İtalya’nın kalbine ‘Kale’ kurdu

İtalya’nın kalbine ‘Kale’ kurdu

Kaleseramik, İtalya’da düzenlenen seramik fuarı Cersaie’de yeni serilerini tanıttı. Avrupa’nın seramik üssü İtalya’ya ilk yatırımı yapan Türk markası olduklarını söyleyen Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Cersaie Fuarı’na 30 yıldır katıldıklarını açıkladı.

Kale Grubu şirketlerinden Kaleseramik, İtalya’da düzenlenen dünyanın en büyük seramik fuarı Cersaie’de, 2017-2018 koleksiyonuna ait yeni serilerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Fuar kapsamında, Kaleseramik’in Bologna’da düzenlediği gala yemeğinde konuşan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, bünyesinde pek çok önemli markayı bulunduran Kale Grubu’nun, aynı zamanda Avrupa’nın seramik üssü İtalya’ya yatırım yapan ilk Türk, hatta ilk yabancı şirket olduğunu belirterek, “Cersaie’ye katılan ilk Türk firması, Kale Grubu’nun amiral gemisi Kaleseramik’tir. 1987 yılından bu yana tam 30 yıldır Cersaie Fuarı’nda yerimizi alıyor ve İtalyan tüketici ve profesyonellerin yanı sıra farklı coğrafyalardan gelen katılımcılarla buluşuyoruz. İtalyan seramik endüstrisi ile uzun yıllara dayanan köklü ve güçlü bir iş birliğine sahip bir Türk firması olarak, birlikte yaptığımız
projelerde İtalyan endüstrisinin iş yapma kültürüne vakıf olduk. Bu süreçte, sektörün önde gelen isimleriyle dostluk temelinde güçlü bağlarımız oluştu. Avrupa’nın 3’üncü, dünyanın 12’nci büyük seramik karo üreticisi konumundaki Kaleseramik ile İtalya’da kurduğumuz köklü iş birliği, bu ülkedeki marka yatırımımızla daha da güçlendi” ifadelerini kullandı. İtalya’da bir seramik tesisinin yüzde 100 Türk sermayeli yabancı bir şirket tarafından satın alınmasının, o yıllarda neredeyse imkansız göründüğüne dikkati çeken Okyay, şöyle devam etti: “2011 yılında satın aldığımız dünya seramik sektörünün merkezi sayılan İtalya-Bologna’da kurulu Fincuoghi tesislerinde üretilen Edilcuoghi ve Edilgres markalarını 2012’den itibaren Türkiye’de de lanse ettik. Bugün Türkiye çapında birçok Kale mağazasının yanı sıra uluslararası pazarda, İtalyan markalarımıza ait ürünlerimizi tüketiciyle buluşturmaya devam ediyoruz. Seramik sektöründe sürekli yenilik üreterek pek çok ilke imza atan Kale Grubu’nun İtalya’daki satın almasının bir diğer önemli etkisi de başka Türk firmalarını, yurtdışı yatırımlar konusunda cesaretlendirmesi oldu. Bu yıl ayrı bir mutluluk, gurur ve heyecan içindeyiz çünkü Kale Grubu’nun 60’ıncı kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Başta Kurucumuz ve Onursal Başkanımız rahmetli İbrahim Bodur olmak üzere, bizi bugünlere taşıyanları minnet ve saygı ile anıyorum. Babam İbrahim Bodur ve ona inanan bir avuç insanın 60 yıl önce Çanakkale’de diktiği o fidan büyüdü, kolları Çan’dan dünyanın dört bir yanına uzanan dev bir çınara dönüştü. Çan’daki fabrikamızda üretilen seramikler, Türkiye’nin her tarafına yayıldı. Banyolara, mutfaklara girerek hayatımızın her alanına ulaştı.” 

BALIKESİR’E 30 MİLYONLUK YATIRIM

Okyay, geçen sene granit fabrikası açılışı, 2. Sinterfleks fabrikası temel atma ve yeni duvar karosu masse hazırlık tesislerinin açılışları dahil olmak üzere toplam 145 milyon liralık yatırım yaptıklarını anımsatarak, “Balıkesir’de 30 milyon TL’lik Kalekim yatırımına başladık. Yapı grubunda birçok ilke ve hizmete imza atarken, savunma ve havacılık sanayisinde de pek çok yerli tasarım ve üretim projesini hayata geçirdik, geçiriyoruz. Son olarak İngiliz Rolls-Royce ile Türkiye’de uçak motorları üretmek için kurduğumuz ortaklık, ülkemizin tasarım, geliştirme ve üretim kabiliyetlerini geliştirmesi açısından önemli” ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN