Karaman'da yarın okullar tatil mi? Valilik açıklama yaptı | 27 Aralık Salı

Karaman'da yarın okullar tatil mi? Valilik açıklama yaptı | 27 Aralık Salı

Karaman'da yarın okullar tatil mi? Valilik yarın kar tatili ile ilgili açıklamada bulundu. 27 Aralık Salı günü Karaman'da okullar tatil olacak mı? Yoğun kar yağışının yurdu etkisi altına almasının ardından çeşitli illerden kar tatili haberleri geliyor. İşte Karaman Valiliği tarafından yapılan kar tatili açıklaması.

Karaman'da yarın (27 Aralık Salı) okullar tatil mi? Karaman'da yoğun kar yağışı nedeniyle binlerce öğrenci ve veli gözünü valilik tarafından yapılacak olan kar tatili açıklmasına çevirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yoğun kar uyarısı yaptıktan sonra Karaman Valiliği de kar tatili ile ilgili açıklama yaptı. Konuyla ilgili ayrıntı ve son dakika gelişmelerini haberimizde bulabilirsiniz.

KARAMAN'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ? 27 ARALIK SALI

Karaman'da etkisini gösteren yoğun kar yağışı sonrası Karaman Valiliği eğitime bir gün süre ile ara verildiğini duyurdu. Karaman'da yarın okullar tatil edildi. Yoğun kar yağışı sebebiyle 27 Aralık Salı günü eğitim öğretime ara verildiği bildirildi.

KARAMAN ANLIK HAVA DURUMU RAPORU

Karaman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Son meteorolojik tahminler ve alınan veriler çerçevesinde önümüzdeki günlerde kar yağışının devam edecek olması nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurul Kararıyla ilimiz genelindeki tüm okullarımız 26 Aralık 2016 Pazartesi günü tatil edilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personeller de aynı tarihte idari izinli sayılmaları Valiliğimizce uygun görülmüştür" denildi.

KARAMAN'DA 66 YILDIR BÖYLE KAR GÖRÜLMEDİ


Karaman'da 6 gündür aralıklarla devam eden yoğun yağışı nedeniyle kar yüksekliği 1 metreye ulaştı. Meteoroloji verilerine göre Karaman'da kar yüksekliğinin en son 1950 yılında 44 santimetreye ulaştığı belirtildi. Geçen 21 Aralık Çarşamba gününden itibaren aralıksız yağan kar yağışı, kentte hayatı durma noktasına getirdi. O günden itibaren eğitime de ara verilirken, kamu kurumunda çalışan hamile ve engelli memurlar da idari izinli sayıldı.

SON DAKİKA KAR HABERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Belediye ekiplerinin aralıksız çalıştığı kentte, ana arterler güçlükle açılabilirken, ambulanslar hastalara ulaşmakta güçlük çekti. 140 köy yolu ise ulaşıma tamamen kapandı. İç Anadolu'yu Akdeniz bölgesine bağlayan Sertavul geçidi de 6 gündür yalnızca 15 saat ulaşıma açık kaldı. Kent merkezinde kar kalınlığı yer yer 1 metreye, yüksek kesimlerde ise 2 metreye ulaştı. Meteoroloji verilerine göre karın yüksekliğinin en son 1950 yılında 44 santimetreye kadar ulaştığı belirtildi.

16-12/26/kar-tatili.jpg

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın Doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Bayburt, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması beklenen yağışların Doğu Akdeniz kıyıları, Kilis ve Gaziantep çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Akdeniz Bölgesi'nin yüksekleri (Antalya, Mersin, Kahramanmaraş ve Adana'nın 900 metre rakım üzerindeki yüksek kesimleri) ile Karaman ve Konya çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu ile iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.



HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde 1 ila 3 derece azalarak, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, doğu kesimlerde yer yer güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile zamanla Doğu Akdenizde kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.



YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Kar yağışlarının Akdeniz Bölgesi'nin yüksekleri (Antalya, Mersin, Kahramanmaraş ve Adana'nın 900 metre rakım üzerindeki yüksek kesimleri) ile Karaman ve Konya çevrelerinde yoğun kar yağışları şeklinde olması beklendiğinden, geçtiğimiz hafta ekstrem kar yağışlarının yaşandığı bölgede, yeni kar yağışlarıyla birlikte, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ tehlikesi, çatı çökmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN