Metruk okul binasındaki posterlere inceleme

Metruk okul binasındaki posterlere inceleme

Kırşehir’de eskiden Mehmet Akif Ersoy Lisesi olarak kullanılan ve şuan metruk halde olan bina da yerlerde bulunan Türk Büyükleri posterleri ile ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme başlattı

Mezun olduğu okula giderek gördükleri karşısında yaşadığı durumu anlatan Ömer Duran, “Mehmet Akif Ersoy Lisesinin yıkılıp yerine Uygulamalı Turizm Oteli yapılacağını öğrendim. Okulu ziyaret ederek anılarımı tazelemek istedim. Tüylerim görünce diken diken oldu. Türk Büyüklerinin fotoğrafları da atıl bir şekilde terk edilmiş gidilmiş” dedi.Yaşanan paylaşımla ilgili açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz, ise posterlerin atıl vaziyette olması ile ilgili okul yöneticileri ile görüştüğünü söyledi.Milli Eğitim Müdürü Karadeniz, “Konu ile ilgili hemen inceleme başlattık. Sorumlu arkadaşlarımızı tekrar toplantıya çağırdık.Bu tür durumlarda okullar taşınmadan söylediğimiz ilk şey Türk Bayraklarının Mustafa Kemal Atatürk’ün portreleri ile milli ve manevi değerlerimizin muhafazasının sağlanmasıdır Okul, 31 Ekim tarihinde boşaltılarak yıkımı yapılacak müteahhite teslim edilmiştir” dedi.Binayı devrederken içerisinde bir şey olmadığının da altını çizen Karadeniz konuşmasını şöyle sürdürdü:“Bina içerisinde bayrak, flama, lafzatullah gibi herhangi bir şey bırakılmamıştır. Okul, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince müteahhitte verilmeden önce kontrol edilmiş haberde geçen konu ile ilgili hiçbir materyale rastlanılmamıştır”

KIRŞEHİR/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN