Komutanları rehin alıp Marmaris’e suikasta koştu

Komutanları rehin alıp Marmaris’e suikasta koştu

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast girişimini yöneten cuntacı general Sönmezateş’in komutanların rehin alınmasını da organize ettiği belirlendi.

Ankara Başsavcılığınca hazırlanan Akıncı iddianamesinde, darbeci Yurtta Sulh Konseyi üyesi cuntacı general Gökhan Şahin Sönmezateş’in komutanların rehin alınmasını da organize ettiği belirlendi.

Dosyada Sönmezateş’in kalkışmadan bir gün önce Konya MAK timinin komutanı Binbaşı Gökhan Maldar ile Binbaşı Mehmet Fatih Özkan’ı İstanbul’a çağırdığı, Maldar ve Özkan’a “yarın sıkıyönetim ilan edilebilir, göreviniz komutanları alıp Akıncı’daki yönetim merkezine teslim etmek, irtibatlı olacağız, benim komutamdasınız” dediği bilgisine yer verildi.

Sönmezateş’in, İstanbul’daki bir düğünde bulunacak Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve diğer sekiz paşanın isimlerini Maldar ve Özkan’a verdiği aktarılan iddianamede, bu görüşmeden sonra MAK timlerinin Konya’dan İstanbul’a geldiği, Mehmet Fatih Özkan’ın da helikopterleri Konya’dan İstanbul’a getirdiği, Gökhan Sönmezateş’in talimatları doğrultusunda komutanların düğünden zorla alıkonulup Akıncı Üssü’ne getirildiği kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN