Kemal Kılıçdaroğlu: Teröre lanet okuyacağız

Kemal Kılıçdaroğlu: Teröre lanet okuyacağız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'daki patlamayla ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu terörü lanetlemeye devam edeceğiz dedi.

Ankara’daki Barış Mitingi’ndeki patlamanın ardından Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’daki miting ve programlarını iptal etti.

Miting öncesi arama yapıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mitingi öncesi, Kadıköy Evlendirme Dairesi Otopark alanında saat 11.00′deki programı öncesi alanda aramalar yapıldı.

Sabah erken saatlerde alana giren az sayıda vatandaş, Ankara’daki patlama haberi gelince alandan çıkarıldı. Alanın her noktasında güvenlik görevlilerince ve bomba imha uzmanı köpekle aramaların yapılmasının ardından vatandaşların alana yeniden girişi sağlandı. Öte yandan kısa bir süre alandaki dev ekranlardan Ankara’daki olayın bir televizyon kanalındaki görüntüleri yayınlanırken vatandaşlar durumu tedirginlikle izledi.

Kılıçdaroğlu'nun saldırı sonrası yaptığı ilk açıklama;

"Arkadaşlar çok üzgünüm. Türkiye bunları hak etmiyor. Yazık günah bu ülkeye. Hepimizin ortak bir şekilde terörü lanetlemesi lazım. Türkiye'nin hak etmediği tabloyu Türkiye'ye dayatmaya kimsenin gücü yetmez. Teröre lanet okuyacağız. Türkiye'nin hele hele AB üyesi olmak isteyen Türkiye'nin acıya ve kana bulaştırılması bizim hak etmediğimiz bir tablodur. Bugün bütün etkinliklerimizi iptal ediyoruz. Buradan hemen Ankara'ya geçeceğim. Yetkili arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz. Tablonun netleşmesini bekliyoruz. Milletvekili arkadaşlarımızı olay yerine gönderdim. Rakamlar iç açıcı değil. Burada ifade etmek istemiyorum. İki canlı bombadan söz ediliyor. Bugün özel bir suçlama getirmek istemiyorum ama yazık günah değil mi? Biz birlikte yaşayabiliriz. Ne derdimiz var. Gencecik canlarımız gidiuyor. Görüş ayrılıklarımız olabilir. Ama dayatmayı terör noktasına taşımak hangi vicdana sığar. Terörü bitirmek konusunda kim bizden ne istiyorsa yapmaya hazırız. Açık çek veriyoruz. Bizden bir şey mi istiyorsunuz biz bütün gücümüzle hazırız. Analar ağlamasın tamam da bu lafla olmuyor. Oturup çaba harcamamız gerekiyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN