Kilonuz değil kemeriniz sağlık göstergesi

Kilonuz değil kemeriniz sağlık göstergesi

Acaba ne kadar sağlıklısınız? İngiliz beslenme uzmanı Dr. Sally Norton, bunun için bel ve kalça ölçünüzü alıp birbirine oranlamanız gerektiğini söylüyor.

Pantolonunuzun düğmesini kapatırken nefesinizi içinize mi çekmek zorundasınız? O zaman kemeriniz size önemli bir şey söylüyor. Kilonuz ne kadar ideal olursa olsun bu sağlığın tek bir göstergesi değil. Daily Mail’in haberine göre İngiliz beslenme uzmanı Dr. Sally Norton, sağlık için bel çevresindeki yağ oranının kilonuzdan daha önemli bir gösterge olduğunu söyledi. Hatta ilerleyen yaşlarda belin biraz kalınlaşmasının bile diyabet ve kalp krizi için uyarıcı bir sinyal verdiğini kaydetti.

ERKEKLER İÇİN 1, KADINLAR İÇİN 0.85

Peki belinizin ideal kalınlıkta olup olmadığını nasıl anlayacaksınız? Önce belinizi ölçün, sonra kalçanın üstünü, ardından kalçanın en geniş bölümünü. Bel ve kalça ölçülerini oranladığınızda erkekler için 1’de fazlası, kadınlar için ise 0.85’ten fazlasının tehlikeli olduğu belirtiliyor. Örneğin bel ve karındaki yağ, karaciğer ve diğer iç organların sağlığı için de önemli olduğu kaydedilip; yüksek tansiyon, karaciğer yağlanması, tip 2 diyabet, kalp krizi ve inme nedeni olarak gösteriliyor.

GÜNDE EN FAZLA 6 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER

İnce bel için kiloya dikkat edilmesi gerektiğini belirten Dr. Sally Norton, vücuttaki yağ oranının düşürülmesi gerektiğini öneriyor. Bunun için ne yediğiniz önemli. Yapılan pek çok araştırmada şeker oranı yüksek olan beslenme şeklinin vücuttaki yağ oranını artırdığını gösteriyor. Günlük şeker tüketiminizin toplam 6 çay kaşığı olması tavsiye ediliyor. Tabii içtiğiniz sütteki ve yediğiniz meyvedeki şekerin de bu miktara dahil olduğunu unutmayın. Ayrıca yiyeceklerin içinde bulunan ve ‘inulin’ adı verilen maddeye de dikkat. Soğan, muz, pırasa, enginar, kuşkonmaz ve buğdayda bulunan bu madde glikoz kontrolü sağlıyor. Bağırsaktaki faydalı bakterilerin sayısını da artırıp kilo verdiryor. Egzersiz yapmak da vücuttaki yağ oranını azaltıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN