KPSS ÖABT 2016 soru cevap kitapçığı yayımlandı! ÖABT Tarih, Coğrafya, Türkçe, İngilizce öğretmenliği

KPSS ÖABT 2016 soru cevap kitapçığı yayımlandı! ÖABT Tarih, Coğrafya, Türkçe, İngilizce öğretmenliği

2016 KPSS-ÖABT soruları ve cevap anahtarı yayınlandı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı çeşitli branşlardaki soru cevap anahtarcığı ile ÖSYM'nin resmi sitesinde yer aldı. KPSS ÖABT sınavına giren öğretmen adayları Almanca öğretmenliği, Biyoloji Öğretmenliği, Coğrafya Öğretmenliği, Din kültürü öğretmenliği, Fern bilimleri öğretmenliği, Fizik öğretmenliği, İngilizce öğretmenliği, Matematik öğretmenliği, Kimya öğretmenliği, Sosyal bilimler öğretmenliği, Tarih öğretmenliğ, Edebiyat öğretmenliği, Türkçe öğretmenliği 2016 KPSS ÖABT soruları ve cevap anahtarı yayınlandı. Ayrıntılarına ve soru cevaplara haberimizden ulaşabilirsiniz.

2016 KPSS-ÖABT soruları ve cevap anahtarına haberimizden ulaşabilirsiniz. Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı'nın soru ve cevapları ÖSYM sitesinde yayınlandı. Milyonlarca adayın sonucunu merakla beklediği KPSS sonrası öğretmenlik sınavına girenler için ÖABT soruları ve cevaplarını içeren kılavuz resmi siteye yüklendi. 2016 KPSS ÖABT Coğrafya Öğretmenliği, Din kültürü öğretmenliği, Fern bilimleri öğretmenliği, Fizik öğretmenliği, İngilizce öğretmenliği, Matematik öğretmenliği, Kimya öğretmenliği, Sosyal bilimler öğretmenliği, Tarih öğretmenliğ, Edebiyat öğretmenliği, Türkçe öğretmenliği soru ve cevaplarını görmek isteyen adaylar için ayrıntılar haberimizde.

KPSS ÖABT SORU VE CEVAP ANAHTARI YAYINLANDI MI? 

2016 KPSS ÖABT soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı'nın (ÖABT) soruları ve cevapları yayımlandı. Soruları görmek isteyenler haberimizde verdiğimiz bağlantıya tıklayarak görüntüleyebilirsiniz.İşte KPSS ÖABT soruları ve cevapları. 

20 Kasım 2016'da rekor bir katılımla gerçekleştirilen 2016 KPSS Ortaöğretim sınavı tercih kılavuzu ile birlikte  Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı'nın (ÖABT) soruları ve cevapları da ÖSYM'nin resmi sitesinde kullanıcılara açıldı. Adaylar kendi branşında girdikleri sınav soru ve cevaplarını yine bıranşlara göre ayrı ayrı linklerde haberimizde görebilir. 

YABANCI DİL (ALMANCA) ÖĞRETMENLİĞİ

BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 

COĞRAFYA ÖĞRETMENLİĞİ 

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ

FEN BİLİMLERİ/FEN TEKNOLOJİSİ ÖĞRETMENLİĞİ

FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ

YABANCI DİL(İNGİLİZCE) ÖĞRETMENLİĞİ

İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ

KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ

MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ

OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİK

REHBER ÖĞRETMENLİĞİ

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ

SOSYAL BİLİMLER ÖĞRETMENLİĞİ

TARİH ÖĞRETMENLİĞİ

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ

TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı'nın (ÖABT) temel soru kitapçığı ile cevap anahtarı yayımlandı.
ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, KPSS-ÖABT soru kitapçığı ve cevap anahtarının yayımlandığı belirtildi.
Açıklamada, KPSS-2016 ÖABT'de kullanılanılan soruların, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında "eser niteliğinde" olduğu bildirilirken, telif haklarının kuruma ait olduğu da ifade edildi. Soruların ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamayacağı, dağıtılamayacağı ve yayımlanamayacağı da kaydedildi.

KPSS TERCİHİ YAPARKEN BUNLARA DİKKAT

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin, ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur (Danıştay 12. Daire Başkanlığının kararı gereğince alt öğrenim düzey(ler)indeki kadroları tercih hakkı bulunan adayların, sınava girdikleri üst öğrenim düzeyinde mezun olamasalar da, tercih ettikleri alt öğrenim düzey(ler)indeki kadroların gerektirdiği alan/programdan tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla mezun olmaları gerekmektedir.). Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirmeleri yapılmış olsa bile atamaları yapılmayacaktır. Adayların boş kadrolara ve pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.

KPSS TERCİHLERİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adayların kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, Mayıs 2016 ve Ekim 2016 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2016-KPSS Lisans ve 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN