Kore'de sürpriz görüşme: Kuzey Kore ve Güney Kore liderleri yeniden sınırda

Kore'de sürpriz görüşme: Kuzey Kore ve Güney Kore liderleri yeniden sınırda

ABD Başkanı Trump'ın 12 Haziran'da Singapur'da bir araya gelme planı yaptığı Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile Güney Kore lideri Moon Jae-in bugün ikinci kez, bu kez sınırın kuzey tarafında bir araya geldi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile 12 Haziran'da Singapur'da düzenlenmesi planlanan zirveyi önce ertelemesi, ardından da görüşmeye yine yeşil ışık yakması sonrası durum belirsizliğini korurken Kore Yarımadası'ndan sürpriz bir görüşme haberi geldi.

2 SAATLİK ZİRVE

Güney Kore lideri Moon Jae-in ve Kim'in yine sınırdaki Panmunjom köyünde ama bu sefer sınırın kuzey tarafında bir araya geldiği açıklandı.

18-05/26/resimid_9711129.jpg

Güney Kore Devlet Başkanlığı'nda göre yerel saatle öğleden sonra gerçekleşen zirvede Kuzey Kore ve ABD arasındaki olası bir görüşmeyle ilgili fikir alışverişlerinde bulunuldu.

18-05/26/resimid_9711184.jpg

Moon, Kim'le yaptığı 2 saatlik zirvenin sonuçlarını ise yine yerel saate göre yarın sabah açıklayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN