KPSS 2018 konuları ve soruları nasıl olacak? ÖSYM AİS KPSS başvuru tarihi ne zaman başlıyor?

KPSS 2018 konuları ve soruları nasıl olacak? ÖSYM AİS KPSS başvuru tarihi ne zaman başlıyor?

ÖSYM AİS KPSS başvuru tarihi ne zaman başlıyor ve KPSS 2018 konuları ve soruları nasıl olacak soruları KPSS'ye ilişkin detaylar netleştikçe gündeme oturdu. Memur olma hedefini gerçekleştirmek isteyen binlerce memur adayı için 2018 KPSS'ye (Kamu Personeli Seçme Sınavı) ilişkin detaylar belli oldu. 2018 yılı içinde düzenlenecek olan ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) 'nin düzenleyeceği KPSS sınav takvimi ve KPSS başvuru işlemleriyle ilgili ayrıntıları içeren ilanını resmi internet sitesinde yayınladı. İşte binlerce memur adayının merakla beklediği 2018 KPSS başvuru tarihi ne zaman? KPSS başvuruları nasıl yapılır?

Haberimizde ÖSYM AİS sayfası memur adaylarının merceğinde ve KPSS 2018 konuları ve soruları nasıl olacak sorusunun yanı sıra ÖSYM AİS KPSS başvuru tarihi ne zaman başlıyor? sorunun ayrıntılarını bulabilirsiniz. ÖSYM tarafından KPSS 2018 başvuru tarihi resmi internet sitesinde yayınladı. Peki binlerce memur adaynın merak ettiği KPSS ne zaman? ÖSYM KPSS konuları ve soruları araştırılıyor. KPSS sınavları bu sene 22 Temmuz'da yapılacak. Bu sınavlara başvurular ise ne zaman başlayacak KPSS sınav takviminde belli oldu. 2018 KPSS sınavına katılıp  kamu personeli olmak isteyenler için ilk adım. Sınava hazırlanan adaylar KPSS başvuru tarihini bekliyor. KPSS başvuruları nasıl yapılır? Haberimizden lisans, önlisans ve ortaöğretim (lise) Kamu Personeli Seçme Sınavı tarihlerini öğrenebilirsiniz. Peki 2018 KPSS başvuruları ne zaman? İşte sınavla ilgili tüüm detaylar...

Memur olmak isteyen vatandaşlar KPSS tarihlerini merak ediyorlar. ÖSYM AİS KPSS başvuru tarihi ne zaman başlıyor? sorusunun yanıtını ÖSYM sınav takviminde 2018 KPSS başvuruları 10 - 21 Mayıs tarihleri arasında yapılacak şiekinde belirtilmiş. Devlet kurumlarına memur alınırken KPSS - Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan alınan puanlara bakılıyor. KPSS 2018  bu sene 22 Temmuz’da yapılacak. KPSS başvuruları yapan memur adayları KPSS 2018 konuları ve soruları nasıl olacak? sorusunun yanıtını da merak ediyor. KPSS 2018 konuları ve soruları nasıl olacak? Memur adayları çıkmış soruları da çözerek sınava daha iyi hazırlanmak istiyorlar. Haberimiz içerisinden çıkmış sorulara ulaşabilirsiniz.  Resmi duyuru yapılmaması nedeniyle sınav ücretlerinin ne kadar olacağı net olarak bilinmemektedir. Fakat geçtiğimiz dönem gerçekleşen sınavda, alanlara katılım sağlayacaklardan 40, genel yetenek ve eğitim bilimleri sınavına katılım sağlayacaklardan ise 60 lira talep edilmişti. Bu yıl fiyatlarda artış olması beklenebilir

Ortaöğretim KPSS 7 Ekim 2018 tarihinde düzenlenecek. Sınav için başvurular 3-19 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Sonuçlar 31 Ağustos tarihinde açıklanacak. 

KPSS Lisans (Alan Bilgisi) birinci gün 28 Temmuz, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ikinci gün 29 Temmuz, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumu ise 5 Ağustos’ta düzenlenecek. Bu sınavlar için başvurular 10-21 Mayıs tarihlerinde alınacak. Sonuçlar ise 31 Ağustos'ta açıklanacak. 

Kamu personeli olarak çalışmak isteyen yüz binlerce aday “2018 KPSS ne zaman” ve “KPSS başvuru tarihleri” araştırıyor.? Memur olmak isteyenler için ilk aşama olan KPSS lisans, önlisans ve ortaöğretim (lise) sınav tarihleri belli oldu. Yeterli puanı alıp atanmak için sayılı günler kaldı. İşte KPSS tarihleri…

KPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans 22 Temmuz'da düzenlenecek. Adaylar bu sınav için 10-21 Mayıs tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek. Sonuçlar 31 Ağustos tarihinde açıklanacak.

KPSS Lisans (Alan Bilgisi) birinci gün 28 Temmuz, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ikinci gün 29 Temmuz, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumu ise 5 Ağustos'ta düzenlenecek. Bu sınavlar için başvurular 10-21 Mayıs tarihlerinde alınacak. Sonuçlar ise 31 Ağustos’ta açıklanacak.

18-04/23/kpss-nedir.jpg

KPSS NEDİR?

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılmaktadır.

Yukarıda sözü edilen Yönetmeliğin 2. maddesinde, kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

a) A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

KPSS ÖN LİSANS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Ön lisans başvuruları 28 Ağustos ve 12 Eylül tarihleri aralığında yapılacak

ORTAÖĞRETİM KPSS 7 EKİM'DE

Ortaöğretim KPSS 7 Ekim 2018 tarihinde düzenlenecek. Sınav için başvurular 3-19 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Sonuçlar ise 8 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak. ‘2018 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi'ne ÖSYM’nin internet adresinden erişilebilecek.

KPSS SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Resmi duyuru yapılmaması nedeniyle sınav ücretlerinin ne kadar olacağı net olarak bilinmemektedir. Fakat geçtiğimiz dönem gerçekleşen sınavda, alanlara katılım sağlayacaklardan 40, genel yetenek ve eğitim bilimleri sınavına katılım sağlayacaklardan ise 60 lira talep edilmişti. Bu yıl fiyatlarda artış olması beklenebilir.

2018 KPSS ÖSYM TAKVİMİ

2018 KPSS Lisans (genel yetenek-genel kültür-eğitim bilimleri)

Başvuru tarihi: 10-21 MAYIS 2018

Sınav tarihi: 22 TEMMUZ 2018

Sonuç açıklama tarihi: 31 AĞUSTOS 2018

2018 KPSS lisans (alan bilgisi)

Başvuru tarihi: 10-21 MAYIS 2018

Sınav tarihi: 28-29 TEMMUZ 2018

Sonuç açıklama tarihi: 31 AĞUSTOS 2018

2018 KPSS öğretmenlik alan bilgisi (ÖABT)

Başvuru tarihi: 10-21 MAYIS 2018

Sınav tarihi: 5 AĞUSTOS 2018

Sonuç açıklama tarihi: 31 AĞUSTOS 2018

2018 KPSS orta öğretim

Başvuru tarihi: 03-19 TEMMUZ 2018

Sınav tarihi: 7 EKİM 2018

Sonuç açıklama tarihi: 8 KASIM 2018

2018 KPSS ön lisans

Başvuru tarihi: 28 AĞUSTOS - 12 EYLÜL 2018

Sınav tarihi: 04 KASIM 2018

Sonuç açıklama tarihi: 29 KASIM 2018

2018 KPSS din hizmetleri alan bilgisi (DHBT)

Başvuru tarihi: 9-17 EKİM 2018

Sınav tarihi: 9 ARALIK 2018

Sonuç açıklama tarihi: 4 OCAK 2019

18-04/23/kpss-basvurusu-nasil-yapilir.jpg

KPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, sınav ücreti yatırma işlemi ile birlikte başvurularını tamamlayacak. ÖSYM, adaylara sınav konusunda bazı uyarılarda bulundu. İşte, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen o duyuru;

"2017 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyinde, 21 Mayıs 2017, 27 Mayıs 2017 ve 28 Mayıs 2017 tarihlerinde, sabah ve öğleden sonra uygulanacaktır. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak 16 Temmuz 2017 tarihinde uygulanacaktır. Adayların tümü, 21 Mayıs 2017 tarihinde sabah oturumuna girmek zorundadır. Adaylar sınavın diğer oturumlarından hangilerine gireceklerine kendileri karar vereceklerdir. 2017-KPSS Lisans Kılavuzunda ayrıntılı bilgiler yer almakta olup sınava başvuracak adayların ilgili kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir."

Başvuru işleminin yapılabilmesi için adayın başvuru merkezine şahsen gitmesi zorunludur. Başvuru merkezleritarafından adayların başvuruları, resmî iş gününde ve resmî iş saatleri arasında alınacaktır. Başvurumerkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yeralacaktır. Adaylar başvuru işlemini gerçekleştirmek için merkezlere aşağıdaki belgelerle birlikte gidecek;

*Eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş Aday Başvuru Formu

*Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya süresi geçerli pasaport nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Başvuruda adayın kimlik belgesinin aslını yanında bulundurmasıgerekmektedir.

*ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (ais) ilk kez kayıt olacak adaylar ile ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde(ais) kayıtlı olan adaylardan eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olanların diploma veya öğrenimdurumunu gösterir resmî belgelerinin onaylı bir örneği talep edilecektir.

Bireysel olarak internet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin Aday İşlemleriSistemine (https://ais.osym.gov.tr) T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını buradakiaçıklamalar doğrultusunda yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternetaracılığıyla bireysel başvuru, başvuru süresinin son günü, saat 23.59’da sona erecektir.

KPSS SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Resmi duyuru yapılmaması nedeniyle sınav ücretlerinin ne kadar olacağı net olarak bilinmemektedir. Fakat geçtiğimiz dönem gerçekleşen sınavda, alanlara katılım sağlayacaklardan 40, genel yetenek ve eğitim bilimleri sınavına katılım sağlayacaklardan ise 60 lira talep edilmişti. Bu yıl fiyatlarda artış olması beklenebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN