Ankara'daki patlama haberleri, son dakika bilgileri Karar.com'da

Ankara'daki patlama haberleri, son dakika bilgileri Karar.com'da

Ankara'daki tren garı patlama ilgili son dakika haberleri Karar.com'da. Ankara da patlama anı videoları, kamera kayıtları, ölü ve yaralı sayıları, saldırının ayrıntıları, Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Demirtaş ne dedi? Ankara'daki patlamada kaç kişi hayatını kaybetti? Yaralı sayısı kaç? Tüm detaylara bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Ankara'daki alçak saldırısı Türkiye'yi yasa boğdu. Tarihi tren garına giden yolda yapılacak mitingi hedef alan teröristler art arda iki bomba patlattı. İçişleri Bakanlığı ölü sayısını ilk açıklamada 30 olarak duyurdu. Ancak ilerleyen saatlerde kara haber geldi. Ölü sayısının 50'ye yaklaştığı belirlendi. Ankara'daki patlamayla ilgili tüm ayrıntıları bu haberde bulabilirsiniz. 

Ankara'daki patalamada en az 50 ölü

Ankara'daki tren garında miting alanınan düzenlenen bombalı saldırıda ölü sayısı arttı. Gelen haberere göre olay yeri inceleme ekipleri ve 6 terör savcısı incelemeyi tamamladı. İlk belirlemede olay yerinde 35 civarında kişi hayatını kaybetti. 15'ye yakın kişi de hastaneye kaldırılırken ve hastanede yaşamını yitirdi.

15-10/10/aa_picture_20151010_6487628_high.jpg

Arnkara'da "Emek, Barış ve Demokrasi" mitinginin yapılacağı tarihi tren garına giden yolda düzenlenen iki bombalı saldırıyla ilgili acı haber geldi. Olay yeri inceleme ekipleri ve 6 terör savcısı alandaki incelemeyi tamamladı. İlk tespitlere göre olay yerinde 35'ye yakın kişi hayatını kaybederken, hastane yolunda ve hastanede de 15'ten fazla kişi yaşamını yitirdi. İlk tespitlere göre, 50 civarında vatandaşımızın hayatını kaybettiği ileri sürüldü.

Yaralılar Ankara'daki 5 hastanede tedavi altına alındı. Sadece Gazi Tıp fakültesinde 17 kişinin öldüğü ileri sürüldü. 

Savcı Harun Kodalak: Ölü sayısı 47

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak patlamayla ilgili olarak ilk kez konuştu. Savı Kodalak yaptığı açıklamada ölü sayısının 47 olduğunu açıkladı.

Kodalak, “Ankara Adli Tıp Kurumu'nun cenazelerle dolduğunu, Gazi Hastahanesi bahçesine ek Adli Tıp Merkezi kurduklarını” belirterek, “Savcılık olarak ne gerekiyorsa yapıyoruz, bir an önce soruşturmayı tamamlamaya çalışıyoruz. Olay yerinde 30 hastanelerde de 17, toplam 47 hayatını kaybetmiş vatandaşımız var” dedi.

15-10/10/aa_picture_20151010_6487849_high.jpg

İçişleri Bakanlığı ilk açıklamada ölü sayısını 30, yaralı sayısını 126 olarak bildirmişti. İçişleri Bakanlığı'nın Ankara'daki saldırıyla ilgli yaptığı açıklama şöyle:

"10.10.2015 tarihinde 12:00-16:00 saatleri arasında, Ankara Tren Garından Sıhhiye meydanına kadar toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacağı bildiriminde bulunulmuştur.

KESK, DİSK, TMMOB ve Tabipler Birliği ve diğer sivil toplum örgütlerinin katılımı ile saat 09:30 itibariyle Ankara Tren Garı önünde toplanmaların başladığı ve katılımın devam ettiği sırada, saat 10:04 civarında henüz sebebi belirlenemeyen iki ayrı patlama meydana gelmiştir.

15-10/10/aa_picture_20151010_6486737_high-1444477877.jpg

Ankara'da tren garının bulunduğu bölgede meydana gelen iki saniye aralıkla meydana gelen iki patlamanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülere patlama anında miting için bölgeye gelenlerin canhavliyle kaçışmaları yansıdı.

Ankara’da "Emek, barış, demokrasi" mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde yapılan bombalı saldırının ikinci görüntüleri de ortaya çıktı. AA'nın geçtiği görüntülerde 20 kişinin öldüğü 100 kişinin yaralandığı alçak saldırılar sonra vatandaşların canhavli ile kaçışmaları görülüyor.

ANKARA'DAKİ PATLAMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA:

Ankara'da bugün yapılması planlanan ve hazırlık çalışmalarına eylül ayı sonunda başlanan mitingin düzenleyicileri arasında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu "DİSK", kamu emekçileri sendikaları konfederasyonu "KESK", Türk Tabipleri Birliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği "TMMOB" gibi sendika ve meslek örgütleri yer alıyordu.

Canlı bomba iddiası

Patlamalar, Mitinge katılmak için Ankara Tren garı'nda toplanan ve Sıhhiye'ye yürümeye çalışan HDP'li grubun toplanmaya çalıştığı Gençlik Parkı bölgesinde yaşandı. Gelen ilk bilgilere göre patlamaların nedeninin canlı bomba olduğu ileri sürüldü.

Erdoğan: Şiddetle kınıyorum, ortak tavır gösterelim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara tren garındaki bombalı saldırı ile yaptığı yazılı açıklama şöyle:

Ankara Tren Garı önünde gerçekleştirilen terör eyleminde, birçok vatandaşımızın hayatını kaybettiği, birçok vatandaşımızın da yaralandığını büyük bir teessürle öğrendiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birlik ve beraberliğimize, ülkemizin huzuruna kasteden bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kaynağı, söylemi, amacı, adı ne olursa olsun, her türlü terör eyleminin ve terör örgütünün karşısındayız, hep birlikte de karşısında olmak mecburiyetindeyiz” dedi.

Tavrımızı ortaya koymalıyız

Teröre en büyük desteği, terör eylemleri ve terör örgütleri karşısında çifte standartla hareket edenlerin verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasına şöyle devam etti: “Daha önce değişik yerlerde askerimize, polisimize, korucularımıza, kamu görevlilerimize ve masum vatandaşlarımıza karşı yapılan terör eylemleri ile bugün Ankara Tren Garı’nda sivil vatandaşlarımızı hedef alan terör saldırısı arasında hiçbir fark yoktur. Millet olarak, özellikle de siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve medya olarak, bu saldırıların tümüne karşı, aynı duyarlılıkla, aynı samimiyetle, aynı insani ve ahlaki duruşla tavrımızı ortaya koymalıyız.”

Kararlılık mesajı

Diğer terör eylemleri gibi Ankara Tren Garı’ndaki saldırının da, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, geleceğimizi hedef aldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu saldırı karşısında göstereceğimiz dayanışma ve kararlılığın teröre vereceğimiz en büyük ve en anlamlı cevap olacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki patlama nedeniyle İstanbul'daki programlarını iptal etti.

Cumhurbaşkanının bugün itibarıyla normalde İstanbul'da biri Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde diğeri de de CRR'de olmak üzere toplam iki programa katılması bekleniyordu. Cumhurbaşkanının her iki programa da katılmayacağı öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da saldırıyla ilgili açıklama yaptı ve tüm programlarını iptal etti. Ankara'daki saldırıyla ilgili açıklama yapan Kılıçdaroğlu terör sorununun çözümü için her türlü desteğe hazır olduklarını vurguladı. 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yaptığı açıklamayı aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN