KPSS tercih başvuruları başladı | KPSS Sağlık Bakanlığı personel alımları tercihleri için tıklayın

KPSS tercih başvuruları başladı | KPSS Sağlık Bakanlığı personel alımları tercihleri için tıklayın

KPSS tercih başvuruları başladı. Memur olmak için KPSS'ye hazırlanacak olanlar tercih başvurularının yapmaya başladı. Sağlık Bakanlığı personel alımları başladı mı? Kamu Personeli Seçme Sınavı tercih başvuruları ve Sağlık Bakanlığı personel alım işlemleri için için haberimizdeki linki kullanabilirsiniz.

KPSS tercih başvurularında son güne yaklaşıldı. Memur olmak için hazırlanan adaylar, ÖSYM resmi sitesinden başvurularını yapıyor. Sağlık Bakanlığı personel alımları için de KPSS başvuruları ve başvuru işlemlerini haberimizde görebilirsiniz. ÖSYM’nin sitesinde yayınlanan tercih kılavuzu ile alınacak olan Sağlık Bakanlığına personel alımının ayrıntılarını öğrenin. Kimler başvururabilir, başvuruda hangi şartları yerine getirmek gerekiyor? Ayrıntılar haberimizde.

KPSS TERCİH BAŞVURULARI BAŞLADI | SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI

KPSS Sağlık Bakanlığı personel alımları başladı. Tercih başvuruları ÖSYM'nin sitesinden 9 Mart'a kadar alınacak. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) tercih başvuruları başladı. ÖSYM’nin sitesinde yayınlanan tercih kılavuzu ile Sağlık Bakanlığına personel alımı yapılacak.

17-03/09/basliksiz-1-1489044642.jpg

2 Mart’ta başlayan KPSS tercihleri 9 Mart’ta sona erecek. Adaylar tercihlerini internet yoluyla ÖSYM’ye gönderecekler. 15 TL olan tercih ücretinin Akbank, Kuveyt Türk, Türk Ekonomi Bankası, Halkbank ve Ziraat Bankasından yapılacak.

KPSS başvurusu yapacak olan adaylar lisans, önlisans, ortaöğretim 2016 sınavından puan almaları gerekiyor. KPSS tercihlerini yapacak olan adaylar internet üzerinden T.C. kimlik numara ve şifreleriyle giriş yapacaklar.

KPSS TERCİHLERİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adayların kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, Mayıs 2016 ve Ekim 2016 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2016-KPSS Lisans ve 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

Başvuru ücreti ne kadar ve ücret hangi bankalara yatırılacaktır?

17-03/09/58b7da45ae784927640b580a.jpg

KPSS PUANI NASIL HESAPLANIR?

KPSS puanlarınız KPSS'de her bir test bölümünden yapmış olduğunuz netler kullanılarak hesaplanmaktadır. Her bir test bölümünde yapmış olduğunuz net sayısı, doğru cevaplamış olduğunuz soru sayısından yanlış cevaplamış olduğunuz soru sayısının dörtte birinin çıkarılmasıyla hesaplanır. KPSS Puanı özel formüller ve geçmiş yıllarda uygulanan KPSS'lerdeki istatistiksel veriler kullanılarak hesaplanmaktadır.

KPSS P94 İLE MEMUR ALIMI YAPAN KURUMLAR

2016 KPSS sonuçlarını öğrenen adaylar gözünü, P94 puan türünden memur alımı yapacak olan kurumlara çevirdi. Peki P94 nedir, hangi kurumlar P94 ile memur alımı yapıyor? Sınav sonuçlarının açıklanması ile tercih yapacak olan adaylar puanları ile nerelere başvurabileceğini araştırmaya başladı. 2016 KPSS sonuçları ile P94 memur alımı yapan kurumlar ve ayrıntıları haberimizde...
Kasım ayında rekor katılım ile gerçekleştirilen 2016 KPSS ortaöğretim sınav sonuçları ÖSYM'nin resmi sitesinde açıklandı. Bazı kurumlar P94 puan türünden memur alımı yapacak. Hangi kurumlar P94 puan türü ile memur alımı yapıyor? Adaylar KPSS sonuçları ile birlikte P94 kadrosundan alım yapacak kurumlar listesini öğrenmek için arama yapıyor. P94 kadrolarını ve bilgileri haberimizden öğrenebilirsiniz.

KPSS P94 PUAN TÜRÜ NEDİR?

KPSS P94 puan türü aşağıdaki puanlardan oluşmaktadır:

% 50 Genel Yetenek
% 50 Genel Kültür

2016 KPSS-ÖABT SORU CEVAPLARI YAYINLANDI

2016 KPSS-ÖABT soruları ve cevap anahtarına haberimizden ulaşabilirsiniz. Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı'nın soru ve cevapları ÖSYM sitesinde yayınlandı. Milyonlarca adayın sonucunu merakla beklediği KPSS sonrası öğretmenlik sınavına girenler için ÖABT soruları ve cevaplarını içeren kılavuz resmi siteye yüklendi. 2016 KPSS ÖABT Coğrafya Öğretmenliği, Din kültürü öğretmenliği, Fern bilimleri öğretmenliği, Fizik öğretmenliği, İngilizce öğretmenliği, Matematik öğretmenliği, Kimya öğretmenliği, Sosyal bilimler öğretmenliği, Tarih öğretmenliğ, Edebiyat öğretmenliği, Türkçe öğretmenliği soru ve cevaplarını görmek isteyen adaylar için ayrıntılar haberimizde.

20 Kasım 2016'da rekor bir katılımla gerçekleştirilen 2016 KPSS Ortaöğretim sınavı tercih kılavuzu ile birlikte Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı'nın (ÖABT) soruları ve cevapları da ÖSYM'nin resmi sitesinde kullanıcılara açıldı. Adaylar kendi branşında girdikleri sınav soru ve cevaplarını yine bıranşlara göre ayrı ayrı linklerde haberimizde görebilir.

KPSS tercih başvuruları başladı. Memur olmak için KPSS'ye hazırlanacak olanlar tercih başvurularının yapmaya başladı. Sağlık Bakanlığı personel alımları başladı mı? Kamu Personeli Seçme Sınavı tercih başvuruları ve Sağlık Bakanlığı personel alım işlemleri için için haberimizdeki linki kullanabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN