanmadığını ve ortadan kaybolduğunu belirterek, ilk derece mahkemesince olaya adı karışan Mesut E. isimli kişi hakkında bir araştırma yapılmadığını, sadece evdeki ahşap saplı bir bıçakta müvekkilinin DNA örneğinin çıkmış olmasına dayanılarak hüküm verildiğini, sanığın beraatına karar verilmesini talep etti.

YATARKEN BİLE BİLEZİKLERİNİ ÇIKARMAZDI

Duruşmaya katılan müşteki avukatı ise sanığın çelişkili ve tutarsız savunmalarda bulunduğunu ifade ederek, sanığın yağma ve nitelikli öldürme suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

Cumhuriyet savcısının mütalaasında, sanığın bilezikleri zorla almak için 24 Nisan 2015'te arkadaşı tanık T.Ç'ye ait araç ile maktullerin Eskişehir Günyüzü ilçesindeki evine gece saatlerinde gittiği, sanığın yengesini evin içinde, amcasını ise evin bahçesinde bıçak ve başlarına taşla vurarak öldürdüğü ifade edildi.

Mütalaada, sanığın nitelikli yağma ve 2 kişiyi kasten öldürme suçunu işlediğinin anlaşıldığı, bu nedenlerle ilk derece mahkemesinin kararının kaldırılarak sanığa nitelikli kasten öldürme suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, ayrıca maktule yengesine karşı nitelikli yağma suçundan TCK'nın 149/1 maddesi uyarınca cezalandırılmasına karar verilmesinin talep edildiği kaydedildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI

Ankara İstinaf Mahkemesi 2. Ceza Dairesi heyeti, Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinin olayla ilgili, iki kişiyi kasten öldürme suçundan sanık hakkında verdiği iki kez müebbet hapis cezası hükmünü kaldırdı.

Daire, sanık Adem K'yi maktule Tevhide K'yi yağma suçunu işlemeyi kolaylaştırmak ve delilleri gizlemek için kasten öldürdüğü gerekçesiyle TCK'nın 82/1 maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanık hakkında, diğer maktul amcası Mustafa K'yi de yağma suçunu işlemek ve delilleri yok etmek için kasten öldürmek suçundan bir kez daha ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına karar verildi.

Daire, ayrıca sanık Adem K. hakkında, maktule Tevhide K'ye yönelik nitelikli yağma suçunu işlediği gerekçesiyle TCK'nın 149. maddesi uyarınca suçun işleniş şekli ve önemini de göz önünde bulundurarak 13 yıl hapis cezasına hükmetti.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN