Müge İplikçi'nin tezgahında ne var?

Müge İplikçi'nin tezgahında ne var?

Müge İplikçi, başrolde bir kadının olduğu, dertli bir konuyu ‘umulmadık’ bir biçimde anlatmaya giriştiği romanı üzerinde çalışıyor. Yayını konusunda şu an bir tarih veremeyeceğini belirten İplikçi “Benim cephemde ne zaman biterse o zaman yayımlanmasını istiyorum” diyor.

18-01/16/tezgahta-ne-var.jpg

“Şu aralar bir roman üzerine çalışıyorum. Çağımızın dertlerinden biriyle ilgili bir kitap bu. Şimdiden daha detaylı bir şey söylemeyeyim, sürpriz olsun! Kahramanım yine bir kadın. Uzun zamandan beri düşündüğüm bir konuydu bu. Ancak yeni yeni zihnimde olgunlaşmaya başladı. Dertli bir konuyu ‘umulmadık’ bir biçimde anlatmaya giriştiğimi söyleyebilirim. Yayımlanması konusunda kafamda bir tarih yok. Benim cephemde ne zaman biterse o zaman yayımlanmasını istiyorum. Öteki türlüsü ‘ısmarlama’ gibi oluyor ve beni kısıtlıyor! Ancak yayımlanmasının çok uzun bir süre alacağını düşünmüyorum.

Yazarken izlediğim yol, yaşarken izlediğim yol esasen. En azından bu kitapta öyle oluyor. Kitap beni kendine çekiyor, ben kitaba gitmek ya da onu yazmak için özel bir çaba harcamıyorum. Belki uzun zamandır kafamda dolaştırdığım için. Bittiği zaman çok daha net bir şeyler söyleyebilirim... Dolayısıyla ayırdığım özel zamanların kitabı değil bu kitap! Bana kendini yazdıran bir kitap. Şu an bu kitapla ilgili farklı çalışmalar okuyorum ama yine de asıl konum kahramanımın sıkıntılarıyla, yüzleşmeleriyle ilgili. Ona ara verdiğim zamansa elimde dolaştırdığım bir gençlik romanı taslağı var. Arada onun kapısını çalıyorum. Sırf eğlence olsun diye... Eski bir hikâyenin bende bıraktığı gençlik duygularıyla ilgili. Belki ikisi aynı zamanlarda biter... Kısmet diyelim.

Şimdi bu açıklamalardan sonra hep çalıştığıma dair bir kanı çıkmasın. Yazdığım zamanlarda birçok şeyi unutuyorum. Bir nevi kaçış da diyebiliriz buna... Sığındığım bir başka liman da öğrencilerim!”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN