Konya'da yarın okullar tatil olacak mı? Valilik açıklama yaptı mı? 6 Ocak Cuma

Konya'da yarın okullar tatil olacak mı? Valilik açıklama yaptı mı? 6 Ocak Cuma

Konya'da yarın kar tatili olacak mı? Olumsuz hava koşullarının hüküm sürdüğü Konya'da bugün sağanak yağışlı bir hava vardı. Meteoroloji tarafından yoğun kar yağışı uyarısı yapılan Konya'da 6 Ocak Cuma okullar tatil olacak mı? Günlük hava durumu raporu ve son dakika kar tatili açıklamalarını anlık olarak sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Konya'da yarın okullar tatil mi? Konya Valiliği kar tatili açıklaması yaptı mı? Metetoroloji Genel müdürlüğü tarafından yurt genelinde yapılan soğuk hava dalgası ve yoğun kar yağışı uyarısının ardından gözler yapılacak olan kar tatili haberlerine çevrildi. 6 Ocak Cuma günü Konya kar tatili haberleri ve son dakika gelişmelerini Karar.com sayfasından takip edebilirsiniz.

17-01/05/konya_da_kar_yagisi_nedeniyle_okullar_tatil_h82235_0ae91.jpg

KONYA'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ? 6 OCAK CUMA

Soğuk hava dalgası yurt genelinde etkisini sürdürmeye devam ediyor. Bugünü sağanak yağışla geçiren Konya'da yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. Milyonlarca öğrenci ve velinin gözü valilik tarafından yapılacak olan açıklamaya çevrildi. 6 Ocak Cuma günü okullar tatil edilecek mi?

KONYA ANLIK HAVA DURUMU RAPORU

Konya Valiliği tarafından yarının kar tatili odluğuna ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. 6 Ocak Cuma Konya kar tatili açıklaması ile ilgili gelişmeleri anında haberimizde görebilirsiniz.

KONYA'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI GELİYOR

Balkanlar üzerinden gelen aşırı soğuk hava dalgasının Trakya ve İstanbul başta olmak üzere tüm yurtta yarından itibaren 4-5 gün süreyle yoğun kar yağışına neden olacağı belirtildi. Cuma günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla, hafta sonu iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede, 8 ila 15 derece azalacağının beklendiğini ifade etti

17-01/05/10407514_859949664025695_7794207377391421565_n.jpg

PAZAR VE PAZARTESİ DE KAR YAĞIŞI

8 Ocak Pazar ve 9 Ocak Pazartesi günleri kar yağışlarının kuzey, iç ve doğu kesimlerde etkisini devam ettireceğini kaydedildi. İsmail Güneş, perşembe günü iç ve batı kesimlerde kuvvetli güneyli rüzgarlarla birlikte artacak hava sıcaklığının, cuma günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla, hafta sonu iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede, 8 ila 15 derece azalacağının beklendiğini ifade etti.

Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisiyle şiddetli sağanak ile gök gürültülü sağanak ile yoğun kar yağışlarının etkili olacağını ve önce güney, sonra kuzey yönlerden kuvvetli fırtına, ani sıcaklık değişimleri, ekstrem düşük sıcaklıklar, kuvvetli buzlanma, don gibi kuvvetli hava olaylarının yaşanmasının beklendiğini bildiren Güneş, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ile tedbirli olmaları, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayınlayacağı güncel günlük rapor ve meteorolojik uyarıları takip etmelerinin önemli olduğunu vurguladı.

17-01/05/konya-ya-kar-yagdi-6718330_x_o.jpg

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; gece saatlerinden sonra Kıyı Ege ile Çanakkale'nin güney ilçeleri, Balıkesir'in kıyı ilçeleri ve Antalya'nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması(21-50 kg/metrekare) beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinin düşmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın zamanla Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadenizde güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BUZLANMA VE DON OLAYLARINA DİKKAT!

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı, güney kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu' nun batısında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara'da güney yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Ülkenin iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer bölgelerde öenmli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN