Kerim Abdülcabbar: İslamofobiyi anlamak için Trump’a bakın

Kerim Abdülcabbar: İslamofobiyi anlamak için Trump’a bakın

Potanın efsane ismi Kerim Abdülcabbar, ABD başkan adayı Donald Trump’a ateş püskürdü. Abdülcabbar, “Trump, islamofobik, ırkçı, kadın düşmanı, homofobik, bilgisiz, derdini anlatmaktan aciz ve zayıf bir mizaca sahip olduğunu kanıtlamış durumda. Trump’ı geveze palavracılara benzetiyorum” dedi.

Amerikan Basketbol Ligi’nin (NBA) efsane oyuncusu 69 yaşındaki Kerim Abdülcabbar,  yaklaşan ABD başkanlık seçimlerini değerlendirdi. Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’ın sözlerinin Müslüman karşıtı söylemin gelişmesine zemin hazırladığını vurgulayan Abdülcabbar, onun Amerikan değerlerini yansıtmadığını ve başkan olmaması gerektiğini söyledi.

Kerim Abdülcabbar, Obama’nın başkanlık döneminden ABD’deki ırkçılığa kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Abdülcabbar, Amerika’da ırkçılığın hala varlığını sürdürdüğüne dikkat çekti: “İnsanlar, ‘kölelik bitti, Jim Crow yasaları bitti, açık ırk ayrımı bitti, öyleyse ırkçılık bitmiştir’ diye düşünüyor. Ancak bugün ABD’de ırkçılık, bir evi saran karıncalar gibi topluma daha derin bir şekilde yerleşmiş durumda.”

‘BU İLLETİ ELE ALACAĞIZ’

“Duvara Yazılan Yazılar” adlı kitabında güncel siyasetle ilgili değerlendirmeler yapan Abdülcabbar, Demokrat Parti başkan adayı Hillary Clinton’ı desteklediği seçimlerle ilgili de konuştu: “Obama’nın ırkçılığa karşı elde ettiğini, Clinton’ın da kadın düşmanlığına karşı elde edeceğine inanıyorum. Tarihteki en niteliksiz başkan adayının net bir şekilde kaybettiği bir seçim olacak. Donald Trump ırkçı, kadın düşmanı, homofobik, yabancı düşmanı, bilgisiz, derdini anlatmaktan aciz ve zayıf bir mizaca sahip olduğunu kanıtlamış durumda. Onun sözleri Müslüman karşıtı söylemin gelişmesine zemin hazırlıyor. Trump’ı Western filmlerinde, meyhanede lince kalkışacak öfkeli bir güruhu kamçılamaya çalışan geveze palavracılara benzetiyorum. Trump’ın yaptığı iyi bir şey varsa o da İslamofobinin boyutlarını tespit etmemizi sağlamış olmasıdır. Böylelikle gelecekte bu illeti layıkıyla ele alabileceğiz” dedi.      

24 yaşında Müslüman olan Kerim Abdülcabbar, “İslam’ı seçtiğimde büyük aleyhtarlıkla karşı karşıya kaldım. Pek çok insan bu tercihimi Amerikan değerlerinin reddi olarak yorumladı, bense Amerikan değerlerini kucaklamak olarak gördüm. Muhammed Ali, vicdanı öğretti, herkese haklı davasını yüksek sesle dile getirmeyi de” diye konuştu.

‘TÜRK HALKINA BÜYÜK SEVGİ BESLİYORUM’

Usta basketbolcu Kerim Abdülcabbar, birkaç yıl önce İstanbul’a geldiğinde Mehmet Okur tarafından ağırlandığını anlattı. Abdülcabbar, “Türk halkına ve tarihteki en gelişmiş kültürlerden biri olan Türk kültürüne büyük sevgi besliyorum. Birkaç yıl önce İstanbul’daydım ve aktif basketbolu bırakan Mehmet Okur, nazik bir biçimde beni gezdirdi. Öyle iyi bir ev sahibi ve rehber oldu ki onu favori görmekten kendimi alamıyorum. Süleymaniye Camii benim için çok özel bir yerdedir. Sultanahmet Camii de hakeza görsel ve manevi bir ziyafetti. Topkapı Sarayı Müzesi’nin bende derin tesiri olmuştur” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN