Patlamada kahreden çığlık: Canlı var mı canlı?

Patlamada kahreden çığlık: Canlı var mı canlı?

Ankara'daki patlama sonrası meydanda görevlilerin "canlı var mı canlı?" diye bağırması kameralara yansıdı. Ankara katliamında yaşanan dehşeti özetleyen görüntüler bir kez daha yürekleri dağladı.

Türkiye Cumartesi sabahına Ankara'dan gelen acı haberle uyandı. Teröristler Ankara'da tarihi tren garına giden yolda düzenlenecek mitingi hedef aldı. Art arda patlayan iki patlamada 50'ye yakın vatandaşımız hayatını kaybederken, onlarca kişi da yaralandı. Olay yerine gelen görevlilerin "canlı var mı canlı?" diye bağırması yaşanan katliamın boyutlarını ortaya koydu. 

Ankara katliamınının dehşeti fotoğraflara ve görüntülere yansıdı. Patlama sonrası can havliyle koşuşan vatandaşların çığlıkları, yaralıların feryatları ve yakınlarının gözyaşları Türkiye'yi yasa boğdu. Terör saldısında hayatını kaybedenlerin acı feryadı ise yürekleri dağladı. Kan gölüne dönen meydanda can pazarı yaşanırken olay yerine gelen sağlık görevlileri yaralıları hastaneye yetiştirmek için uğraş verdi. 

Ankara'daki patlamanın dehşeti yeni gelen görüntülerle bir kez daha gün yüzüne çıktı. Patlamanın ardından olay yerine ulaşan sağlık görevlilerinin meydanda "canlı var mı canlı" diye haykırdığı görüntüler acımızı bir kez daha tazeledi. 

İŞTE O GÖRÜNTÜLER:

Arnkara'da "Emek, Barış ve Demokrasi" mitinginin yapılacağı tarihi tren garına giden yolda düzenlenen iki bombalı saldırıyla ilgili acı haber geldi. Olay yeri inceleme ekipleri ve 6 terör savcısı alandaki incelemeyi tamamladı. İlk tespitlere göre olay yerinde 35'ye yakın kişi hayatını kaybederken, hastane yolunda ve hastanede de 15'ten fazla kişi yaşamını yitirdi. İlk tespitlere göre, 50 civarında vatandaşımızın hayatını kaybettiği ileri sürüldü.

15-10/10/screenshot_44.png

Savcı Harun Kodalak: Ölü sayısı 47

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak patlamayla ilgili olarak ilk kez konuştu. Savı Kodalak yaptığı açıklamada ölü sayısının 47 olduğunu açıkladı.

Kodalak, “Ankara Adli Tıp Kurumu'nun cenazelerle dolduğunu, Gazi Hastahanesi bahçesine ek Adli Tıp Merkezi kurduklarını” belirterek, “Savcılık olarak ne gerekiyorsa yapıyoruz, bir an önce soruşturmayı tamamlamaya çalışıyoruz. Olay yerinde 30 hastanelerde de 17, toplam 47 hayatını kaybetmiş vatandaşımız var” dedi.

İçişleri Bakanlığı ilk açıklamada ölü sayısını 30, yaralı sayısını 126 olarak bildirmişti. İçişleri Bakanlığı'nın Ankara'daki saldırıyla ilgli yaptığı açıklama şöyle:

"10.10.2015 tarihinde 12:00-16:00 saatleri arasında, Ankara Tren Garından Sıhhiye meydanına kadar toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacağı bildiriminde bulunulmuştur.

KESK, DİSK, TMMOB ve Tabipler Birliği ve diğer sivil toplum örgütlerinin katılımı ile saat 09:30 itibariyle Ankara Tren Garı önünde toplanmaların başladığı ve katılımın devam ettiği sırada, saat 10:04 civarında henüz sebebi belirlenemeyen iki ayrı patlama meydana gelmiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN