John Kerry: Suriye'nin kuzeyi için Türkiye ile operasyona gireceğiz

John Kerry: Suriye'nin kuzeyi için Türkiye ile operasyona gireceğiz

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Suriye krizine ilişkin CNN'e açıklamalarda bulundu. Kerry, Suriye sınırının yüzde 25'i için Türkiye ile operasyona gireceklerini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye’nin kuzeyindeki sınırların yüzde 75’inin Türkiye'nin kendi çabalarıyla güvenceye alındığını ve kalan 98 kilometrelik kısım için Türkiye’yle operasyona başlayacaklarını söyledi.

"Türklerle operasyona gireceğiz"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry CNN'e konuştu, Suriye'nin kuzey sınırının yüzde 75'inin Türkiye'nin kendi çabalarıyla güvenceye aldığını belirtip, 'Kalan 98 kilometrelik kısmı Türklerle birlikte biz bir operasyona girerek kapatacağız' dedi.

Avusturya'nın Başkenti Viyana'da gerçekleştirilen Suriye toplantılarında 6 ayda geçiş ve 18 ayda seçim sürecinin yapılması kararı alınmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN