Kargo uçağı pas geçerken çakıldı

Kargo uçağı pas geçerken çakıldı

Bişkek’te düşen Türk şirketi ACT Havayolları’na ait kargo uçağının pas geçme manevrası sırasında kaza yaptığı öne sürüldü. Yere 15 metre mesafedeyken tekrar yükselmek isteyen uçağın pistten 900 metre sonra çakıldığı belirtildi.

ÖZEL HABER / KENAN BUTAKIN

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te geçen ay düşen ACT Havayolları’na ait Boeing 747-400 tipi kargo uçağının neden düştüğü ve iniş sırasında neler yaşandığı konusunda yeni bir iddia ortaya atıldı. 4’ü mürettebat, 33’ü de uçağın düştüğü köyde yaşayan sivillerin hayatını kaybettiği kazayla ilgili iddia Aviation Herald’da yer aldı. İddiaya göre kazanın “Pas geçme manevrası” sırasında yaşandığı belirtildi. Kesin nedeni kaza kırım raporu sonucunda ortaya çıkacak kazayla ilgili iddialarda çarpıcı tespitler yer aldı. Buna göre, inişin iptal edilmesinin ardından havada tutunamayan uçağın piste çok yakın bir köye düştüğü ifade edildi.

Kişisel bir ekspertiz görüşü olan iddialarda, ilk bulguların teknik arıza veya yükleme hatası bulunmadığı kaydedildi. Görüşlerde şu ifadeler yer alıyor: “Görüş mesafesinin çok düşük ve havanın karanlık olduğu tespit edildi. Uçağın alçalma hattı, normal alçalma hattından daha yüksekteydi. Bu nedenle pisti geçtiği halde teker koyamadı. Tekrar yükselmek için yerden 15 metre yükseklikte iken pas geçme manevrasına başlandı. Ancak yükselişe geçemeden pistten 900 metre sonra yere temas etti. Havaalanı sınır duvarına çarparak parçalanmaya ve yanmaya başladı. Kaza, ‘Devletlerarası Havacılık Komitesi’ olarak bilinen, Rusya Federasyonuna bağlı kurum tarafından soruşturuluyor.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN