Hayat kurtarmak için bir kitap nasıl yazılır?

Hayat kurtarmak için bir kitap nasıl yazılır?

30 Ağustos 1975. 15 yaşındaki Nola Kellergan’ın ormana doğru kaçtığının görüldüğü ve bir daha haber alınamadığı; Somerset, New Hampshire’ın masumiyetini kaybettiği gün.

ELİF KİRAZ

30 Ağustos 1975. 15 yaşındaki Nola Kellergan’ın ormana doğru kaçtığının görüldüğü ve bir daha haber alınamadığı; Somerset, New Hampshire’ın masumiyetini kaybettiği gün. Aradan 30 yıl geçer; genç bir yazar Marcus Goldman, yaşadığı tıkanılık üzerine ülkenin en saygıdeğer yazarlarından biri olan akıl hocası Harry Quebert’den tavsiye almak için Somerset’e gelir. Ne var ki Marcus’un planları, Harry birdenbire yasak ilişki yaşadığını kabul ettiği Nola Kellergan’ın çözülememiş cinayetiyle ilgilenmeye başlayınca altüst olur. Ulusal medyanın Harry’i suçlu duruma düşürmesi üzerine Marcus akıl hocasının kitaplarından, ormanın derinliklerinden, New Hampshire’ın terk edilmiş sahillerinden ve Somerset sakinlerinin gizli geçmişlerinden topladığı ipuçlarıyla kendi soruşturmasını yürütmeye karar verir. Marcus; Harry’yi, kariyerini ve en önemlisi kendisini kurtarmak için birbiriyle gizemli bir şekilde bağlantılı olan üç soruyu cevaplamak zorundadır: Nola Kellergan’ı kim öldürdü? 1975 yazının sisli bir sabahında Somerset’te ne oldu? Ve birinin hayatını kurtarmak için bir kitap nasıl yazılır? Joël Dicker’ın sadece Fransa’da bir milyonun üzerinde kopyası satılan ‘Harry Q. Davasının Ardındaki Gerçek’i tempolu ve sinematik bir edebi gerilim; kitap içinde bir kitap.

18-07/11/ekran-resmi-2018-07-11-020658.png

Vérité sur l’affaire
Harry Quebert
Joël Dicker
643 sayfa / 9.90 dolar

PAKİSTAN

Aidiyet üzerine bir roman

İran, Pakistan ve Afganistan’ın kesiştiği Federal Yönetilen Kabile Alanları’nda yaşayan genç bir çift, evlilik ve aile sınırlarını aşmak isteyenlerin ağır şekilde cezalandırıldığı kabilelerinden hiçliğin ortasına göç eder. Oğulları Ton Baz ise herkes tarafından dışlanan, hiçbir yere ait olmayan bir gezgine dönüşür. Pakistanlı yazar Jamil Ahmad, saldırılar ve çatışmalarla bilinen bu dünyadan uzak bölgenin iç yüzünü gözler önüne seriyor, sevgi ve zulmün, gelenek ve merhametin oluşturduğu bir dünyanın portresini büyük bir ustalıkla çiziyor.

18-07/11/ekran-resmi-2018-07-11-020745.png

The Wandering Falcon
Jamil Ahmad
256 sayfa / 16.96 dolar

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN