KDV’ye indirim etikete zam

KDV’ye indirim etikete zam

Maliye Bakanı Ağbal, mobilya ve beyaz eşyada KDV indirimi olmasına rağmen fiyat artışları olduğunu belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu ise uygulamanın devam edeceğini açıkladı.

Katıldığı bir televizyon programında inşaat sektörü, beyaz eşya ve mobilyada da yapılan geçici vergi indirimlerinin ekonomi üzerinde canlandırıcı etkisi olduğunu vurgulayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, son açıklanan enflasyon verilerinin, vergide yapılan indirimin aynı oranda fiyatlara yansıtılmadığını gösterdiğini belirtti. “Nisan sonunda bitecek olan beyaz eşya ve mobilya sektöründeki indirimler var. Burada yaptığımız düzenlemelerin talep üzerinde bir etki meydana getirdiğini söyleyebiliriz, ama ekonominin ihtiyaçları ve talepler bu sektörlerde vergi indirimine devam edilmesini gerektiriyor mu gerektirmiyor mu ona bakacağız” ifadelerini kullanan Ağbal, ekonomide geçen yılın son çeyreğinde özel tüketimde artış olduğunu bunun 2017’nin ilk çeyreğinde de devam edeceğini tahmin ettiklerini dile getirdi.

Ağbal, “Onun için ekonomide aşırı ısınmaya meydan vermemek gerektiğini de düşünüyorum. Eğer burada vergiden vazgeçeceksek kalıcı verimlilik artışına neden olacak, ekonomide verimliliği arttıracak, yatırımı ve üretimi destekleyecek kalemler olmalı. Talepler geliyor, oturacağız bunu tekrar değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Ağbal, KDV sistemine ilişkin çalışmaların hangi aşamada olduğunun sorulması üzerine, 3 aylık bir dönem içinde bütün sektörlerle kapsamlı çalışmalar ve değerlendirmeler yapacaklarını belirterek, “Çok kapsamlı bir düzenlemeyi inşallah 3 ay sonra kamuoyuyla da paylaşacak duruma geliriz” diye konuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Bursa’da bir esnaf ziyareti sırasında yapmış konuşmada, “Bu indirimin hem mobilyacılarımıza hem de vatandaşlara olumlu yansıdığını burada bir kez daha gördük. KDV indiriminin devam etmesi için gerekeni yapacağız” ifadelerini kullandı.

SEKTÖR MUTLU

Hükümetin almış olduğu bu kararın ardından mobilya sektöründe canlılık yaşanmaya başladığını belirten MOSİAD Başkanı Rüştü Erikci, ilkbaharın gelmesiyle birlikte daha da hareketlendiğini söyledi. ADASO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Güldiker de devam eden KDV indiriminin uzatılmasının doğru bir karar olacağını belirtti. Güldiker, “KDV indiriminin uzatılacak olması ilkbahar ayları ile birlikte hareketlenen sektöre daha da bir canlılık getirecek” dedi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN