Kasımpaşa 2 - 1 Galatasaray | MAÇ SONUCU

Kasımpaşa 2 - 1 Galatasaray | MAÇ SONUCU

Spor Toto Süper Lig 22. hafta maçında Kasımpaşa, Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti. Aslan 1 hafta kaldığı liderlik koltuğunu kaybetti. Galatasaray, ligdeki son 7 deplasmanından 6. mağlubiyetini aldı. Maçın başında yere yığılan Gomis, seyircileri korkuttu.

Spor Toto Süper Lig 22. hafta maçında Kasımpaşa, Galatasaray'ı ağırladı. Haftaya lider giren Aslan, Paşa'ya 2-1 mağlup olarak 44 puanda kaldı ve zirveyi 46 puanlı Başakşehir'e bıraktı.

Karşılaşmanın 7. dakikasında Bafetimbi Gomis, seyircileri korkuttu. Ceza sahası içinde bir anda yerde kalan Bafetimbi Gomis baygınlık geçirdi. Sedyeyle oyun dışına alınan Gomis, bir süre sonra ayağa kalktı ve oyuna dahil oldu.

Galatasaray, mücadelenin 37. dakikasında Garry Rodrigues'in şık golüyle öne geçti: Ryan Donk'un orta alanın sağ tarafından gönderdiği uzun pas ile ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Garry Rodrigues ceza sahasına girdi. Tecrübeli oyuncu, topu sağ tarafına çekerek sağ ayağı ile harika bir şut çıkarttı ve meşin yuvarlağı sağ üst köşeden filelerle buluşturdu.

Kasımpaşa, ilk yarının uzatma dakikalarında penaltı kazandı: Bernard Mensah sağ çaprazdan ceza sahasına girdi ve altıpas sağ çaprazında rakibi Serdar Aziz'i geçmek isterken yerde kaldı. Hakem Halis Özkahya doğrudan beyaz noktayı işaret etti. Mbaye Diagne penaltı vuruşunda meşin yuvarlağı yerden sağ köşeye gönderdi ve takımı için beraberliği sağladı.

İlk yarı 1-1'lik skorla sona erdi.

İkinci yarıda iki takım da karşılıklı ataklar yaptı. 80. dakikada Koita, maçın skorunu belirledi: Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Olivier Veigneau ortasını uzak direğe doğru gönderdi. Altıpas çizgisi önünde yaşanan karambolden sonra arka direğin hizasındaki altıpas çizgisinin gerisinde topu önünde bulan Bengali Koita bekletmeden vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı sağ köşeden filelerle buluşturdu. Karşılaşma Kasımpaşa'nın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Kasımpaşa, bu galibiyetle puanını 29'a yükseltti. Haftaya lider giren Galatasaray, 44 puanda kaldı; son 7 deplasman maçında 6. mağlubiyetini alarak koltuğu kaybetti.

KASIMPAŞA: 2 - GALATASARAY: 1

90' + 5' Oyuncu Değişikliği Mahmoud Ibrahim Hassan Ahmed Ildiz
 
90' + 4' ÇİZGİDEN ÇIKTI! Galatasaray gole çok yaklaştı. Yasin'in pasında Eren'in şutu savunmadan dekti. Devamında kale alanı içinde bomboş kalan Gomis'in vuruşunda kaleciyi geçen topu Veigneau çizgiden çıkardı.
 
88' Galatasaray, ataktayken kaptırdığı toplar nedeniyle kalesinde zaman zaman tehlike yaşıyor.
 
87' Veigneau'nun tedavisi tamamlandı, oyun kaldığı yerden devam ediyor.
 
74' Eduok ceza alanı dışından şansını denedi, sert şutunda top yandan dışarı gitti.
 
73' Linnes'in sağ kanattan ortasında Sinan'ın kafasından seken topu arka tarafta Rodrigues önüne aldı, penaltı noktası üzerinden vuruşunda top yandan auta çıktı.
 
68' Tempo giderek artmaya başladı. İki ekip de üstünlük golünü bulmak istiyor.
 
67' AZ FARKLA! Sol kanatta topu alan Trezeguet, ceza alanına girmeden çaprazdan plaseyi yolladı. Top, Muslera'nın bakışları arasında direğin yanından auta çıktı.
 
66' Galatasaray atağında ayağa paslar sonrası Rodrigues uzak mesafeden sert vurdu, kaleci Ramazan üzerine gelen topu zorlanmadan kontrol etti.

50' @Optacan: 7 Kasım 2015'teki Kasımpaşa-Akhisarspor maçından bu yana Süper Lig'deki ilk asistini yapan Ryan Donk, Galatasaray formasıyla da ligde ilk kez gol pası vermiş oldu.

47' Galatasaray ikinci yarının başında da ön alanda baskı yapıyor.

İlk yarı sona erdi! Takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gidiyor.

45' + 3' GOL! Penaltıda topun başına geçen Diagne, Muslera'nın soluna doğru köşeye yerden sert vurdu. Uruguaylı eldiven köşeyi tahmin etti ancak topu çıkaramadı: 1-1

37' GOL! Kendi yarı sahasında topu alan Donk, sağ taç çizgisi önünde üst üste nefis hareketlerle rakiplerinden birer birer sıyrıldı ve topu sol kanattaki Rodrigues'e gönderdi. Rodrigues de ceza alanı ön çizgisinden şık bir vuruşla topu ağlara yolladı: 0-1

35' MÜTHİŞ VURUŞ! Sol kanatta topu alan Selçuk İnan ceza alanına girmeden çaprazdan çok sert vurdu, kaleci Ramazan köşeden topu güçlükle çıkardı.

34' Ani gelişen Galatasaray atağında Gomis'in pasıyla topu alan Feghouli sağ çaprazdan sert vurdu, kaleci Ramazan topun sahibi oldu.
 
33' Galatasaray topu rakip yarı alana taşımakta zorlanıyor. Kasımpaşa tüm hatlarıyla yükleniyor.
 
32' Kasımpaşa bu dakikalarda özellikle kanatlardan geliştirdiği ataklarla Galatasaray savunmasını zorlamaya başladı.
 
30' Karşılaşmanın üçte birlik dilimi golsüz eşitlikle geçiliyor. Kasımpaşa bu anlarda oyunda dengeyi sağladı.
 
29' KAÇTI! Sağ kanattan gelişen Kasımpaşa atağında ceza alanına doldurulan topu önce Sadiku, arkasından Diagne arkaya aşırdı.
Koita'nın sol çaprazdan sert şutunda top yandan auta çıktı.
 
28' Oyun bu anlarda üst üste çalan faul düdükleri nedeniyle sık sık duraklıyor. Tempo da buna bağlı olarak bir nebze düştü.
 
27' Mensah'ın tedavisi tamamlandı, oyun kaldığı yerden devam ediyor.
 
26' Kasımpaşa'da Gomis, Maicon'la girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Oyun onun tedavisi için duraklıyor.
 
25' Nagatomo'nun soldan ortasında kaleci Ramazan iki hamlede topun kontrolünü sağladı.
 
10' SON ANDA! Galatasaray bu kez ters kanattan köşe vuruşu kazandı. Selçuk'un ortasına ön direkte Maicon çok iyi yükseldi, direk dibindeki Veigneau son anda topu kafayla çıkardı.
 
9' TEHLİKE! Galatasaray'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda arkaya seken topu Feghouli aşırtma vuruşla kaleye yolladı, savunma topu son anda kornere yolladı.
 
8' Yüreklerin ağızlara geldiği bu anda Gomis tedavi sonrası ayağa kalktı. Bir an için sessizliğe gömülen stat, Fransız oyuncunun ayağa kalkmasıyla hep birden Gomis'i alkışladı.
 
7' ÜZÜCÜ AN! Galatasaray köşe vuruşunu kullanmaya hazırlanırken Bafetimbi Gomis rakip ceza alanı içinde bir anda kendini yere bıraktı. Kronik rahatsızlığı bulunan ve bu nedenle bayılan Gomis için sağlık görevlileri hemen sahaya koştu.
 

MAÇ BİLGİLERİ

STAT: Recep Tayyip Erdoğan

HAKEM: Halis Özkahya

SAAT: 19.00

YAYIN: beIN Sports1

SAKATLAR: Fernando, Denayer (Galatasaray)

CEZALILAR: Popov (Kasımpaşa) / Belhanda (Galatasaray)

KASIMPAŞA: Ramazan, Veysel, Youssef, Omeruo, Veigneau, Pavelka, Sadiku, Mensah, Trezeguet, Koita, Diagne

YEDEKLER: Eray, Onur, Hakan, Burak, Hasan, Ahmed, İlhan, Neumayr, Eduok, Etoundi

TEKNİK DİREKTÖR: Kemal Özdeş

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Maicon, Serdar, Nagatomo, Donk, Selçuk, Tolga, Feghouli, Rodrigues, Gomis

YEDEKLER: Carrasso, Eray, Mariano, Ahmet, Hakan, Koray, Latovlevici, Yasin, Eren, Sinan

TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN