Kendi işini kuran eski hükümlü hayata yeni bir başlangıç yaptı

Kendi işini kuran eski hükümlü hayata yeni bir başlangıç yaptı

Kırklareli’nde eski hükümlülerin yeniden suç işlemelerinin önlenmesi, topluma kazandırılması amacıyla iş ve meslek edinmelerini sağlamak için gerçekleştirilen proje kapsamında eski bir hükümlü, 26 bin 650 TL hibe desteği ile 3 adet gebe düve alarak kendi işini kurdu

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu toplantısında değerlendirilerek, karar alınan ve İşkur Eski Yükümlülere Yönelik Proje Destekleri 2017/2. Dönemi kapsamında büyükbaş hayvancılık alanında kendi işini kurmak isteyen eski hükümlü A.M.’ nin projesi, Bütçesi Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Kesilen Ceza Paralarını Kullanmaya Yetkili Komisyonun 2017/2 sayılı kararı ile onaylandığı belirtildi.Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile 25 Aralık 2017 tarihinde sözleşme imzalayan eski hükümlü A.M. proje kapsamında, 26 bin 650 TL hibe desteği ile 3 adet gebe düve alarak kendi işini kurdu.Ayrıca 6 kişi için İşkur Eski Hükümlülere Yönelik Kendi İşini Kurma Projeleri 2018/1. Dönem kapsamında proje hazırlandı, İl İstihdam Kurulu’nda gerekli araştırma ve incelemeler tamamlanarak onaylanarak, ilgili komisyona Ankara’ya gönderildiği bildirildi.

KIRKLARELİ/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN