Türkiye Ankara'daki terör saldırısına ağlıyor

Türkiye Ankara'daki terör saldırısına ağlıyor

İçişleri Bakanlığı Ankara'daki patlama ile ilgili ilk açıklamayı yaptı. 30 ölü 126 yaralı var. Bakanlık 2 ayrı patlama olduğunu belirtitği açıklamada patlamanın neden olduğunun tespit edilemediği belirtildi.

Ankara’da bugün düzenlenecek olan "Emek, barış, demokrasi" mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde iki patlama meydana geldi. Mitinge sendikaların ve bazı siyasi parti temsilcilerinin destek vermesi bekleniyordu. Patlamada en az 20 kişinin öldüğü belirtiliyor. Çok sayıda yaralı var. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Çok sayıdaki yaralı hastaneye kaldırıldı. 

İçişleri Bakanlığı'ndan basın açıklaması

İçişleri Bakanlığı yaşanan patlamalar sonrası resmi internet sitesinden yaptığı basın açıklamasını duyurdu.

"10.10.2015 tarihinde 12:00-16:00 saatleri arasında, Ankara Tren Garından Sıhhiye meydanına kadar toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacağı bildiriminde bulunulmuştur.

KESK, DİSK, TMMOB ve Tabipler Birliği ve diğer sivil toplum örgütlerinin katılımı ile saat 09:30 itibariyle Ankara Tren Garı önünde toplanmaların başladığı ve katılımın devam ettiği sırada, saat 10:04 civarında henüz sebebi belirlenemeyen iki ayrı patlama meydana gelmiştir.

İşte Ankara'daki patlama anı:

Patlama sonucunda ilk belirlemelere göre 30 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 126 vatandaşımızın ise yaralandığı değerlendirilmektedir. Yaralıların tedavileri çeşitli hastanelerde devam etmektedir.

Demokrasimizi ve Ülkemizin huzurunu hedef alan bu menfur saldırıyı lanetle kınıyoruz. Olayla ilgili bütün birimlerimiz çalışmalarını sürdürmekte olup, gelişmeler hakkında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

15-10/10/icisleri-bakanligi-patlama-aciklama.pngİçişleri Bakanlığı'nın yaptığı patlama açıklaması

15-10/10/aa_picture_20151010_6486741_high-1444466030.jpg

Ankara'da bugün yapılması planlanan ve hazırlık çalışmalarına eylül ayı sonunda başlanan mitingin düzenleyicileri arasında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu "DİSK", kamu emekçileri sendikaları konfederasyonu "KESK", Türk Tabipleri Birliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği "TMMOB" gibi sendika ve meslek örgütleri yer alıyordu.

Mitinge sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra, HDP ve çok sayıda kuruluşun katılımı bekleniyordu.

Kitlenin tren garında buluşup Sıhhiye'ye yürümesi planlanıyordu. Patlama kitlenin buluşma noktasında gerçekleşti.

Ankara'da tren garına giden köprü altında patlama meydana geldi. Yaralıların olduğu bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

15-10/10/aa_picture_20151010_6486732_high-1444466054.jpg

En az 20 ölü

Ankara Tren Garı kavşağında 2 patlama meydana geldiği bildirildi. En az 20 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda yaralı var. 

İşte olay yerinden ilk görüntüler:

'Emek, barış, demokrasi' mitingi alanında patlama

Öğlen saatlerinde yapılacak 'Emek, barış, demokrasi' mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde saat 10.00 sıralarında patlamalar meydana geldi. Patlamada toplanma yerinde bulunan çok sayıda kişi yaralandı. Patlamalar bölgede paniğe yol açtı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Bölgede 'canlı bomba' iddiası!

Sıhhiye Meydanı'nda bugün "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" konulu toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenecekti. Mitingin toplanma yeri tren garı olarak belirlenmişti. Bölgede canlı bombanın patlatıldığı iddia ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN