Komandolar mafya nöbetinde: Şahinler ile Sarallar yargılanıyor

Komandolar mafya nöbetinde: Şahinler ile Sarallar yargılanıyor

Organize suç örgütü lideri Sedat Şahin’in de aralarında bulunduğu Şahinler ile Sarallar suç örgütü yönetici ve üyelerinin yargılanmasına başlandı. Üst düzey güvenlik önleminin alındığı adliyede, yargılama yapılan duruşma salonu önünde Komando askerleri hazır bulunduruldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Şahinler ve Sarallar grubu olarak bilinen organize suç örgütleri yönetici ve üyelerine yönelik 74 sanık hakkında açılan davanın görülmesine başlandı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan yargılama için İstanbul Adalet Sarayı önünde ve içinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

SEDAT ŞAHİN DURUŞMAYA GETİRİLMEDİ

Çok sayıda polisin görevlendirildiği binada, duruşma salonuna izleyicilerin girmesine izin verilmedi. İki grubun aynı davada sanık olması nedeniyle olası tartışmalara karşın salonda Çevik Kuvvet Polisi ve Jandarma Görevlileri hazır bulundurulurken, salon önünde Komandolar bekledi.

İddianame: Sarallar 35-40 bin kişilik geniş bir yapı

Şahinler olarak bilinen suç örgütünün geçtiğimiz günlerde Beykoz'da düzenlenen bir operasyonla yakalanan lideri Sedat Şahin ilk duruşmaya getirilmedi.

Sedat Şahin’in avukatları bu duruma tepki göstererek, müvekkillerinin duruşmada hazır edilmesini istedi. Şahin’in avukatları, müvekkillerinin Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile duruşmaya katılmak istemediğini, ara karar alınarak cezaevinden getirilmesini talep ettiler.

'BABANIN OLMADIĞI YERDE...'

Bu sırada tutuklu sanıklardan biri, “Babanın olmadığı yerde savunma yapmayacağım. Eşit olmadıktan sonra yargılamanın ne anlamı var?” diye bağırdı.

Mahkeme heyeti ara karar oluşturarak, Sedat Şahin’in bugün duruşma salonunda hazır edilmesi talebini reddetti. Sedat Şahin’in duruşmaya cezaevinden SEGBİS yöntemiyle bağlantısının hazırlaması için duruşmaya ara verildi.

İSTANBUL/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN