Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarında FETÖ operasyonu: 61 gözaltı

Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarında FETÖ operasyonu: 61 gözaltı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 13 binbaşı, 12 yüzbaşı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 4 üsteğmen, 7 teğmen, 5 astsubay olmak üzere toplam 61 şüpheli hakkında, FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edildiğinden gözaltı kararı verildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki asker şahıslardan FETÖ’nün Mahrem imamlar ile örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı, kontörlü telefonlar ile ankesörlü, büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen kişilere yönelik operasyon düzenlendi.

61 ŞÜPHELİYE GÖZALTI

Kara Kuvvetlerinden 13 binbaşı, 12 yüzbaşı, Deniz Kuvvetlerinden 24 üsteğmen, 7 teğmen, 5 astsubay olmak üzere toplam 61 şüpheli hakkında 24 Eylül 2018 tarihinden itibaren gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 18’i aktif görevde olup diğerleri hakkında soruşturma nedeniyle idari işlem uygulandığı kaydedildi.

Gözaltı işlemleri Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüklerince devam ettiği öğrenildi. 

ESKİ ÖĞRETMENLERE DE OPERASYON

Öte yandan, bu sabah İstanbul'da da düzenlenen  eş zamanlı operasyonda, örgütün şifreli mesajlaşma programı ByLock'u kullandıkları ve sözde eğitim yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla 21 şüpheli gözaltına alındı.

ANKARA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN