Kırklareli’nde çilek hasadı

Kırklareli’nde çilek hasadı

Kırklareli’nde İl Özel İdaresi tarafından finansmanı sağlanarak "Çilek Yetiştiriciliği Geliştirme Projesi" kapsamında Armağan Köyünde uygulamaya konulan çilek üretiminin hasadı başladı

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, İl Özel İdaresi tarafından finansmanı sağlanarak "Çilek Yetiştiriciliği Geliştirme Projesi" kapsamında Armağan Köyünde uygulamaya konulan üretim alanlarını ziyaret etti. Vali Civelek’in köydeki kadınlarının sosyo-ekonomik yönden güçlendirilmesi, aile bütçelerine katkı sağlaması amacıyla 2016 yılında geliştirdiği ve 2 yıldan bu yana uygulanan proje kapsamında, Armağan köyü kadınlarına dağıtılan çilek fideleri, bu yıl ilk ürünlerini verdi.Armağan köyünde ekilen 22 dönüm arazide 55 üretici, San Andreas cinsi çilek üretimine başladığı, dönüm başına günde yaklaşık 20 ile 30 kilogram arası hasat alınabildiği belirtildi. "Çilek Yetiştiriciliği Geliştirme Projesi" ile tarlaların yolunu tutan kadınlar, sabahın ilk saatlerinde hasat ettikleri çilekleri taze ve organik olarak tüketiciye sunuyor.

KIRKLARELİ/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN