Kendinize başka bulaşıkçı bulun

Kendinize başka bulaşıkçı bulun

Katoliklerin ruhani lideri Papa Françesko ataerkil toplum yapsını eleştirdi. Kadın ve erkeğin eşit olduğunu söyleyen Papa, “Kadınlar dünyaya bulaşık yıkamaya gelmedi” dedi.

Katolik dünyasının ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Françesko, erkek egemen topluma eleştirilerini sundu. Birçok konuşmasında kadın haklarına değinen Papa, bu kez de  Vatikan’da konakladığı Azize Marta Konukevi’nin şapelindeki sabah duasında kadınların bu dünyada bulaşık yıkamak için değil, bir armoni oluşturmak için var olduğunu söyledi.

Papa konuşmasında, “Birçok kez kadından bahsederken, sadece onun işlevselliğini konuşuyoruz. Oysa kadın, erkeğin sahip olmadığı bir zenginliği aktarıyor, armoni” dedi. Toplumlarda ataerkil bakış açısına ağırlık verilmesini eleştiren ruhani lider, “Kadınlar bulaşık yıkamak için var, şunu yapmak için var falan… Hayır, hayır: onlar bir armoni oluşturmak için var. Kadınsız bir dünyada armoniden söz edilemez. Kadınlar armoni, şiir ve güzellik demektir. İnsanları sömürmek, insanlığa karşı bir suçtur. Ancak kadını sömürmek bundan daha fazlasıdır” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN